TORNAR

‘La política 2.0 encara no és decisòria, però cada vegada agafa més rellevància’

Ernest Benach, president del Parlament, presenta el seu llibre a Igualada

politica
Dimarts, 6 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La llibreria Aqualata va acollir aquest dilluns la presentació de #Política 2.0, escrit per Ernest Benach, que el va definir com ‘una reivindicació de la política, però també una reflexió sobre la necessitat de canviar-la’. El president del Parlament de Catalunya va compartir amb els assistents algunes de les idees que apareixen en el llibre, i va respondre les seves preguntes en un torn obert d’intervencions.

Per a Benach, el 2.0 encara no és decisori però no es pot menystenir

Ernest Benach i Ricard Espelt van parlar de política 2.0

L’acte va comptar també amb la participació de Ricard Espelt, regidor de Copons i soci fundador de redall.cat, qui va parlar dels canvis que pot aportar la política 2.0: ‘més transparència, més diàleg, més identificació entre necessitats i respostes, més consens, més rendiment de comptes i més facilitats per a fer tràmits on-line, entre d’altres’. Espelt va dir també que ‘ningú fa tard en el món 2.0’, ja que és un fenomen que tot just acaba de començar, al qual la societat i la política han de fer front. Ricard Espelt va afirmar que ‘cal ser cautelosos amb el procediment d’implantació del 2.0: ha de ser el màxim d’obert’.

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va parlar en primer lloc del dret d’accedir a Internet, i va explicar que ja hi ha diversos països que el contemplen. Benach va dir que el que cal és garantir ‘la qualitat’ de la banda ampla i abaratir-ne el cost, ‘cosa que al nostre país encara no està ben resolta’. L’autor de #Política 2.0 va afirmar que ‘ningú perdrà o guanyarà unes eleccions per l’ús o no del 2.0’, però que tampoc es pot menystenir la seva importància creixent. Benach també va dir que ‘la política 2.0 és un repte, que ens porta a parlar amb la gent, no a la gent’, i que si s’aconsegueixen implantar bé poden canviar moltes coses, ja que ‘la societat reclama que tots siguem copartícips de la política’.

Molta feina per fer

En declaracions a anoiadiari, el president del Parlament va afirmar que ja s’ha començat a notar l’efecte que la política 2.0 pot tenir en la recuperació de l’interès per la política, però que ‘encara hi ha molta feina per fer, i els protagonistes són molt i diversos’. Segons Ernest Benach, ‘la política 2.0 no serà decisòria en les eleccions, però sí que hi influirà. El més important, però, és que després de la campanya continuï aquesta nova manera de fer política; no es tracta de fer-la servir per interessos electoralistes, sinó com una nova concepció de política’.

Sobre la diputada anoienca Marina Llansana, el president del Parlament la va posar com a exemple de política 2.0. Benach va dir que el fet que no torni a presentar-se a les llistes ‘és una pèrdua important, però molt respectable’. El president va afirmar que ‘els igualadins poden estar molt contents de Llansana no només per la seva tasca al Parlament, sinó també per la feina feta al territori. Representa una nova manera de veure i entendre la política’.

En el torn obert d'intervencions, el president del Parlament va dir que li semblava bé el lema per a la manifestació d'aquest 10 de juliol, i que 'als països seriosos ningú es baralla per una pancarta'. Benach va dir que el que és important és la gent que hi participi, i que espera que hi hagi 'un abans i un després d'aquesta manifestació'.


1 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

6 de juliol 2010.09:23h

Respondre

La meva ”opi”
http://www.igualadi.com/2010/07/opi-sobre-el-colloqui-del-llibre.html

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.