TORNAR

Poble Actiu troba "inadmissible" que el govern Castells "deixi el centre d'Igualada sense cap escola bressol municipal"

La candidatura municipalista fa una crida a ERC i Igualada Som-hi per fer un front comú i defensar una escola bressol al centre i una segona al districte de llevant

politica
Dijous, 27 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Poble Actiu s'ha manifestat taxativament en contra del fet que "el govern liderat per Marc Castells suprimeixi la llar d'infants "El Rusc" del centre de la ciutat perquè considera essencial que tots els barris d'Igualada tinguin una escola bressol pública propera". En un comunicat, s'han mostrat molt indignats per aquesta decisió i la regidora de Poble Actiu, Elisabet Farrés ha manifestat que "No entenem aquesta decisió, que s'ha pres sense respectar la voluntat de les famílies que viuen al centre d'Igualada i que per proximitat han decidit portar els seus fills a la llar d'infants municipal "El Rusc". On hauran de portar-los ara?"  I encara podem destacar un factor més greu, no han pensat que hi ha famílies que tenen un fill escolaritzat al Rusc i un altre a l'Escola de l'Ateneu, com podran combinar aquest acompanyament en hores punta si no hi ha escola bressol al centre".

La candidatura municipalista ho troba "inadmissible", ja que "durant la passada campanya electoral, Marc Castells no va explicar mai que eliminaria l'escola bressol municipal del centre de la ciutat. De fet, en el seu programa electoral no hi constava cap proposta sobre aquest tema". La regidora de Poble Actiu, Elisabet Farrés ha afegit que fan una crida als altres partits de l'oposició, ERC i Igualada Som-hi, per fer un front comú i evitar tal despropòsit: "Els tres partits de l'oposició estem d'acord en què s'ha de buscar una nova ubicació al Rusc per mantenir-la i que, a part, també s'ha de crear una nova escola bressol municipal al costat de l'Escola Gabriel Castellà, com així vam dir tots tres partits durant la campanya electoral".

Una ubicació per a "El Rusc" al centre de la ciutat

Poble Actiu porta molt de temps reclamant al govern una solució per la llar d'infants "El Rusc", que ha de trobar una ubicació durant el proper any. A l'inici del present curs escolar, la candidatura municipalista denunciava que les famílies seguien sense notícies d'un nou espai on ubicar la seva escola bressol, tenint en compte que finalitzava el termini exigit per la Generalitat per trobar un nou emplaçament. Aquest requisit va esdevenir legalment necessari el curs 2020-2021 en el moment en que "El Rusc" va passar a formar part de la xarxa pública.

Durant aquest darrer any la candidatura municipalista ha insistit en el fet que vol prioritzar la ubicació de la llar d'infants "El Rusc" a les antigues piscines del Casal, atesa la proximitat al centre i a les escoles de l'Ateneu. Aquesta demanda es fa perquè l'actual govern no duia cap proposta sobre aquesta escola bressol al seu programa electoral. La candidatura municipalista considera que la ubicació d'aquest solar compleix el requisit de ser cèntric i adequat per a la ubicació d'una escola i, a més, fa possible que les famílies decideixin viure al centre i s'eviti l'abandonament del nucli antic.

Una altra escola bressol als barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist 

Actualment Igualada només compta amb 4 escoles bressol públiques, que en conjunt sumen 6 línies. D'aquestes, només dues -La Lluna i El Rusc- són properes al centre i al llevant de la ciutat. Per fer front a aquesta manca de places, Poble Actiu va proposar durant les passades eleccions dues actuacions: la primera, el trasllat de la llar d'infants "El Rusc" a les antigues piscines del Casal del Passeig, per a ampliar la llar a 2 línies i disposar d'un espai exterior òptim per als infants. D'aquesta manera s'asseguraria ja una bona oferta al districte centre. L'altra proposta consistia a adaptar un edifici adjacent a l'escola Gabriel Castellà per tal d'ubicar-hi una escola bressol d'una línia, i així donar servei als barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist 


1 Comentaris

M

Manel Segura

Igualada

27 de juny 2024.07:09h

Respondre

Sempre demaneu el mateix. No teniu més programa electoral o no teniu més idees? El meu vot va ser per portar a l’ajuntament diverses polítiques d’esquerres i només parleu de l’escola... Llegir més bressol. Tot plegat un despropòsit

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.