TORNAR

L'Escorxador acull l'exposició del POUM d'Igualada

45 dies per presentar al·legacions

politica
Dilluns, 11 gener 2010. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'edifici de l'Escorxador acull, pels propers dos mesos, 45 dies laborables, el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Igualada, aprovat a finals d'any, amb els mapes, plànols, documents escrits i un audiovisual perquè tots els ciutadans puguin consultar les actuacions previstes i si volen presentar al·legacions a l'Ajuntament. El regidor d'urbanisme, Antoni Pàmies, ha recordat, davant la inquietud del col·lectiu Amics del Rec perquè es respecti el conjunt del Rec, que el pla proposa diversos espais del barri per incloure'ls al Pla Especial de Protecció del Patrimoni, i per altra banda que, com a document de previsió que és, algunes de les actuacions previstes al POUM no es faran fins d'aquí a sis anys.

Els planells per zones

Ciutadans i tècnics consultant la documentació

Conslutant el plànol general

L’exposició del POUM d’Igualada està oberta al públic fins el 4 de març, a l’Oficina del Pla, situada a l’edifici de l’antic Escorxador (c/ Prat de la Riba, 47) de dilluns a divendres de 10:30 a 14:00 h i de 17:30 a 20:00 h. Els dilluns, dimecres i divendres, de al matí hi ha un tècnic municipal a qui es poden adreçar consultes i rebre aclariments tècnics.

La consulta s’ha de començar pel costat esquerre de la sala, on hi ha un índex i un plànol guia parcel·lat per quadres numerats que s’amplien amb làmines a escala 1:1000 penjades per ordre al voltant de la sala.

El director de Serveis d’Urbanisme, Josep Tomàs, ha mostrat que hi ha també un audiovisual de 10 minuts que permet tenir una idea general del POUM i al centre de la sala, dos jocs de tota la documentació del pla. El detall de les actuacions, amb cada fitxa corresponent, ja siguin plans d’actuació urbanística com plans de millora urbana; un document amb la definició de les Claus urbanístiques del pla, les normes; la memòria justificativa del pla; i diversos informes que l’acompanyen com el de sostenibilitat ambiental, el de mobilitat, el d’inundabilitat, una memòria social (habitatge) i el catàleg de béns protegits.

El document, però també es pot consultar íntegrament a la web municipal, o una versió sintetitzada en aquest arxiu.

Resum Nou Pla General D Igualada

View more documents from Ajuntament Igualada.

El Rec

En el punt de mira de molts ciutadans, i sobretot del col·lectiu Amics del Rec, hi ha el barri de les adoberies, el Rec, un espai del què el POUM en preveu una bona transformació. El regidor d’urbanisme, Antoni Pàmies, ha destacat que si bé ‘hi ha moltes sensibilitats i interessos diferents, coincidim amb l’Associació que diverses plantes baixes seria d’interès conservar-les, per això les proposem perquè siguin incloses al al Pla Especial de Protecció del Patrimoni; crec que un 90% d’aquestes són perfectament conservables’.

De tota manera Pàmies ha convidat a als Amics del Rec i a tots els ciutadans de la ciutat a fer un cop d’ull al POUM i a presentar al·legacions si ho creuen convenient.

Pàmies: ‘Cal preveure que podem créixer’

El POUM també preveu unes zones de creixement residencial de la ciutat, un creixement que si bé ara costa d’imaginar, per la conjuntura econòmica, des de l’ajuntament espera que es refaci i que d’aquí a uns 6 anys hi hagi necessitats d’habitatge. En aquest sentit, i davant la por a què es creïn noves zones residencials i que el centre quedi buit, el regidor d’urbanisme ha insistit que ‘l’Àrea Residencial Estratègica que es preveu a la zona de Fàtima, no es farà fins que la resta de pisos buits, d’arreu de la ciutat, s’omplin’, en aquest sentit ha afegit que el mateix pla preveu diversos al·licients ‘per potenciar el centre històric’, i ha posat com a exemple els ascensors, que en pisos petits del casc antic és problemàtic posar-los: ‘permetem que aquests ascensors puguin situar-se fora de l’edifici, en els patis d’illa, cosa que no es permet en altres zones de la ciutat’.


4 Comentaris

P

Pau

Igualada

13 de gener 2010.13:39h

Respondre

Gn1, TOTALMENT D’ACORD, només una petita apreciació: és habitatge, no vivenda.

G

Gn1

Igualada

12 de gener 2010.23:53h

Respondre

Sóm la capital de comarca, i comarca a la vegada, amb més index d’atur, amb una despoblació d’empreses crítica, i en comptes de buscar solucions, com un poligon industrial aïllat de les... Llegir més vivendes, millores en les comunicacions aèries i terrestres... ens dediquem a fer un POUM que afecta principalment a vivendes i veïns, que es veuran ofegats per contribucions especials, per no dir amb possibles expropiacions, i tot perquè, per aixemplar un carrer, fer una zona verda...no cal dir que això portarà cua, i cal que tots en unim solidariament amb aquells que es vegin afectats pel POUM, que a sobre, ni tant sols se’ls hi ha comunicat l’afectació i que quan van a consultar els planols a l’Escorxador, de poc no tenen un atac d’histèria, al veure’s afectat per algun incoherent i ilògic, i no cal dir innecessari.

M

Marc

igd

12 de gener 2010.13:05h

Respondre

Segons el Sr. Pàmies el POUM està previst per una població teòrica (diu ell) de 90.000 habitants. Estigui tranquil, quan arribem als 90.000 jo marxaré d’aquesta cunillera.

E

Ester Vich

Igualada

12 de gener 2010.08:40h

Respondre

Sr Pàmies: si vol fer fora els curtidors de la zona, quin espai té previst per a ells?? No pot fer fora d’Igualada una activitat industrial sense donar-los una alternativa d’espai. Contesti si... Llegir més us plau.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.