TORNAR

Pàmies: ‘Volem un creixement per esponjar la ciutat, no una ciutat dormitori’

El Rec al POUM, un futur barri residencial amb equipaments i serveis

societat
Dissabte, 19 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Abans d’acabar l’any l’Ajuntament d’Igualada té previst aprovar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (veure avanç), el document que dissenya una estratègia de creixement i d’organització de la ciutat pels propers 12 o 15 anys. El regidor d’urbanisme, Antoni Pàmies, ha destacat del Pla la idea de ‘fer una ciutat compacta, fent que les àrees de Fàtima, Pla de la Massa o Sant Jaume deixin d’estar aïllats’. Un dels barris que viurà especial transformació és el del Rec, amb nous carrers i espais oberts. Tot i que es mantindran alguns edificis, el col•lectiu Amics del Rec lamenta que el POUM no conservi el conjunt del barri, l’essència del Rec amb els carrerons i els edificis que consideren un conjunt històric de la ciutat.

Es preveu una àrea residencial estratègica a continuació del barri de Fàtima que farà que deixi d'estar aïllat

Vista parcial del plànol del POUM

Alguns edificis emblemàtics del Rec podrien desaparèixer - foto: Annabel Salses

Antoni Pàmies, mostrant alguns detalls del POUM sobre plànol

El barri del Rec

El creixement que preveu el POUM

El POUM elaborat per l’ajuntament d’Igualada, que passarà pel ple municipal abans d’acabar l’any, preveu tres eixos de reconversió: el barri de les adoberies, el Rec; l’avinguda Catalunya i l’avinguda Europa i Països Catalans. Així mateix el pla preveu la reconversió d’espais que a dia d’avui no són urbanitzables, per tal, com ha dit Antoni Pàmies, ‘d’esponjar parts de la ciutat que estan molt atapeïdes i apostar pel creixement residencial, de serveis i equipaments per apropar barris perifèrics perquè deixin d’estar aïllats (Fàtima, Pla de la Massa o Sant Jaume)’.

La reconversió d’aquests nous espais es farà a través de plans especials ‘que no es desenvoluparan fins que no s’hagi esgotat el creixement intern de la ciutat’.

Pàmies ha recordat que Igualada té moltes zones industrials caduques ‘hem passat d’una ciutat manufacturera a una que ha de ser de serveis i empreses de valor afegit’

El Rec i el POUM

El barri del Rec és una zona industrialment caduca, per l’ajuntament, i la previsió és fer-lo un barri més de la ciutat, amb molts espais verds, dues vies horitzontals importants, com el carrer Sant Antoni de Baix i el carrer del Sol, fent un vial molt ample amb força espais oberts. El regidor d’Urbanisme ha explicat que es mantindran alguns elements que permetran ‘recordar el barri, però s’ha de permetre que pugui ser residencial i adequar-lo amb equipaments i serveis per una bona qualitat de vida pels ciutadans que hi acabin vivint; per exemple hi hem de preveure espais com escoles’. Es mantindrà algun edific, i els contraforts i les parets del Rec, i Pàmies ha assegurat que es mantindran els elements protegits pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni.

Tot i que el POUM està acabat, el regidor igualadí ha explicat que s’estan acabant de mirar si inclouran alguns baixos més, ja que algunes plantes baixes de la zona del Rec, emblemàtiques, ‘es conservaran i quedarien integrades en les noves edificacions que s’hi facin’.

Els carrerons estrets deixaran pas, també a alguns carrers que baixen cap al Rec que s’eixamplaran, com el carrer d’Orient o la Baixada Calot. Precisament aquests eixamplaments són una de les crítiques que apareixia aquest divendres en una carta d’una igualadina a la Vanguardia, que tenia també una resposta del regidor d'urbanisme en l’edició del mateix dia.

Amics del Rec

Els Amics i Amigues del Rec és una Associació Cultural que treballa des del setembre del 2008 per a la recuperació i rehabilitació del barri del Rec d’Igualada. Tot i que s’han mostrat preocupats per la previsió que el POUM té pel barri, esperaran la seva exposició, tot i que venen defensant des de fa temps la necessitat de declarar el Rec com a bé cultural d’interès nacional i aposten per la seva rehabilitació, no la reforma com la que es planteja al Pla.

Manel Caro, secretari de l’Associació, ha recordat que els Amics del Rec tenen clar ‘que el Rec és un conjunt històric de la ciutat amb un patrimoni propi, que identifica la ciutat i és testimoni dels seus fonaments industrials, que durant tants anys va marcar la vida i l’economia de la ciutat’.

Així, tot i que no acaben de veure que el Pla respecti l’essència del Rec, que és el que reclamen des de fa mesos, esperaran l’exposició pública del mateix i si cal presentaran al•legacions per defensar el que ells anomenen un conjunt històric de la ciutat que cal preservar. L'Associació disposa d'una pàgina web on tothom qui vulgui pot adherir-se i també un grup d'amics al Facebook amb més de 370 membres.

Precisament l’Associació va fer arribar, l’octubre del 2008, una petició a l’ajuntament, recolzats per 137 signatures, perquè el Rec es definís com a tal, un suggeriment que anava amb altres propostes que els ciutadans feien per tenir en compte en l’avanç del Pla d’Ordenació Municipal i que la regidoria es va comprometre a tenir-les en compte.

2 mesos a exposició pública

L’ajuntament preveu aprovar inicialment el POUM en el proper ple que, una vegada desconvocat l’extraordinari previst per aquest dimecres, segurament serà el 29 o 30 de desembre. Passades les vacances de Nadal el POUM restarà dos mesos en exposició pública a l’antic Escorxador, on l’ajuntament instal•larà l’Oficina d’Informació del POUM amb tots els informes, plànols i documents perquè els ciutadans ho puguin consultar i presentar les al•legacions pertinents.

Posteriorment els tècnics analitzaran les al•legacions i un cop resoltes, favorablement o negativa, el ple haurà de fer l’aprovació provisional. Serà en última instància la Generalitat qui, amb el document aprovat pel Ple i totes les al•legacions presentades, decidirà si aprovar-lo o no.


35 Comentaris

E

Eduard

Igualada

8 de gener 2010.17:06h

Respondre

Joan, estic amb tu, d’aquesta colla ja fa temps que no n’esperem res. Caldrà fer-se’n amic i a veure si ens donen una cadira.

J

Joan

6 de gener 2010.01:15h

Respondre

Però que espereu d’una ciutat on governa PSC + Iniciativa + PP ?

L

Laia

igualada

4 de gener 2010.17:23h

Respondre

A aquests de l’Entesa per Igualada no els hi ha interessat mai la història de la nostra ciutat, tot al contrari

E

E.Dalmases

Igualada

4 de gener 2010.13:39h

Respondre

Ramon, l’has clavat.

- A Fàtima no saben que vol dir l’expressió ”contribucions especials”
- La zona comercial de Can Roca, per molt que si capfiquin els de l’Entesa no es podrà fer... Llegir més perquè la Generalitat ja va dir que no donaria la llicència. No pot ser tenir-ne dues de tan properes i la d’Òdena ja està aprovada. Els de l’Entesa es van despertar tard (després d’haver passat olímpicament del tema durant molt anys) i només van fer-ho quan els d’Òdena ja ho tenien mig enllestit, qüestió d’enveja.
- Diuen que no volen una ciutat dormitori i vinga voler construir habitatges i, en canvi, posar pals a les rodes a les indústries ja existents i a les noves propostes.

Són tan espavilats que el POUM estava previst quan encara estàvem inmersos en la bombolla immobiliària; aquests de l’Ajuntament no saben adaptar-se a la realitat, viuen en un núvol i es creuen perfectes i intocables.

I recollir firmes en contra d’algun tema a Igualada sembla que no serveix de res: Les 10750 signatures en contra de l’ampliáció de les zone blaves l’Ajuntament se l’has ha passat pel forro; es van entregar fa més de 9 mesos i, amb la tàctica de no parlar-ne, volen carregar-s’ho.

R

Ramon

Igualada

4 de gener 2010.12:23h

Respondre

Estic d’acord amb tot el que dieu del rec, no conserven res, i a més volen treure les adoberies amb els seus llocs de treball sense donar cap solució al seu trasllat (on han d’anar a... Llegir més parar?).

Però aquest Plà general diu també més coses com per exemple construir mes de 600 pisos al barri de Fàtima o posar una zona comercial a Can Roca.

Si es fa l’Oulet de l’Escorpia i a mes una zona comercial a Can Roca qui entrerà a comprar a Igualada?, que passarà amb les botigues del centre?, o es que ja ens esta be veure locals semi abandonats amb el lletreret de ”es lloga” per tot el centre.

I també es preveu convertir el polígon industrial que tenim en zona d’habitatges, ja se que ara direu que es petit, dolent etc. etc., pero es tot el que tenim.

Que en farem de tants pisos si ara ja en tenim un munt de vuits?. En que carai entem pensant?

j

josep

igualada

3 de gener 2010.11:50h

Respondre

Moixiganguer;
dius que esperes que des de la generalitat se n’adonin de la bestiesa que proposa el poum i que aturin el projecte. Aquest comentari em demostra que no tens idea de que deia el... Llegir més polèmic pla director urbanístic de la conca d’Òdena. Sàpigues que en aquell document aprovat per la generalitat ja s’inclouen i es beneeixen les intencions de l’ajuntament que ara es concreten en el POUM. Llàstima que a l’hora de demanar a la Generalitat que poses seny, molts igualadins es van quedar d’espectadors veient com planificaven a cop de plànol pensant que ho feien sobre la casa dels de fora igualada. L’aymamí i companyia sabien molt bé el que s’aprovava i van treballar-hi fent el mínim soroll possible i posant sordines amb els recursos de tots a les veus contràries. Alguns dels que opineu/em ens transpua la càndidesa. Opinem com si el poder polític actués pensant en ser democràta i just per sobre de tot. I si ens enfadem amb els que manen només els agosarats anirem a votar-ne uns altres i com ruquets pensarem que els altres no faran el mateix.
Desfoguem-nos si volem aquí dient que l’ajuntament fa les coses malament però no servirà de res si no existeix un esforç associatiu permanent amb capacitat d’acció. Sense lluita associativa no hi haurà ni rec ni res.

e

eRIC

Igualada

1 de gener 2010.23:28h

Respondre

Aquells que es posaven medalles dient que gràcies a ells s’havia salvat l’edifici de la Igualadina Cotonera (va ser gràcies a ells i moltíssima gent més) ara enfonsaran el barri... Llegir més sencer.
Sembla que els hi faci nosa la història de la ciutat.

www.amicsdelrec.org

www.amicsdelrec.org/adhesio

e

eRIC

Igualada

1 de gener 2010.23:23h

Respondre

Gràcies als de l’Entesa (i als seus amics), i mitjançant l’aprovació del POUM, el barri del Rec es convertirà en un nou eixample amb carrers amples, molt espai pels cotxes, i alguna fàbrica... Llegir més testimonial del passat industrial de la ciutat. S’enderrocaran edificis catalogats i fins i tot l’edifici de Cal Tabola (Moixiganguers d’Igualada: com sempre l’Entesa al costat de les associacions de la ciutat -ironia-).
El POUM estarà a exposició pública a l’Antic Escorxador Municipal, si és que l’obren al públic.

M

Moixiganguer

31 de desembre 2009.20:16h

Respondre

El problema ha part de tindre l’ajuntament el té l’equip redactor!! Que són de fora i no saben ni el que fan !!

Però lluitaremfins que fagi falta per recuperar el rec com volem nosaltres, no... Llegir més com el volen els de fora, o no tan de fora, però que tan els fa Igualada, i la seva història!!

Sé com està la gent de la Collanada, amb el collons de l’ajuntament, però tu amb ajuntament o sense suport de l’ajuntament, cada any la festa major té més èxit, i no pas gràcies a l’ajuntament!!!

Res Bones Festes, i bona entrada d’any!!

pd: gràcies, per apreciar la feina que ens ha portat Cal Tabola, i ens està portant!!!, ho estem fent amb molta il·lusió, hi ho seguirem fent així, esperem que aquest Poum, ha urbanisme (Generalitat) s’en donguin conta del que estan a punt de malmetre ( Ho dubto), i no l’aprovin!!!

E

E.Dalmases

Igualada

31 de desembre 2009.19:50h

Respondre

”asdfghj”, una cosa és arrenjar, però deixant una certa història.
Jo no dic que no s’hagi d’arreglar, evidentment que cal fer-ho, però no tirar-ho a terra i construir-hi un barri més com... Llegir més qualsevol altra.

Què la història d’Igualada i del rec en particular no interessa a ningú ? Com ho saps ? Quan puguis passa’ns les dades de la teva enquesta.

Per desgràcia ”moixiganguer” als de l’Ajuntament no els interessa gaire que les associacions els passin la mà per la cara (només cal veure com tracten de ”bé” a la gent de la Coll@nada, gràcies als quals ja no cal marxar de la ciutat per la Festa Major).
No es pot permetre que un cop els Moixiganguers amb el esforços que heu fet i esteu fent per a tenir un bon local (cal Tabola) vinguin després els quatre ”il·luminats” de l’Ajuntament i ho vulguin malmetre tot.

Qui perd la identitat, perd els seus orígens !

M

Moixiganguer

31 de desembre 2009.19:39h

Respondre

Jo no penso això, al contrari, estem desmostrant que tenim ganes de recuperar el Rec, però tal i com està, no amb carrers amples, i pisos...

Pregunto, i no creus, que per un edifici que s’ha... Llegir més recuperat, hi ha moviment al rec, l’han de tombar??

Salutt

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

31 de desembre 2009.19:32h

Respondre

Asdfghj,
Bon nom per algú que dona consells als demés, demostra una imaginació desbordant!
Si a tu no t’importa cap historia, a mi i a molta altre gent si que ens importa. T’haig de dir que si... Llegir més oblidem els orígens, perdem la raó de ser i si tot es igual, que més dona qualsevol historia, inclús la teva.
Que ens estàs dient, que pel sol fet de derruir els edificis significatius del Rec ja es generen llocs de treball i que aquests els crearan els polítics? En quin mon vius, o simplement ets una virtualitat que ha sortit de les tecles “asdfghj” d’un ordinador.
De quin futur parles, perquè és de suposar que saps del que parles. Quins ulls hem d’obrir, qui ha de crear llocs de treball, qui ha d’oblidar? Tens alguna resposta o ets dels que esperen que els demés decideixin per a tu i solucionin els teus problemes, mentre tu et mires i et reflecteixes en un mon sense passat, sense present i sense futur. Perquè com tu dius, a qui importa l’historia.

a

asdfghj

31 de desembre 2009.19:15h

Respondre

i qe vols deixa el rec tal com esta ara?¿ tot abandunat, fa pena passar per alla i veure tots els vidres trencats, si s’arregla es podran posar serveis i intentar crear llocs de treball que es el... Llegir més qe necesita aquesta ciutat

M

Moixiganguer

31 de desembre 2009.18:58h

Respondre

Mira tu, diuen que als Moixiganguers també els foten el local al terra, pude que ens començem a plantejar sí l’ajuntament ens vol a la ciutat!!

Salut i Bones festes per segons qui...

Pd: coi... Llegir més d’especulació, fins on ens portarà??

E

E.Dalmases

Igualada

31 de desembre 2009.16:52h

Respondre

”asdfghj” ho sigui que segons tu: cal construir i construir, vinga una altra bombolla immobiliària, no n’aprenem dels errors ? Ah sí, i la història no importa gens, fem-ho tot ben igual,... Llegir més així ens estalviarem diners en viatges (no caldria viatjar, a tot arreu tot igual i amb la mateixa història).

a

asdfghj

31 de desembre 2009.16:13h

Respondre

algo saura de fer per crear llocs de treball.

el rec, historia del rec? no la sap ningu ni tampoc l’interessa aningu, sa de mira al futur. obriu els ulls

M

Marc

igd

24 de desembre 2009.15:30h

Respondre

ja es va exposar ?

E

E.Dalmases

Igualada

23 de desembre 2009.15:25h

Respondre

Si 10750 signatures en contra de l’ampliació de les zones blaves (i en especial la col·locació de zones blaves al voltant del nou hospital) no han servit per a res (passats 9 mesos des de la... Llegir més seva entrega l’Ajuntament encara no ha dit res) em sembla que amb les 137 que dieu faran el mateix, que hi farem és la ”democràcia” de l’Entesa.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

21 de desembre 2009.11:53h

Respondre

El Rec el POUM i altres herbes.
http://www.igualadi.com/2009/12/el-rec-en-mans-del-poum.html
http://www.igualadi.com/2009/12/el-rec-i-botigues-buides-al-centre.html
Gracies per llegir-ho.
Josep M.

M

Manel Caro

21 de desembre 2009.10:23h

Respondre

Bon dia,

Aquest comentari és pel Juan, i té per finalitat aclarir un extrem. Quan dius que ningú ha dit res del barri fins ara, no és veritat, al setembre del 2008 el col.lectiu Amics del Rec... Llegir més vàrem presentar 137 signatures a l’Avanç de POUM, demanant entre altres qüestions que el barri tingui tractament de conjunt històric i que la prioritat sigui la conservació de la gran quantitat de patrimoni arquitectonic industrial que tenim al barri (ah! i tot això de què són edificis vells i a punt de caure, segueix sense ser veritat, doncs la majoria d’adoberies existents són edificis sòlids i funcionals).

C

Carles Cuerva

Conca d'òdena

21 de desembre 2009.09:03h

Respondre

L’avantprojecte de POUM va estar en informació pública fa uns mesos, on s’hi podien fer aportacions i inclús hi hagué una presentació pública a la sala d’actes del Museu Comarcal.

P

Pau

Igualada

20 de desembre 2009.23:52h

Respondre

Juan, no menteixis. Com diu en Jordi, el POUM no ha estat en exposició pública encara. Falta de transparència ? Ja hi estem acostumats ?

J

Jordi

Igualada

20 de desembre 2009.23:46h

Respondre

Juan, el POUM ni s’ha aprovat ni ha estat en exposició pública encara. Tot arribarà. I tots podrem fer al.legacions o com es digui.

J

Juan

20 de desembre 2009.23:10h

Respondre

Doncs si el que no aporta res de nou cau en l’oblit, com el rec fins ara. L’ajuntament el que ha fet es aportar coses noves a aquest espai, per tant, tot el contrari del que proposeu.
Perdoneu... Llegir més però el nou ordenament abans de ser aprovat va estar en exposició pública a l’ajuntament, i en aquest temps es podien presentar objeccions a ell, quants de vosaltres vàreu fer-ne alguna. Ara us n’heu adonat a partir d’una iniciativa privada que el rec existeix, ah companys!! abans on éreu?? Ningú ha dit que es faci tot igual, ni que els carrers no siguin peatonals, s’ha dit que s’aprofitarà un espai mort, els edificis emblemàtics es tenen que conservar però la resta...

No se que hi ha al Passeig de les Cabres núm. 3 ni m’interessa, encara que m’ho imagino, gran aportació la teva, tu deus ser de CIU, PP... perque redueixes a coses polítiques comentaris que no ho son... Vaja de res home...

C

Carles C.

Sta. Margarida de Montbui

20 de desembre 2009.17:55h

Respondre

Juan, quan puguis passa pel Passeig de les Cabres núm.3 a cobrar la gratificació. Amb gent com tu nosaltres sí que anem bé.

Gràcies company.

J

Jordi

Igualada

20 de desembre 2009.17:30h

Respondre

Juan, no es parla de deixar el barri ruinós ni de no fer-hi habitatges. Es poden fer habitatges i construcció nova, és clar però cal mantenir l’essència del que ha estat el barri, el Rec, les... Llegir més adoberies, etc i que les noves construccions no malmentin el conjunt. La Rambla d’Igualada és realment desastrosa i en canvi la Plaça de l’Ajuntament manté la idea de conjunt. Doncs el mateix cal fer al Rec.
Si es fa bé el barri té un gran potencial per a Igualada.

E

E.Dalmases

Igualada

20 de desembre 2009.16:29h

Respondre

O sigui segons en Juan la millor ciutat és aquella que es tira tota a terra, si construeixen carrer ben amples (no fos cas que no poguéssim aparcar a tot arreu, perquè caminar cansa) i tots... Llegir més iguals, les cases també totes ben semblants i perquè no sigui dit, de tan en tan, algun toc d’història (una xemeneia, al cap d’1km una altra, més avall un molinet, etc.). Fem-ho tot ben igual, així ens estalviarem molts diners, ja no caldrà viatjar.
Segons alguns ”per què diferenciar-nos, no cal”. Doncs, qui no aporta res de nou cau en l’òblit; de la mateixa manera que en el mercat laboral: qui no aporta quelcom amb cert valor afegit anirà a fer cua a l’INEM-SOC.

Hi ha gent que la història els hi fa nosa, ells sabran perquè.
”Quedarà un rec collonut” ? O sigui que amb quatre contraforts ja en tenim prou, oi ?

On és la Font de la Carota que es va treure del C/Sta.Anna ?

J

Juan

20 de desembre 2009.13:29h

Respondre

Escolteu, l’espai ha estat mort fins ara, sense pràcticament activitat i la majoria d’adoberies en desús i diguem que no gaire ben conservades, ara ens despertem i no volem que toquin un espai... Llegir més que fins ara ha estat oblidat per tothom, i que es vol readaptar per utilitzar amb quèlcom. Els edificis que es consideren d’interès arquitectònic estan protegits, o sigui no es poden tocar però la resta quin mal hi ha que se li dongui un ús residencial.
Potencial no el vec tant clar, amb edifics vells la majoria a rehabilitar que tenen manca de tot, carrers estrets que no s’hi pot aparcar.
Una ciutat del passat no viu ni creix, les ciutats han de ser dinàmiques, crèixer i adaptar-se als nous temps no viure del passat com proposeu, si es fa amb destresa i es conserva el que realment te valor arquitectònic i la resta s’adapta quedarà un rec collonut on podràs disfrutar del que ha estat el rec i de pas es podrà disposar d’un nou espai per i de cara a la ciutat. No l’espai deixat i ruinós que és ara.

L

Laia

Igualada

19 de desembre 2009.23:03h

Respondre

A més del valor del conjunt arquitectònic, innegable, el barri del Rec te un potencial per acollir noves empreses i professionals de diferents sectors de fora d’Igualada. Just el què necessitem.... Llegir més De barris nous sense personalitat n’hi ha a tot arreu, a ciutats molt més ben comunicades i properes a Barcelona que no pas Igualada, però de barri del Rec només n’hi ha un. És el nostre futur, que no el converteixin en una nova zona residencial sense cap gràcia, amb carrers amples i places dures. Jo recolzo qualsevol iniciativa que protegeixi aquest patrimoni. ON S’HA DE SIGNAR?

j

josep d.

igualada

19 de desembre 2009.16:32h

Respondre

El progrés per alguns és tirar a terra el passat i omplir-lo de ciment. Cal recordar que el ciment sempre deixa rastres en algunes butxaques?. Quin és l’interés ”real” per no fer un plà... Llegir més que no preservi el patrimoni del Rec?. Qué podem fer els ciutadans per evitar una nova destrossa en nom del progrés?. A quants llocs no voldrien un espai com el del Rec -degudament rehabilitat- i aqui el volen tirar a terra. Felicitats al ínclit ajuntament d’Igualada per aquesta visió de futur que es carrega el passat.

E

E.Dalmases

Igualada

19 de desembre 2009.16:04h

Respondre

Diu en Pàmies que es mantindran ALGUNS edificis. O sigui quasi tot a terra i deixem quatre coses perquè la gent no es queixi. Volen eliminar la nostra història ! No m’extranya gens d’aquesta... Llegir més colla d’aprenents. Us en recordeu quan es varen fer les obres del C/Sta.Anna - Passeig de les Cabres: van treure la Font de la Carota, que n’han fet ? on és ? Lamentable !
Aquests de l’Entesa es van tirar la fantasmada que gràcies a ells s’ha salvat l’edifici de la Igualadina Cotonera, però en canvi enviaran mig barri històric del rec a terra. Sumen 1 punt i en resten 25, quins il·luminats.
Els amics del rec van enviar 137 signatures a l’Ajuntament ... que en podem esperar d’uns polítics que no han fet cas a 10750 signatures (cas ampliació zones blaves), això és el que entenen ells per democràcia ?

Esperem, com dieu en l’última frase de l’article, que la Generalitat sigui més raonable; ja va passar la mà per la cara a l’ajuntament d’Igualada en el tema de l’outlet del polígon. Han de venir de fora per fer el que els nostres ”gestors” municipals no saben fer ? Quina pena.

En Pàmies diu a la seva carta a la Vanguardia ”Finalment, la darrera iniciativa comercial, que sortosament ha fet conèixer arreu el barri del Rec d’Igualada”, doncs si sortosament i gràcies a un grup de gent aliena a la política, si haguéssim d’esperar que des de l’Ajuntament es fes alguna cosa.

P.D. : Un exemple ben simple per veure quin Ajuntament tenim: Fa dos mesos i mig que es van inaugurar les obres del C/ Sta. Joaquima Vedruna (tall de cinta, discurset de mitja hora, etc.). Han passat més de 75 dies i encara no han estat capaços de tapar un pas de vianants provisional (pintat en groc-obres) situat a menys de 5m. d’un pas de vianants definitiu, deuen esperar que hi passin 1 milió de cotxes per sobre i mica en mica el vagin esborrant ... O potser esperem que tingui lloc un accident per posar-nos les piles.

R

Ramon Martí

Igualada

19 de desembre 2009.14:39h

Respondre

Aquests estudis els fan empreses que no tenen ni idea de la realitat de la nostra ciutat. Patètic

J

Jordi

Igualada

19 de desembre 2009.11:52h

Respondre

Ben vist Ester. L’Adoberia on hi havia Sita Murt al REC.0 és una de les que anava a terra. SENSE COMENTARIS.

C

Climent

Montbui

19 de desembre 2009.11:33h

Respondre

Seria d’agrair una mica de sensibilitat a l’hora de fer nous plans per la ciutat d’Igualada.
Si volem convertir-nos en area de serveis, que més bo que intentar recuperar el nostre patrimoni i... Llegir més fomentar el turisme cultural?
Sospito que darrere del projecte s’amaguin interessos econòmics, que soc el primer en defensar, sempre que no malmetin cap interès col•lectiu posant en perill un retall de la història de la nostra malmesa comarca.
No tenim masses actius dels que vanagloriar-nos. El barri del Rec, penso que mereix una mica de consideració per part de les administracions, que no tenen que oblidar que si estan on estan, es per servir els interessos de tots els administrats i que les coses no es poden decidir des d’un despatx sense copsar les sensibilitats de la ciutadania. L’Ajuntament no pot fer les coses a la pim, pam, POUM.

E

Ester Vich

Igualada

19 de desembre 2009.11:17h

Respondre

Aquest POUM (que s’aprovarà amb el suport del PSC, ICV i PP) no respecta el REC ni les adoberies històriques. Alguns espais emblemàtics anàven a terra fins fa 15 dies i el Sr. Pàmies ha hagut... Llegir més de rectificar a correcuita amb la que li venia a sobre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.