TORNAR

El PSC Anoia lamenta els fets de Barcelona i "recomana no participar a l'1-O" als militants

Creuen que el referèndum ha de ser sobre l’estat federal

politica
Divendres, 22 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els socialistes anoiencs es posicionen al costat de la direcció nacional i subscriuen el discurs del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, del dimecres, quan va demanar al Govern que renunciés a l'1-O i a l'executiu espanyol que deixés de donar una resposta únicament judicial. Mantenen que no es pot participar "en un referèndum que no presenta les mínimes garanties democràtiques".

"Recomanem als nostres militants no anar a votar el referèndum". El PSC de l'Anoia no es mou ni una coma en la postura que ha mostrat Iceta les darreres setmanes. La direcció comarcal matisa que "volem votar. I volem votar un nou acord per enfortir Catalunya i la seva autonomia, millorar el seu finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d'Espanya en el marc d'un Estat Federal". El primer secretari Francisco Guisado afirma que "lamento molt la situació d'aquest dimecres, no s'hi hauria d'haver arribat mai. Sempre hem estat pel diàleg i la negociació". 

La presentació de l'equip del secretariat anoienc, l'hivern passatSobre el macrooperatiu policial que va detenir diverses persones el 20 de setembre, "amb el cor trencat, he de recordar que tots estem sotmesos a la llei" afirma l'alcalde odenenc. Apunta que "calen camins" i matisa que "l'Estat ha de fer un ús adequat de la força. Ara, es poden trencar lligams i la fractura pot ser molt greu perquè a Catalunya sempre hem estat un sol poble".

Pel que fa a l'actuació dels cossos locals, com la policia, manté que "alcaldes i alcaldeses, de qualsevol partit polític, no tenen competències per ordenar res als cossos locals de seguretat. Les instruccions arriben des d'altres instàncies de l'administració i de la justícia. Així els cossos de seguretat local faran el que dictamini a llei. L'exemple més clar el trobem a Masquefa, on amb un govern de signe independentista el cos de policia local ha identificat membres de la CUP durant l'enganxada de cartells". En el cas d'Òdena, assegura que amb els cartells "no hi ha ordres de que es retirin de l'espai públic si no molesten".


14 Comentaris

T

TONI

igualada

26 de setembre 2017.12:49h

Respondre

PSC ANOIA = BOTIFLERS

L

L'escurço

Igualada

25 de setembre 2017.07:29h

Respondre

I el nou PSC igualada (ara que per sort ja no tenim ”l’estoic” aymami) com es posiciona?

A

Ana Huerta

Vilanova del Camí

23 de setembre 2017.11:53h

Respondre

Ah, no no, no us equivoqueu, res d’unitat i pàtria, aquí el que preval són els diners, la posició ...

Aquells ’descamisados’ del ’89 s’han convertit en dones i homes amb vestit,... Llegir més corbata, despatxos sumptuosos i sous d’infart ... on esperen arribar també els de a baix.

Pobres il·lusos.

j

jaume

igualada

22 de setembre 2017.20:19h

Respondre

ho feu molt be senyors socialistes. a les proximes os botare

a

aaqualata

22 de setembre 2017.18:40h

Respondre

Resulta que volen votar, ara be, sols per l’estat Federal?. En que quedem: voleu votar o no?. Voteu ara que no. Guanyeu i proposeu el que us sembli correcta.
Sr. Guisado, vostè segueix el dictat... Llegir més del que li diuen. S’estan quedant amb la P solament; bé, alguna P pel camí troben; ara ja son el PPsoe. La S i la C la van perdent a cada bugada.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

22 de setembre 2017.16:24h

Respondre

La gent d’esquerres que vaig conèixer a la Universitat al 68 eren progressistes i gent compromesa amb els drets civils, avui hi ha gent d’esquerres que s’han tornat uns conservadors... Llegir més aburgesats, que fan costat als fascistes del #PP.

Qui ho havia de dir!

Conservadors: Les lleis per sobre les persones (Les lleis són eternes i absolutes?).

Progressistes: Les persones per sobre de les lleis (Les lleis s’han d’adaptar a les persones).

PSOE-PSC=PP=CV’s? Han perdut els orígens i ni ells saben ven bé el que són, simplement volen conservar les prebendes que han obtingut i seguir vivint conservant el cul a la cadira per sempre i més.

La seva demagògia va en aquest sentit: ”Que em quedi com estic”.

Només dir que la covardia i l’oblit de què eren i el que són, es paga a curt o a mitjà termini i el que volen evitar ara, no comprometen-se els hi passarà factura.

Qui oblida els orígens està obligat a tornar-hi.

J

Joanma

=ada

22 de setembre 2017.12:02h

Respondre

Dona la sensació que aquests partits espanyolistes siguin una secta. Tots diuen el mateix. Lo bo del cas es que quan tinguem l’independencia no marxará ningú cap a Espanya, tots es quedaran a... Llegir més Catalunya.

I

Ita

Igualada

24 de setembre 2017.21:37h

Doncs a mi em sembla que que tots els partits independistes tenen també un discurs molt semblant

J

Joan Diaz

Montbui

22 de setembre 2017.11:59h

Respondre

Recordeu allò de ” nos hemos cepillado el estatut como un carpintero y lo hemos dejado limpio como una patena” PSC=PPSOE=C’s.

T

Toni

Igualada

22 de setembre 2017.11:02h

Respondre

El Psc agonitza sense personalitat.
PP=PSOE=PSC

DEP

A

Amadeu

Igualada

22 de setembre 2017.08:06h

Respondre

S’ha de ser molt nacionalista (espanyol) per dia rera dia i sense treva, buscar qualsevol excusa per mantenir la unitat d’Espanya. Que si l’autonomia, que si el federalisme, que si l’amor... Llegir més dels pobles d’Espanya, que si l’orígen dels nostres avis... Només una obsessió espanyolista pot explicar aquesta posició. La seva prioritat és el dogma de la unitat d’Espanya i sempre preval!

M

Miquel

L'Espelt

23 de setembre 2017.00:05h

Una obsessió espanyolista i.... els deutes dels partits i la pagueta dels dirigents, no ho perdem de vista

I

Ita

Igualada

24 de setembre 2017.21:38h

Es podria dir el mateix d la independentistes. I que consti que opino que cal fer el referèndum i votar.

m

marti

igd

22 de setembre 2017.06:25h

Respondre

Fidels a la veu de l’amo i al costat de PP i C’s per la Unidad d’Esgpaña. Socialistes per la Llibertat al costat del poble. Bona feina

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.