TORNAR

Els Amics del Rec elaboren un manifest per salvar el Barri

Compte enrere pel ple del dia 30

societat
Dijous, 24 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Quan falta menys d’una setmana perquè l’Ajuntament d’Igualada faci prosperar en un ple extraordinari el nou Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal, que determinarà les noves necessitats de la ciutat en i planificarà el futur creixement, l’associació Amics del Rec ha redactat un manifest per tal que el POUM reestructuri i actualitzi el barri del Rec però que en conservi edificis, carrerons i passatges, mantenint-ne la seva identitat. Aquesta no és la primera acció de l'associació ja que a l'octubre de l'any passat ja van presentar suggeriments a l’avanç del Pla d’Ordenació Municipal (POUM). Serà dimecres vinent, al Ple, quan juntament amb el POUM es debatran els pressupostos pel 2010.
PUBLICITAT

Una altra façana

Una de les façanes que podria ser enderrocada, segons l'esborrany el Pla

El manifest:

El barri del Rec d’Igualada simbolitza un passat industrial que avui ha quedat obsolet. Aquella prosperitat ha desaparegut però ens ha deixat el millor llegat: un patrimoni arquitectònic espectacular, que esdevé clau per al futur de la nostra ciutat.

Les velles fàbriques i adoberies, el canal del rec, els carrerons que pugen i baixen, els contraforts, les pedres, tot això forma un conjunt històric amb una personalitat tan accentuada que es converteix en el valor afegit d’Igualada, una ciutat que no veu com sortir d’una crisi industrial cruel i difícil. En aquest sentit destaquem la encara important presència dels adobers que dia a dia i des de fa moltíssims anys lluiten per sobreviure i són els que generen la major part de l’activitat econòmica al Rec.

Després de l’experiència viscuda amb el REC.0, ha quedat demostrat que el barri del Rec pot ser el motor que Igualada necessita. Ha quedat completament demostrat que el poder d’atracció d’aquesta zona d’Igualada és enorme i pot generar noves oportunitats per a tota la ciutat.

Tal i com ha succeït en altres ciutats com Girona amb el seu call, l’experiència i el sentit comú ens diuen que si fem les coses bé, pot existir una altre Igualada gràcies al barri del Rec.

Per això, recolzem el fet que l’Ajuntament d’Igualada faci un nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal que, entre d’altres aspectes, introdueixi nous usos, reestructuri i actualitzi el barri del Rec, però estem en desacord amb aquest model que presenta l’Administració, una proposta que uniformitza el barri ignorant la seva personalitat com a conjunt històric, i on la vialitat dóna una absoluta prioritat als vehicles per sobre les persones. Per tot això:

PRIMER.- Expressem la nostra voluntat de defensar el conjunt patrimonial que forma el barri del Rec: entenem el barri com un conjunt històric i volem que així sigui considerat.

SEGON.- Exigim que es conservin edificis, carrerons i passatges i qualsevol altre element d’interès com façanes, baixos o patis. En les edificacions de nova planta, volem un llibre d’estil arquitectònic respectuós amb l’entorn.

TERCER.- Demanem una reordenació urbanística del barri que tingui en compte la seva particular personalitat, tan oposada a un concepte d’eixample amb carrers i places sobredimensionats i uniformes. En aquest sentit, creiem que és cabdal prioritzar les zones peatonals per sobre les grans avingudes pels vehicles.

QUART.- Manifestem la nostra decisió de vetllar de forma permanent perquè es mantinguin les particularitats d’aquest barri, perquè s’accepti la seva diferència, i perquè es respecti una cosa tan potent però alhora tan fràgil com és la seva ànima.

____________________________

La web de l'associació mostra algunes de les façanes que segons l'esborrany del Pla serien enderrocades

Amics del Rec


2 Comentaris

j

japt

igualada

24 de desembre 2009.18:24h

Respondre

......preguntes al vent....l’any diuen que son 365 dies.....cal presupostos,poum,etc,tot els ultims 10 dies de l’any....si la gent del Rec.0 varen tenir l’exit que tothom sap no caldrie... Llegir més escoltarlos una mica mes.....l’escorxador sira l’oficina d’imformacio del Poum...pro aixo no eri el nou centre de cultura,musica,art,etc. d’igualada....l’escorxador va ser inagurat l’agost...cada mati passo per el devant i a l’agost, setembre,octubre,novembre,decembre, reste tancat i ara diuen que sira el centre d’imformacio un parell o tres mesos ..aixo vol dir que un any despres d’inagurat.... de centre cultural res de res.....crec que soc jo un poc curt o no entenc res de res.......

E

E.Dalmases

Igualada

24 de desembre 2009.12:21h

Respondre

Totalment d’acord amb el manifest, però per desgràcia ja sabem que en faran els qui governen aquesta ciutat.
Si presentant 10.750 signatures (tema zones blaves) i passats més 9 de mesos encara... Llegir més no s’han dignat a dir res a la ciutadania, ja sabem que entenen alguns per democràcia.

Tot i això, sort per aquells qui s’estimen, DESINTERESSADAMENT, la ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.