TORNAR

El ple de Vilanova pot aprovar la zona comercial del Barri de Bonavista dimecres

Aquest divendres, l’alcaldessa ha convocat una assemblea veïnal per donar a conèixer el projecte

politica
Dijous, 14 febrer 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després del gir de les darreres setmanes per part de l'oposició, l'alcaldessa Noemí Trucharte té per mà aprovar el projecte de la zona comercial del PMUr3, al Barri de Bonavista de Vilanova. S'ha convocat un ple extraordinari la setmana vinent que pot fer prosperar un projecte que va quedar encallat fa quatre mesos.

La setmana vinent, en un ple extraordinari, es decidirà si segueix endavant el projecte de zona comercial als terrenys al sud del recinte Scorpia, a l'entrada de Vilanova del Camí i al costat de la C-244. Serà el dimecres, a les 7 de la tarda. En aquesta ocasió, el PSC de Noemí Trucharte té per mà aprovar el projecte mercès al suport puntual que tindrà fora del govern de Vilanova365 i, almenys, un altre de les forces de l'oposició, Junts per Vilanova. Així, malgrat la negativa de dos dels seus teòrics aliats dins el govern, VA! i IPV, l'alcaldessa tirarà endavant un dels projectes més rellevants d'aquest mandat. 

Plànol de la zona on es desenvoluparà el PMUr3El ple, monogràfic sobre el PMUr3, inclourà també la sol·licitud del traspàs de la titularitat del tram de la carretera C-244 comprès entre el PK 0+400 i el PK 0+740, és a dir, la zona contigua al PMUr3. La majoria ocasional la compondran els cinc regidors de V365 -l'ex alcaldessa Vanesa González ha explicat que malgrat el seu rebuig al govern creu que és un projecte necessari-, els tres del PSC, el regidor de Junts per Vilanova i la regidora de Decide. ERC i Meritxell Humbert encara no han fet pública la seva postura. 

Abans del ple, l'alcaldessa Noemí Trucharte té convocada una assemblea veïnal a Can Papasseit aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre. Al matí, i coincidint amb el mercat dels divendres, també està prevista la instal·lació d'una carpa informativa per explicar –en termes generals- com es preveu el desenvolupament del sector i què implicarà per a Vilanova del Camí.

Així, "s'ha editat un fulletó informatiu amb un resum de dades relatives al sector,:superfície, distribució de les parcel·les, usos del sòl i els principals objectius per al seu desenvolupament. Objectius que passen per la millora d'una de les principals entrades al municipi, la creació d'un nou sector comercial que promogui la dinamització econòmica i la creació d'ocupació, la creació d'una zona residencial i d'una gran zona verda". En aquesta parcel·la, s'hi traslladaria l'actual superfície de Mercadona situada al centre de la població.

Segons l'Ajuntament, l'àmbit d'actuació del sector comprèn els terrenys delimitats per la carretera C-244, el límit del terme municipal d'Òdena, el carrer Verge de Montserrat i la prolongació del carrer Roger de Flor, a l'entrada del municipi. Es tracta d'un sector de sòl urbà no consolidable que conforma l'entrada principal al municipi i que delimita també amb el turó Puig d'Andela. La superfície total són 37.442 metres quadrats, dels quals uns 6.500 es destinaran a equipaments i serveis privats; més de 15.000 tindran ús residencial, gairebé 16.000 es destinaran a parcs i jardins; i poc més de 4.600 a vials i zones d'aparcaments. El PMUr3 contempla "la construcció d'habitatges, un màxim de 175, reservant un 20 % per a habitatges de protecció pública i un 10% per a habitatges assequibles".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.