TORNAR

‘El POUM planteja un model econòmic pervers'

CIU fa una roda de premsa en què denuncia diverses actuacions del pla

politica
Dimecres, 10 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal de Convergència i Unió va fer dilluns al vespre una roda de premsa per exposar les seves crítiques al POUM igualadí. Es queixen de la ‘destrucció de sòl industrial i i el model de ciutat que s’hi proposa’, i reiteren la seva demanda d’allargar el termini d’al·legacions. També posen l’ull en casos concrets, com el que afectarà l’illa de l’Hospital de Dia Sant Jordi. Anoiadiari hem parlat amb Miquel Piqué, propietari d’una edificació que haurà de desaparèixer.

Una de les finques afectades

Jordi Pont i el plànol del POUM - Foto: F.V.

En la roda de premsa, Jordi Pont va anar desgranant les deficiències que el seu grup troba al Pla. Per exemple, es queixen de la ‘generació massiva de sòl residencial a Fàtima’, al·legant que en aquests moments ‘a Igualada hi ha un parc d’uns 2.000 pisos per vendre’. També troben que la previsió d’edificis al Pla de la Massa és ‘un error’, perquè ‘trenquen tot el paisatge d’aquesta ciutat jardí’.

Poc sòl industrial

Segons apuntava Marc Castells (CIU), el POUM ‘significarà la mort de la Igualada industrial’. El grup es va referir sobretot al barri del Rec, ‘on no es dóna cap alternativa als empresaris i es preveuen uns canvis massa agressius, amb la construcció d’amples vials’. També van parlar de la zona del polígon, i es va qualificar d’errada el fet de ‘barrejar els usos industrials amb els comercials’. Segons Pont, ‘amb un terme tant petit com el d’Igualada no es pot cometre l’error de limitar el poc sòl industrial que queda’.

Els afectats

Finalment, també es va reiterar la demanda perquè s’allargui el període d’al·legacions, ‘perquè la ciutadania estigui més ben informada i tingui temps de defensar-se’, segons Castells. Un dels qui presentarà al·legacions és Miquel Piqué, propietari d’un edifici afectat pel POUM i que, segons explica, haurà d’ensorrar la casa on viu i on té el negoci perquè es troba al costat de l’Hospital de Dia Sant Jordi. Piqué explica que estaria disposat a ‘sacrificar l’edifici si les coses es fessin ben fetes’. És a dir, que si hi ha la necessitat d’ampliar l’Hospital o construir-hi un equipament, hi estaria d’acord, sempre que se l’indemnitzés a preu de mercat. En canvi, segons explica, el POUM l’obliga a ‘entendre’s amb el veí del davant, per ensorrar també aquell immoble i fer-hi pisos’ i, del que en resulti, establir la manera de ‘repartir-s’ho’.

Racionalitzar la ciutat

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Antoni Pàmies, ha aclarit que la idea ‘és reordenar la ciutat i racionalitzar-la, de manera que les illes que es dediquin a equipaments siguin senceres, possibilitant-ne el creixement en cas necessari’. De moment, explica Pàmies, no hi ha cap projecte concret per a l'espai del costat de l'Hospital de Dia, però es tracta de disposar-ne si hi ha la necessitat d’ampliar o completar aquest equipament. El regidor també ha deixat clar que ‘el sòl afectat pel POUM no es perd, sinó que es preveu en un altre lloc, i que en tots casos la pèrdua de sostre edificable es compensa’. Finalment, sobre les demandes d'allargament del termini d'al·legacions, Antoni Pàmies ha dit que encara no s'ha pres una decisió, sinó que s'estan valorant.


14 Comentaris

A

Aleix

Igualada

10 de febrer 2010.19:06h

Respondre

Valorem el nostre alcalde:
http://voota.es/es/politico/Aymam%C3%AD-Roca

r

ricard d.

igualada

10 de febrer 2010.16:49h

Respondre

sembla que la ciutat reacciona. hi ha indignació, bon senyal.

M

Marc

IGD

10 de febrer 2010.13:35h

Respondre

Sembla que encara es mofin de nosaltres a la cara:
http://www.anoiadiari.cat/carta/5402/poum

Albert, netejar la cara del barri de Fàtima ? No cal, ho hauríem de pagar els altres.

E

Eduard

Igualada

10 de febrer 2010.13:30h

Respondre

Joan, es pot dir més alt però no més clar.
Cal continuar proposant idees de la mateixa manera que es fa en el fòrum d’Anoiadiari al... Llegir més facebook:
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=253285097012&ref=ts
Aquí les propostes no cal que vagin acompanyades de la corresponent comissió econòmica (%) per a l’amic de torn, com sí que passa en altres esferes.

Pàmies, després de 31 anys com a regidor a l’Ajuntament, encara no en tens prou ?
Encara no he sentit a cap músic pagat parlar del tema, com s’amaguen quan no tenen raó.

R

Robert

Igualada

10 de febrer 2010.13:13h

Respondre

Josep, a qui li agrada aquest PLA? diga’m algu i m’ho començaré a creure.

P

Pau

Igualada

10 de febrer 2010.13:12h

Respondre

Aquest POUM està fet pensant en l’etapa de la bombolla immobiliària i amb les idees especuladores de l’Entesa x Igualada, aquells que s’autoanomenen d’esquerres.

J

Joan

igualada

10 de febrer 2010.11:45h

Respondre

Josep, certament a noticia per dia. Alguna cosa es deu està fent malament si tanta noticia es genera.
Gent com tu sempre considereu que la crítica es negativa quan va contra la tesi oficial.
Ningú... Llegir més està dient que no es faci res.
Precisament la majoria d’articles i comentaris van amb propostes que son diferents de la oficial, que no pretén altra cosa que arrasar un barri industrial històric. Ningú va contra res. La gent va a favor de mantenir, de millorar, de restaurar, de preservar una historia, etc.
Precisament crec que si algú va en contra d’alguna cosa son la gent com tu que aneu contra el que ja hi ha i que ja us està be un POUM que arrasa els nostre passat.
La gent proposa coses que tu interpretes que son negatives per que no deuen coincidir amb el que tu penses.
Ja n’hi ha prou de dir que els altres son negatius sense fer cap proposta positiva. De fet no se per que escric aquest comentari per que el teu ja parla per si sol del teu caràcter “obert” a les opinions dels altres i “positivista”
Diu la frase d’avui de l’anoiadiari: Els savis busquen la saviesa; els necis creuen haver-la trobat - Napoleó I. Tu sabràs si vols ser savi o neci.

J

Josep

10 de febrer 2010.10:44h

Respondre

Que pesats!! a noticia per dia sobre el POUM i totes negatives, ja sabem que no us agrada, al final fareu que gent que no en te ni idea no li agradi... Serà cert lo del quart poder...

L

Lidia Martinez

Igualada

10 de febrer 2010.10:35h

Respondre

Blender, totalment d’acord. I a la Rambla també tenim uns quants exemples de mal gust. L’han destrossada. Ara volen fer el mateix al barri del Rec en nom de la modernitat.

A

Albert Rossell

Igualada

10 de febrer 2010.10:25h

Respondre

1-) Abans de preveure fer més pisos, cal omplir els que ara hi ha buits, cal acabar les promocions iniciades i cal tirar a terra tots els edificis d’habitatges vells per fer-ne de nous (respectant... Llegir més l’harmonia arquitectònica de la zona, si cal). No es pot sacrificar sòl verge per fer-hi habitatges quan encara queden llocs dins de la trama urbana per fer-hi pisos.

2-) Cada vegada que, des de l’Infinit, veig el barri de Fàtima, penso que té un què. Arreglant la façana que dóna a la riera guanyaria molt (sé que forma part dels plans de l’equip de govern). Compte amb tocar molt aquell barri, ja que es podria ”vendre” com un exemple de barris d’autoconstrucció, una realitat que forma part de la nostra història.

3-) Més compte encara amb el barri del Rec. Diumenge vaig portar-hi alguns companys de feina de Barcelona i les seves famílies (13 persones en total). Van quedar meravellats. Cal conservar el barri i trobar-li nous usos. Us animo a participar en la pluja d’idees del Facebook en relació a aquest tema.

V

Virginia

10 de febrer 2010.10:06h

Respondre

Que es realitzi aquest POUM no dependrà de l’Ajuntament si els Igualadins volem.
Crec que la veu del poble no serveix només per anar a votar cada quatra anys, hem de servir per alguna cosa més.

B

Blender

Igualada

10 de febrer 2010.09:30h

Respondre

Un exemple de permisió constructora : L’edifici del damunt del SuperMas a la plaça de les tortugues... un exemple de mal gust o gust equivocat allà on no toca, es que no ens mirem els plànols... Llegir més abans ??

A

Antoni

Igualada

10 de febrer 2010.08:17h

Respondre

No és que estiguin enrocats, el problema és que ja no saben on són. Un dia es van dedicar a posar colorets al plànol d’Igualada, a jugar a la Igualada del futur, sense ser conscients (hi ha... Llegir més moltes altres coses en que no ho són), que això afectava a la valoració de les finques, i que en molts casos, això vol dir afectar a la viabilitat de les empreses o negocis. Si en Pàmies es vol retirar, que ho faci, que li dediquin un carrer si vol (un d’aquests nous del barri del rec), però que no faci més mal a la ciutat.

E

Ester Vich

Igualada

10 de febrer 2010.07:22h

Respondre

Aymamí i Pàmies estan enrocats i no s’adonen que mitja Igualada està molt enfadada i mobilitzada. Aquest POUM no té ni cap ni peus i serà la tomba de les adoberies d’Igualada i un miler de... Llegir més llocs de treball.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.