TORNAR

La policia masquefina identifica membres de la CUP en l'inici de la campanya de l'1-O

La Guàrdia Civil augmenta la seva presència a la comarca i argumenta que ”són operacions rutinàries”

politica
Divendres, 15 setembre 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La mitjanit passada començava la campanya de cara al referèndum de l'1 d'octubre. L'arrencada de la campanya va unida a les actuacions de la fiscalia espanyola per impedir i acotar la celebració de les votacions. 

La policia de Masquefa va identificar diversos joves de la CUP de la localitat que encartellaven la vila en l'inici de la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre. Segons fonts de l'esquerra independentista, els agents locals van seguir de lluny els primers moviments dels cupaires i, finalment, es van acostar a identificar-los i van demanar que deixessin d'encartellar. Els policies haurien adduït que feien les identificacions "perquè s'hi jugaven la feina" i que "en darrera instància es deuen a l'Estat". Els membres de la CUP, però, van continuar amb la seva activitat i no es van produir més incidències. 

L'encartellada a Masquefa, la nit passadaFins al moment, és l'única incidència registrada en aquest inici de campanya. Amb tot, diversos veïns de la comarca han fet notar les darreres hores la presència de més unitats dels cossos de seguretat de l'Estat a la comarca. En concret al Bruc, on hi ha establerts una vintena d'agents de la Guàrdia Civil des del dijous. L'institut armat, en declaracions a Anoiadiari, s'ha limitat a afirmar que "es tracta d'una operació rutinària" i no aclareix si la seva presència té relació directa amb accions per impedir el referèndum.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.