TORNAR

Poble Actiu proposa recuperar les antigues piscines del Casal del Passeig per a la ciutat

La formació vol ubicar-hi l’escola bressol el Rusc, habitatges de lloguer públic i el casal d’entitats. També proposen urbanitzar el carrer i crear una zona verda

politica
Dimarts, 14 febrer 2023. 18:34. Redacció AnoiaDiari.

La candidatura municipalista també proposa urbanitzar el carrer i crear una zona verda a l'àrea, cosa que permetria integrar els nous equipaments a l'entorn. En un comunicat, l'agrupació ha criticat el govern Castells per no tenir un projecte de ciutat actualitzat i per deixar abandonats espais com el Rec, l'Escorxador o el Casal del Passeig, mentre continua vigent un pla d'urbanització del 1986.

Pau Ortínez, candidat de Poble Actiu a les eleccions municipals del mes de maig, ha presentat la campanya "Recuperem el Casal, omplim-ho de vida!" on presenta el seu pla de transformació urbanística per a l'antic espai de les piscines del Casal. Ortínez destaca la importància d'aquest lloc a la memòria col·lectiva de la gent d'Igualada, com un lloc on s'han creat molts records feliços. L'objectiu és recuperar aquest espai perquè sigui un lloc on la gent pugui créixer, viure i somiar.

D'altra banda, Oriol Càlichs ha declarat que calen dues noves escoles bressol públiques a Igualada per garantir que totes les famílies tinguin accés a una guarderia, una escola i un institut públic a menys de 10 minuts de casa seva. En aquest sentit, es busca una nova ubicació per a l'escola bressol El Rusc, ja que el seu espai actual és insuficient. L'objectiu és dotar-la de més espai i construir un edifici nou que sigui un exemple de guarderia del futur, amb un disseny educatiu, integrat a l'entorn, amb espais de joc i energèticament sostenible. Aquesta nova escola bressol estaria ubicada a prop de l'Escola Gabriel Castellà i l'Institut Badia i Margarit per atendre les famílies dels barris de Montserrat, Les Flors i Sant Crist.

Elisabet Farrés ha ressaltat la importància de proporcionar habitatges de lloguer públic assequibles als residents d'Igualada. Per abordar aquesta necessitat, la seva proposta implica fer servir part dels terrenys del Casal del Passeig per construir un edifici d'habitatges, i col·laborar amb la Generalitat de Catalunya per dur a terme el projecte. Poble Actiu posa èmfasi que l'augment del parc d'habitatge de lloguer públic a la ciutat ha de ser una prioritat per al pròxim govern, atesa la preocupació de la comunitat local pels preus dels lloguers.

Rosa Perelló ha explicat que a la proposta presentada es contempla la restauració de l'antic edifici del Casal del Passeig, el qual està abandonat des del desallotjament de l'Espai pels somnis, per tal que es converteixi en un espai per al casal d'entitats. Aquesta rehabilitació permetria oferir un lloc a associacions veïnals, culturals, juvenils i altres, tal com havien demanat en una manifestació fa uns mesos. La reforma de l'edifici inclouria la creació d'instal·lacions amb sales de mides diverses per a esdeveniments, sales de reunions, espais d'emmagatzematge i una sala d'actes amb un bar on podran finançar les seves activitats.


2 Comentaris

A

Antoni Claramunt

Igualada

6 de març 2023.20:56h

Respondre

La ciutat necessita ampliar les places de llars d’infants públiques, necessita un local on les entitats es puguin trobar i reunir i necessita incrementar l’oferta d’habitatge públic. Em... Llegir més sembla molt encertat que els partits polítics que han de concórrer a les eleccions proposin justament crear aquests equipaments. A mi personalment la proposta de Poble Actiu de fer-ho a les antigues piscines Casal m’agrada perquè és cèntric i és un espai amb moltes possibilitats. Tan de bo més propostes necessàries!

F

Felip

Igualada

17 de febrer 2023.06:20h

Respondre

Els de la CUP s’han passat a la política del totxo. Ja són un partit més, però fan propostes ridícules: ja que fan populisme, que ho facin bé i demanin coses grans com unes noves escales... Llegir més mecàniques, un nou parc més gran o refer tot el passeig. Què trist, amb lo que havia estat la CUP, ara són la nova Iniciativa

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.