TORNAR

Les principals propostes dels candidats igualadins

Els set candidats igualadins van respondre com veuen el futur de la ciutat en matèria de creació de llocs de treball, equipaments, i política urbanística

politica
Divendres, 20 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Falten pocs dies per les eleccions municipals, els candidats ja han expressat les seves posicions a través dels múltiples debats, entrevistes, meetings o rodes de premsa amb els mitjans; anoiadiari•cat resumeix les principals propostes de tots els candidats en matèria de creació d’ocupació, equipaments i política urbanística.

Ignasi Vich, Montserrat Mateu, Pere Calbó, Marc Castells, Jordi Aymamí, Joan Torras, Robert Hernando

Jordi Aymamí

Quins creu que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

En negatiu evidentment ha estat la crisi econòmica. En positiu la consolidació de projectes socials tan importants com el consorci sociosanitari d’Igualada que ha fet una aposta clara per a l’atenció de la gent gran de casa nostra i a més ho ha fet amb una perspectiva comarcal que, fins i tot, ha anat més enllà de la mateixa comarca, fins a Santa Coloma de Queralt. El mandat també ve marcat pel conjunt cultural que hem aconseguit pactar amb el Grup Godó i que tindrà com a resultat el museu de la premsa a La Cotonera, donant sentit a aquella lluita que alguns, no tots (CiU volia l’enderrocament), vam fer per a la conservació de l’històric edifici. I en l’àmbit de les persones l’aposta que també hem fet per l’ampliació de l’oferta de les escoles bressol municipals; tenint present que ni en aquesta temàtica ni en la dels avis l’ajuntament no hi té competències i que, per tant, cal entendre la prestació com una voluntat de servei d’aquest govern.

Com tenen previst crear llocs de treball a la ciutat?

L’ajuntament no crea llocs de treball, el que crea són climes i espais perquè els emprenedors i emprenedores vegin aquest territori atractiu per instal•lar-se. Malgrat aquesta realitat, l’ajuntament en aquests quatre anys també ha volgut i ha creat llocs de treball i pensa continuar creant-ne en el marc de l’activitat de les empreses públiques i en el marc dels plans d’ocupació que des de l’ajuntament es desenvolupen. Avui són 150 treballadors que, en els plans d’ocupació, estan treballant directament per l’ajuntament per intentar donar un suport a la negativa situació d’atur que estem patint. També, en el marc dels plans d’ocupació de la Conca d’Òdena, estem donant formació a una seixantena de joves. Però el que nosaltres hem de garantir és que hi hagin polígons industrials, que hi hagi espai a un preu raonable perquè l’activitat econòmica s’hi ubiqui, per això apostem i hem liderat el projecte del polígon de la Zona Franca a Can Morera que esperem que pugui ser una realitat en pocs anys per preservar i confirmar el caràcter industrial del nostre territori amb una important aposta per la logística, que és un sector emergent a Catalunya. Estem vivint moments de canvis en el model industrial i Igualada s’hi ha d’adaptar per tal de posicionar-se. El que també hem de fer és donar suport a les activitats tradicionals de la nostra economia industrial i ajudar a que innovin, em refereixo al gènere de punt i als blanquers; Fitex per al gènere de punt i AIICA per als blanquers representen aquesta aposta. Tot això al mateix temps que obrim nous camins a noves activitats, donant especial suport a les empreses tecnològiques, amb el viver d’empreses del Tecnoespai com a referència de l’eforç municipal, o amb l’aposta clara que fem amb el tema del Centre de simulació en l’àmbit de la salut que ubicarem a l’antic Hospital i que ha estat mereixedor de la major subvenció en aquest àmbit per part del Feder. També apostem pel desplegament de la fibra òptica amb 28 quilòmetres, posant-nos al capdavant de les ciutats que han fet una aposta en aquest àmbit de la tecnologia i com a esforç per fer més competitiva la ciutat, I, evidentment, el projecte del World Trader Center, que és un exemple de tercierització de la nostra economia.

Els principals eixos de la política urbanística, POUM

És imprescindible aprovar un nou pla general (POUM). És imprescindible, per tant, reprendre de nou el diàleg en aquest tema per tal de fer possible aquesta aprovació; el Consell Assessor Urbanístic Municipal va en aquesta línia de fer un nou esforç per trobar entre tots punts en comú. Tot plegat per dissenyar una ciutat en què el fet residencial, l’activitat comercial i l’activitat econòmica puguin ser compatibles amb una ciutat de qualitat, amb espais públics en condicions, amb voravies i carrers com cal en el segle que estem, i amb espais verds i zones d’esbarjo suficients per la ciutat. Això vol dir eixos de vianants, també vol dir la continuació de la reforma de l’avinguda de Catalunya, i vol dir continuar amb la política de construir nous eixos en diferents barris, tipus el carrer Comarca o el Josep Galtés.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

Un futur clarament positiu i esperançador, basat en un procés de transformació i modernització d’aquest barri que permeti crear les plusvàlues necessàries per a la reubicació d’una activitat econòmica tan important per la ciutat com és la dels blanquers. Al mateix temps que respectuós amb dos principis fonamentals: d’una banda el del patrimoni que, com s’ha demostrat, aquest govern ha estat sempre del tot respectuós: la pròpia creació del pla especial de protecció del patrimoni, la conservació de la Igualadina Cotonera i la intervenció directe en el manteniment del Rec, demostren aquesta voluntat. Al mateix temps això ha de ser compatible amb una ciutat que necessita créixer, que necessita que els seus carrers i espais públics siguin dignes, i per tant hem de ser capaços de trobar aquest punt, sempre difícil, d’equilibri entre tots aquests interessos.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outlet Anoia, Aeroport i perquè?

La prioritat d’equipaments en una perspectiva de mig i llarg termini és, sense dubtes, l’Eix Ferroviari Transversal, però també ho és l’Aeroport corporatiu com a instrument estratègic d’aquest territori, complementat amb una adequada gestió del Parc motor. Aquestes serien les prioritats en infraestructures de rellevància. A part d’això hi ha polítiques de cooperació i coordinació en l’àmbit de la Conca d’Òdena a l’hora de gestionar determinat sòl industrial estratègic que va relacionat amb el nou parc industrial tecnològic de Jorba, amb el nou espai econòmic d’Òdena, amb la intervenció de la Zona Franca i de l’Incasol, i amb l’aprofitament dels altres polígons industrials del nostre entorn, com ara Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt i Santa Margarida de Montbui. En l’àmbit cultural també hi ha infraestructures interessants: d’una banda el complex de l’Escorxador, per ubicar-hi les escoles municipals de música, arts i teatre, un auditori de referència i l’alberg residència per estudiants, i de l’altra la Igualadina Cotonera, amb la instal•lació del Museu de la premsa de Catalunya, l’arxiu comarcal de la ciutat, i l’espai cívic del barri de Sant Agustí. Aquí també podriem parlar de les infraestructres i serveis que hem posat en marxa en els àmbits de l’educació, la gent gran, els joves, la infància, l’esport i el conjunt de polítiques socials per garantir una societat cohesionada que cal mantenir i, si la ciutadania ens ho demana, incrementar.

Marc Castells

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

Una preocupant destrucció del teixit industrial i empresarial, que ha engrandit més la nostra ferida de l’atur. Cada cop hi ha menys oportunitats laborals, la gent ha de marxar fora i ens estem convertint en una ciutat dormitori. Els últims anys s’ha deixat escapar la possibilitat de situar Igualada entre les ciutats mitjanes de referència a Catalunya i hi ha hagut una greu manca de previsió econòmica. I, malgrat que tothom sabia que estàvem en crisi, no s’ha fet política d’estalvi des de l’Ajuntament i actualment tenim un dèficit importantíssim.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

Sobre tot, amb un gran canvi d’actitud i establint aliances amb el sector privat, el Govern de Catalunya i el territori més proper. Posarem facilitats perquè empreses importants s’instal•lin aquí, les anirem a buscar. Tenim bons espais per oferir (a Igualada i rodalies), estem en una situació estratègica al centre de Catalunya amb una autovia gratuïta i, des de l’Ajuntament, els oferirem diàleg permanent, facilitat i simplificació administrativa, en definitiva, les mínimes traves possibles. Això ho acompanyarem d’una millora en la formació professional i ocupacional dels joves i els treballadors perquè puguin trobar el gruix del seu personal a la nostra ciutat. I a banda, és clar, implantarem aquest mateix bon tracte en la nostra relació amb les empreses ja existents; elles també se senten oblidades actualment i necessiten suport.

Els principals eixos de la política urbanística, POUM

Plantegem un model urbanístic orientat a millorar el nostre atractiu com a pol comercial de la Catalunya interior, així com a optimitzar, en la mesura del possible, el nostre sòl industrial. No cal crear més zones residencials, ja tenim un stock de pisos prou gran que encara hem d’absorbir. Volem fer una ciutat més còmoda pels comerciants, més agradable i acollidora pels visitants i més funcional i atractiva per les empreses i la indústria. En aquest moment, necessitem revitalitzar urgentment la nostra economia perquè, a partir d’aquí, podrem millorar la resta d’aspectes de la vida dels igualadins i igualadines.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

És una zona de la ciutat amb un gran atractiu i un immens potencial: es històrica i arquitectònicament un barri de passat brillant amb un gran futur. Caldrà definir els detalls concrets, però el Rec podria acollir una zona comercial, empresarial i residencial de referència, sempre d’acord i amb el consens dels afectats. Plantejarem un pla de revitalització del Barri del Rec on la inversió privada hauria de tenir un pes molt destacat.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outlet Anoia, Aeroport... perquè?

Farem costat als projectes decisius del territori que ens envolta i apostarem amb força per l’Aeroport Corporatiu d’Òdena, el Parc Motor de Castellolí, el Parc Tecnològic Igualada-Jorba, el Simulador Mèdic d’Igualada i per revitalitzar els nostres polígons industrials, també el del Consorci de la Zona Franca a Òdena. I hi ha molt per fer també a la pròpia ciutat per fer sentir còmodes ciutadans i empreses: la fibra òptica ha d’arribar arreu, la Ronda Sud ha d’acabar enllaçant amb Igualada de forma directa, hem de tenir una digna connexió ferroviària amb Barcelona, cal millorar la Depuradora dels Adobers i cal fer tots els possibles per fer del centre un veritable pol comercial, la nostra idea passa per generar un gran outlet urbà a cel obert on sigui agradable passejar-hi i comprar. I, evidentment, posar en marxa l’Escola d’Enginyeria d’Igualada; no pot ser que dos anys després de la primera pedra encara no sigui una realitat.

Joan Torras

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

Igualada i la comarca han patit amb més intensitat la crisi financera i de la construcció que altres llocs a causa que s’ha sumat a de la caiguda sostinguda del sector tradicional del gener de punt. Això i la manca d’un lideratge comú a la Conca d’Òdena, de viure d’esquena als nostres veïns, ens han col•locat en una situació difícil. La clau per sortir-ne només és una, actuar de forma conjunta en els àmbits de l’economia, el coneixement i la innovació. Cal unir els esforços industrials especialitzant de forma coordinada tots els polígons de la Conca i reforçar amb accions innovadores el comerç i el sector serveis que ja existeix. Si és així Igualada recuperarà el lideratge que no ha tingut aquests darrers anys i la riquesa econòmica i emprenedora que té com a herència.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

No cal inventar massa, només anar tots a una. El camí de la recuperació el marca la cohesió i el consens i ser conscients que els llocs de treball els crearem si ens projectem de forma global tots els municipis de la Conca i explotem el triple concepte d’economia, innovació i coneixement. S’ha de fomentar els emprenedors, l’economia digital, oferir un sol industrial especialitzat. El Parc Motor de Castellolí i els seus polígons haurien de ser un clúster de la innovació de l’automoció, i el Centre de Simulació Sanitari el mateix en l’àmbit mèdic, de la indústria farmacèutica o en el camp de la infermeria, com ja ho són Fitex o AICA en els seus àmbits. Tenim el Parc de la Innovació Igualada-Jorba, i amb tot això hem de donar joc a la formació superior i universitària d’aquests àmbits perquè els professionals qualificats i amb talent no marxin fora i vinguin a Igualada. Serem i hem de fer-nos atractius per tenir empreses de dimensió petita però molts grans en creació. Aquest és el futur a Igualada i a Catalunya. Les empreses amb volum de treballadors són de difícil captació, i en tot cas hauríem d’absorbir aquells treballadors majors de 45 anys i amb dificultats de reciclatge.

Els principals eixos de la política urbanística, POUM

Urbanísticament ens juguem la Igualada dels propers 25 anys i això ho hem de pensar entre tots, sense sectarismes, amb consens d’associacions, d’empresaris, de propietaris, de constructors, d’industrials, de comerciants, de ciutadans. Ens hem d’imaginar una Igualada de 50.000 habitants en els propers 10 o 15 anys, que creixi de forma sostinguda de bracet amb Vilanova, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Jorba i la resta de la Conca. Caldrà preservar l’actual polígon industrial, buscant zones per la innovació i el coneixement i la formació especialitzada o universitària, fomentar l’urbanisme comercial des de l’entrada pel Polígon fins l’ampliació de les zones de vianants del centre i reformular el Passeig com a eix comercial i potser un nou aparcament a partir del Parc de Catalunya. Caldrà soterrar el tren, però estudiant una nova ubicació a l’entrada. Igualada ha de créixer però de forma respectuosa amb la gent i amb la seva realitat actual. Llàstima haver llençat 600.000 euros en el POUM que els socialistes van fer sols i volien imposar sense consens. Hem perdut els diners i un temps importantíssim pel nostre desenvolupament.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

Serà un dels eixos de creixement les properes dècades. De la tradició del Rec, que va portar la primera revolució industrial a Igualada n’hem d’aprendre per evolucionar. S’hauran de repensar els usos industrials, protegir-los i a llarg termini estudiar la seva viabilitat i si cal ajudar al seu trasllat a una nova zona industrial especialitzada. A partir d’aquí, entre propietaris i emprenedors tenim un marc inigualable per crear una nova façana que visqui de cara al riu. La gent hi podrà residir, l’urbanisme industrial es una aposta clau. Hauria de formar un eix cultural i arquitectònic i museístic únic, i es pot crear un nou concepte de zona comercial i professional i de creació artística i de disseny que enllaci i ampliï els actuals eixos comercials de centre d’Igualada. El Rec és una oportunitat única però l’hem de pensar tots plegats dins de l’evolució que el conjunt de la ciutat volem que tingui.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outelt Anoia, Aeroport... perquè?

Les infraestructures són necessàries si tenim un projecte global i sensat, industrial comercial i turístic. Igualada està situada en un lloc estratègic, tenim una autovia privilegiada, tindrem aviat acabada al C-15 entre Manresa i Vilafranca, i això fa que si tenim un sol industrial especialitzat, amb la fibra òptica completada i serveis bàsics competents som atractius per la captació d’empreses. El futur tren transversal des de Lleida es veu llunyà, però junts com a lobby hi haurem d’insistir i mentrestant haurem de tornar a pressionar en millorar l’actual tren i reduir-ne el temps de trajecte. I l’aeroport corporatiu és una oportunitat única de futur que enllaça amb polígons especialitzats com el Parc Motor, el Centre de Simulació, i fins i tot serà usat per les empreses del Parc Tecnològic de Manresa, encara que haurem d’estudiar si la ubicació de l’aeròdrom actual és la millor. El dèficit d’infraestructures ha de passar a la història.

Quan a equipaments a partir del Parc de la Innovació Igualada-Jorba, l’AICCA, el Fitex, el Centre de Simulació, el futur campus del coneixement al Pla de la Massa hem de formar part de la xarxa de Parcs Tecnològics de Catalunya. No cal llençar més diners amb projectes faraònics com el World Trade Center que només l’estudi ha costat ja 1,9 milions d’euros i no té cap perspectiva de futur. La zona d’aquest projecte cal reinventar-la i ja que no hi hem pogut posar l’Outlet, potser és un lloc excel•lent com a parc, un altre tipus d’equipaments o serveis i com a aparcament de frontera perquè la gent deixi el cotxe i se’n vagi cap el centre. L’eix comercial a Igualada hauria de ser un autèntic centre comercial a l’aire lliure, on hi convisqui el comerç tradicional, les outlets i els futurs usos o projectes comercials del Rec, el Passeig o altres llocs. L’Oulet d’Òdena hem de veure com es desenvolupa. I quan a polígons industrials el de les Moreres, a l’Espelt, impulsat a la zona franca no crec que sigui prioritari si potenciem i especialitzem els polígons que tenim infrautilitzats actualment. Els esforços han de dirigir-se cap a projectes realistes, no fer volar coloms. Les Fires que tenim, com el Maq Paper les hem de conservar i de la resta de fires fer un replantejament seriós dins el projecte global d’innovació i coneixement.

Montserrat Mateu

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

En negatiu el desmantellament d’empreses que ha comportat la pèrdua de molts llocs de treball afectant moltes de les nostres famílies.

En positiu, n’hi ha molts: l’endegament del riu Anoia, la posada en funcionament d’una nova escola pública, Dolors Martí, de dues escoles bressol municipals La Rosella i L’Espígol i l’ampliació de l’escola de Formació Professional, el nou Hospital i la nova Àrea Bàsica i els diferents serveis dels Consorci Sociosanitari, especialment els pisos ViuBé i dels serveis d’Ig-Nova, destacaria el Tecno-Espai.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

El futur empresarial passa per l’economia verda, encara que sigui un sector poc conegut per molta gent és un dels de major creixement en el futur immediat , i també pel canvi de model productiu. Una proposta orientada a l’estalvi i l’eficiència energètica i la substitució de l’energia procedent de combustibles fòssils per les energies renovables .

També les polítiques d’equitat i ampliació de l’Estat del Benestar creen molts llocs de treball.

La nostra aposta passa per la creació de llocs de treball de qualitat i creiem en experiències de desenvolupament local des del món del cooperativisme i també en les petites i mitjanes empreses, amb coneixement i bon suport, més que no pas en les grans coorporacions.

3. Els principals eixos de la política urbanística, POUM

En el Pla Director de la Conca d’Òdena es reforça el caràcter de capitalitat de la nostra ciutat i això ens obliga a pensar un pla urbanístic on sigui possible construir equipaments que donin serveis també a la població de l’entorn.

També ha de fer possible la transformació de la ciutat on existia una gran activitat manufacturera a una ciutat mixta, industrial i de serveis,

Ha d’ordenar el creixement de la ciutat, de forma equilibrada, distribuint els espais verds i els equipaments i hauríem d’acostar-nos a la recomanació de l'OMS de tenir 15 m2 de zona verda per habitant. (ara en tenim 5)

Ha de facilitar molt fer créixer l’oferta de llocs de treball amb l’increment del sostre destinat a l’activitat mixta d’indústria i serveis i facilitar la transformació d’activitats econòmiques actuals en unes altres de major valor afegit, l’anomenada economia verda.

Ha de preveure una política d’habitatge en la qual es contempla i fomenta l’habitatge assequible distribuït equitativament al llarg de totes les transformacions i alhora fomentar la rehabilitació del centre històric de la ciutat..

També cal reordena i racionalitzar l’estructura viària actual amb l’obertura, ampliació o reforma de diversos vials, que apostin per la modernitat que suposa deixar de pensar només en l’ús del vehicle privat

I finalment, ha de conservar i preservar els edificis i elements arquitectònics més representatius i definitoris de la ciutat contemplats en el pla especial de protecció del patrimoni.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

“Reordenar globalment la zona del REC, integrant els ESPAIS CULTURALS (Museus), amb els industrials, i ESTUDIAR la urbanització d’un nou passeig al rec.” Això deia ICV en el seu programa electoral de l’any 1991. Com veieu aleshores ja es reivindicava des de la nostra formació política compatibilitzar el patrimoni industrial del rec amb una revitalització econòmica, i això passa per una reordenació urbanística que limiti les ànsies d’especulació, que solen ser infinites.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outelt Anoia, Aeroport... perquè?

La nostra prioritat és la construcció de la nova seu de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada al Pla de la Massa.

Pere Calbó

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

L’atur i la destrucció de llocs de treball que han afectat directament al benestar i la qualitat de vida de les famílies igualadines. Cal afegir que han patit les retallades socials impulsades pel Govern de l’Estat com la congelació de les pensions. I, finalment, constaten com el Govern de la Generalitat anuncia retallades fora mida en la sanitat i l’educació que perjudicaran el seu benestar.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

Mitjançant quatre eixos. El primer, creant una oferta de sòl industrial atractiva que ens permeti atraure noves empreses. I, en aquest sentit, és imprescindible el polígon industrial que promou el Consorci de la Zona Franca a Òdena. En segon lloc, fent realitat els projectes existents al territori com el nou edifici universitari, el outlet, el World Trade Center Igualada, el centre de simulació, l’aeroport corporatiu, el Parc Motor, l’establiment d’estudis universitaris d’infermeria... En tercer lloc, potenciant els programes d’ajuts a les petites i mitjanes empreses i autònoms de la ciutat. I, en quart lloc, donant suport als nostres sectors econòmics tradicionals amb AIICA i Fitex com a referents i solució a la depuradora dels adobers.

3. Els principals eixos de la política urbanística, POUM

Un dels principals errors de l’actual Govern Municipal va ser la proposta que van presentar de nou POUM, que no era viable ni econòmica ni socialment, per això vam ser el primer grup municipal que vam exigir deixar-lo sense efecte.

Però dit això, des del Partit Popular defensem que Igualada necessita un nou POUM per avançar econòmica i socialment fonamentat en un ampli consens social i que sigui viable econòmica i socialment. Hem de finalitzar l’eix de l’avinguda Catalunya, soterrar les vies i l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, impulsar comercialment el Passeig Verdaguer... No compartim la proposta de fer una zona industrial al barri de Fàtima.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

Com el nou POUM, el futur del barri del Rec ha de ser aquell que sorgeixi d’un ampli consens de ciutat. L’instrument per cercar el consens ha de ser el Consell Assessor Urbanístic, creat a proposta del Partit Popular. L’instrument jurídic ha de ser el Pla Especial de Protecció del Patrimoni d’Igualada com el que ha succeït amb la resta d’immobles i elements que ha merescut la protecció urbanística i patrimonial de la Ciutat. Volem recordar que el Partit Popular va ser clau per la protecció de l’edifici de La Igualadina Cotonera.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outelt Anoia, Aeroport... perquè?

Son prioritaris tots aquells projectes que generin ocupació. I, especialment, d’aquells que ja tenen una definició per a la seva execució: el nou edifici universitari, el outlet, el World Trade Center Igualada, el centre de simulació, l’aeroport corporatiu, el Parc Motor, l’establiment d’estudis universitaris d’infermeria... Des del territori sorgeixen projectes i propostes, però moltes vegades aquests no han estat possible perquè no hem tingut el suport de la Generalitat com per exemple amb la xarxa de vivers d’empresa VIVEX, el World Trade Center, el nou edifici universitari o els estudis d’infermeria...

Ignasi Vich

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

El tancament de les grans empreses, el distanciament entre els ciutadans i el govern igualadí, la deriva pressupostària municipal, la despesa pública innecessària i la perseverança dels emprenedors.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

Els llocs de treball els creen els emprenedors, cal recolzar-los i facilitar la vinguda d’inversions tot fent d’Igualada un lloc atractiu per invertir-hi.

Els principals eixos de la política urbanística, POUM

Igualada necessita un nou pla urbanístic per afrontar els reptes del S. XXI, cal intervindre només en aquelles zones on sigui necessari i sempre mitjançant el diàleg amb els ciutadans.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

El barri del Rec ha d’esdevenir, per la seva situació i riquesa arquitectònica post-industrial, el barri més atractiu de la ciutat, capaç d’acollir diferents usos tot respectant-ne la seva trama urbana i monumental.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outelt Anoia, Aerosport... perquè?

Aquests equipaments formen part d’un menú de projectes que no sabem si seran mai una realitat, son propostes d’una època passada basada en la inversió pública i ara els reptes vindran marcats per la iniciativa privada, així per exemple, el WTC podria tenir sentit si hi hagués demanda d’aquest tipus d’espais, no a l’inversa, creant l’espai i esperant que vingui algú a ocupar-lo. L’Outlet per a nosaltres ha d’estar integrat dins la trama urbana, passant del model proposat que competeix amb el comerç local, a un model que el complementi i l’afavoreixi. L’aeroport corporatiu és una infraestructura que ara per ara, vista la demanda al Prat, no és necessària, si bé cal prendre les decisions escoltant els actors del sector i del territori.

Els equipaments prioritaris en el futur seran aquells que siguin útils per generar llocs de treball i qualitat de vida als igualadins i igualadines.

Rober Hernando

Quins creus que són els fets clau que han marcat la vida igualadina aquests quatre anys?

El més negatiu ha sigut la deslocalització d’empreses i el tancament de la gran majoria d’elles, juntament amb el sanguinari augment d’immigració que estem patint. I per suposat la falta de resposta als problemes que ha demostrat el govern de Jordi Aymamí.

Com teniu previst crear llocs de treball a la ciutat?

- Arribarem a acords amb grans empreses que es vulguin instal•lar a la nostra ciutat.

- Fomentar el comerç de tota la vida.

- Ajudar als nous emprenedors.

- Donar prioritat absoluta als llocs de treball públics a la gent autòctona.

Els principals eixos de la política urbanística, POUM

L’Ajuntament ja ha llençat 600.000 € en un projecte en fals. Per tant considerem que és important consultar als igualadins el futur POUM. El que sí que tenim clar és que tindrà molt protagonisme la zona del Rec i el polígon de les Comes, que s'han de reinventar perquè avui en dia sembla un cementiri de naus buides.

Quin futur es preveu pel barri del Rec

Tenim clar que ha de ser un conjunt històric per a la ciutat; volem aprofitar l’estructura de les antigues adoberies per crear zones comercials i de restauració.

Acabarem amb els pisos pastera que hi ha creant una comissió entre l’oficina del cens d’Igualada i la policia local, i traurem al Rec de les zones on es poden fer discoteques a Igualada, ja que ara només n'hi ha una de caràcter llatí que porta problemes als veïns del barri.

Quins són ara com ara els equipaments prioritaris? World Trade Center, Outelt Anoia, Aerosport... perquè?

L’Outlet és molt necessari, però ha e ser consensuat amb el comerç de tota la vida d’Igualada, per què si per construir un outlet hem de destruir el nostre comerç no val la pena.

El WTC, si es demostra que és factible, per què hi haurà empreses que l’ocuparan, pot ser una bona inversió. Fer un altre edifici fantasma, no.

L’aeroport corporatiu és molt necessari encara que nosaltres anem més enllà i creiem que en un futur més llunyà a Igualada l’aeroport hauria de ser el 2on aeroport de Barcelona de passatgers, ja que altres ciutats europees com Milan, Londres o Paris ja en tenen varis.


7 Comentaris

J

Jordi

Igualada

22 de maig 2011.14:40h

Respondre

Benvolgut Ramon F.,

No és mala idea no. Gràcies pels ànims per presentar-me. Ho tindré en compte de cara a properes eleccions.

Aleshores, si guanyo i arribo a ser Alcalde, no pateixis, et... Llegir més reservaré un càrrec de confiança per tu. Què et sembla ”Oficial de primera de netejador de les sabates de l’Alcalde”? Penso que t’estarà bé i fet a mida aquest càrrec. Et voldria donar un càrrec amb una mica més de responsabilitat, però vist el teu nivell ortogràfic, em fa pensar que seria massa per tu.

Em sap greu posar-me al teu nivell responent-te aquí, però és que no suporto el sarcasme de persones com tu. Jo dic el que penso quan vull i on vull. I si no t’agrada, calles. Per tant, el sarcasme del teu missatge te’l guardes per tu.

Salut.

N

Noël

Igualada

21 de maig 2011.13:59h

Respondre

el meu total recolzament al Jordi, Jo tb treballo i m’han retallat el sou i haig de compartir l’ascensor amb els carrecs de confiança que son totalment prescindibles, i d’aquesta manera no... Llegir més s’hauria d’acomiadar a gent com s’ha fet. I si a sobre son familia... ja apaga y vamonos!

j

josepm ramonjoan

igd

20 de maig 2011.20:14h

Respondre

Benvolguda redaccio d’Anoiadiari.cat. Llevat error són VUIT els candidats a l’alcaldia d’Igualada. Per tant, manca un d’ells. Ignoro si va refusar donar resposta a l’enquesta, però el... Llegir més redactat no en diu res.
Atès els darrers aconteixements i abans toquin les dotze (això sembla digne de la Ventafocs), podrieu preguntar als candidats que pensen del que està passant a molts pobles de la península ibèrica.
Us heu fixat que els polítics sols parlen de permetre o no l’acampada, però en el fons ningú parla de per què estan acampats. És recurrent preguntar-ho, no sigui que demà passat la Plaça de l’Ajuntament també s’ompli en senyal de protesta de joves i aturats, decontents amb com s’han fet i com es fan les coses.

R

Ramon F.

Igualada

20 de maig 2011.17:14h

Respondre

Caram Jordi, m’has convencut. Penso que una persona com tu es el que ens fa falta per tirar endevant la nostra ciutat: veus les coses clares, tens capacitat de coneixer realment com son les... Llegir més persones nomes veure-les, i segur que deus tenir un gran curriculum a mes a mes de ser un crac amb els temes económics.

Si, decididament penso que ets la persona que necesitem per tirar la ciutat endavant, perque no ens fas un favor a tots i et presentes?, pensa que a mes a mes ja que et votarem tindras tambe un bon sou com a alcalde i de problemes...., amb la teva visió i intel-ligència cap ni un, presentat home, presentat, segurament es la teva oportunitat. La deixaràs escapar?

J

Jordi

Igualada

20 de maig 2011.14:39h

Respondre

Benvolgut Joan,

En primer lloc, jo no pertanyo a Escons en Blanc ni a cap altre agrupació política, Déu me’n lliuri.

En segon lloc, no faig publicitat de res ni de ningú. Únicament... Llegir més expresso el meu sentiment derivat d’una dilatada etapa com a treballador de l’administració pública igualadina.

I en tercer lloc, precisament per aquest motiu, sé perfectament el que cobra i deixa de cobrar tant un regidor de l’oposició com un regidor de l’equip de govern (concretament a Igualada, les assistències a Plens i a Juntes de Govern, entre altres gratificacions que tenen, mal pagades, precisament, no ho estan).

Qui s’ha d’informar bé, permet-me que et digui, ets tu. És clar que, pel que es deriva del teu missatge, o bé no ho voldràs reconèixer perquè tu sí que tens interessos partidistes o personals en aquestes eleccions, o bé, tristament, ets un simple ciutadà “alienat” i no veu les coses com realment són.

Això és el més trist. Que després de tot el que està passant, tant a nivell nacional com a nivell local a Igualada i comarca, encara hi hagi gent com tu que té la indecència de defensar una classe política sotmesa i emmalaltida per la consecució d’interessos personals i partidistes.

Bon cap de setmana, benvolgut.

J

Joan

Igualada

20 de maig 2011.13:16h

Respondre

Doncs Jordi em sembla que no els coneixes a tots de veritat i no se si saps que un regidor a l’ oposició no cobra tan com et penses, informa’t bé i deixa de fer publicitat d’ Escons en Blanc... Llegir més tapan-te, ¡Qué se te ve el plumero!

J

Jordi

Igualada

20 de maig 2011.10:52h

Respondre

Quina vergonya de candidats. No n’hi ha cap de bo o bona. Tots/es són uns oportunistes prepotents que l’únic que cerquen és un augment de la seva autoestima i evidentment, el creixement del... Llegir més seu compte bancari. Conec a la majoria dels candidats. Únicament tenen interessos personals i familiars per presentar-se com a alcaldables per Igualada. El gran guanyador/a serà qui surti escollit com a alcalde, evidentment. Però qualsevol d’ells i part dels integrants de les seves llistes seran regidors a l’oposició. I què? El seu primer objectiu ja s’haurà complert. Tot i no ser regidors del grup de govern ho seran de l’oposició i guanyaran una xifra econòmica anual que molts treballadors ja desitjarien tenir com a nòmina. Per no parlar dels membres del grup de govern i l’alcalde.
En fi, el sistema està muntat així. I s’ha d’acceptar. Però com a mínim que no ens ”venguin la moto” de què es presenten pel convenciment personal de treballar per Igualada. Ho fan per motius econòmico-egocèntrics.
Per cert, a la Veu de l’Anoia avui surten els currículums de cadascun d’ells. Són tots absolutament lamentables. Qualsevol que sigui alcalde a partir del diumenge, veient els seus currículums, quina capacitat poden tenir per gestionar un municipi amb un pressupost de més 60 milions d’euros? Només cal reflexionar amb la quantitat i nivell d’estudis que es demana avui dia a l’empresa privada per gestionar pressupostos absolutament inferiors. En canvi, per ser alcalde i ”gestionar” 60 milions d’euros, n’hi ha prou amb ser un ”palangana”.

Així anem.

Salut i sort.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.