TORNAR

El ple igualadí dóna la llum verda definitiva a transformar el Kursal en un bulevard

El projecte preveu que es connectin els carrers del Retir i Sant Magí

politica
Dimecres, 18 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una vegada la Comissió d'Urbanisme va donar el vist-i-plau el passat 10 d'octubre, només quedava l'aprovació definitiva per part de l'Ajuntament. El ple d'aquest dimarts al vespre va validar la modificació del Pla General amb un text refós que ha estat informat favorablement per l'arquitecte municipal.

El Kursal, tapiat des de fa un anyEl ple d'Igualada d'aquest dimarts va tirar endavant l'aprovació definitiva d la modificació puntual del Pla General d'Ordenació d'Igualada en relació a la parcel·la dels antics cinemes Kursal, al carrer Sant Magí. Aquesta parcel·la es considera un "sistema d'equipaments de titularitat privada" i es convertirà en un entorn de bulevard, amb una zona de vianants amb diverses galeries comercials i pisos. Ara, el text refós es trametrà de nou a la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central que seguirà els tràmits en ordre a la publicació de la modificació puntual al DOGC.

Els cinemes Kursal, amb les seves antigues sales, estan en desús des de fa gairebé sis anys i a finals de 2018 es van tapiar per part de la propietat. En el ple del mes d'abril, es va aprovar la requalificació i el projecte quedava pendent de l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme. Es tracta d'una operació impulsada per l'empresa Neimor i que afectarà no només la part del carrer Sant Magí, sinó també una finca adquirida al carrer del Retir. En aquestes dues parcel·les s'hi crearà un bulevard en forma de 'L', amb diverses galeries comercials als baixos i pisos de protecció oficial.


4 Comentaris

J

Josep

igualada

18 de desembre 2019.09:44h

Respondre

Ja mes carrers iluminats a Vilanova del Cami que Igualada , (ho deixo caure )

A

Albert

Igualada

18 de desembre 2019.07:46h

Respondre

Trobo trist com carrers comercials com el carrer Sant Magí, Òdena o Santa Caterina; no llueixin decoració nadalenca.

A

Antoni

Igualada

19 de desembre 2019.10:09h

És trist, però entenc que els primers responsables són els comerciants que no es posen d’acord.

M

Maria punyetes

23 de desembre 2019.22:21h

No serà que están farts de rebre sempre ells?
Están abandonats per el ajuntament.
Sols pensen en els grans centres comercials, el demés per ells, son una raza a extinguir

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.