TORNAR

El PSC de Vilanova aprova el pressupost amb el vot favorable de Junts

El regidor Jordi Barón es torna a posicionar a favor de les propostes del govern de Trucharte

politica
Dimecres, 31 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns s'aprovava per ple el pressupost de l'Ajuntament de Vilanova del Camí per aquest 2019. Els comptes pugen a 10,4 milions d'euros i el govern destaca un apartat en inversions que es xifra en 864.000.

Amb el vot favorable de Junts per Vilanova, que amb la seva abstenció ja va ser decisiu en la investidura i en el cartipàs, el govern de Noemí Trucharte (PSC) va aprovar el pressupost. Aquest cop, però, fins i tot aquest suport era relatiu, ja que Francisco Palacios, del VA!, no va poder assistir al ple. El pressupost de 10,4 milions va tenir els vots contraris d'ERC i V365 que no veuen amb bons ulls "ni les previsions ni la gestió d'algunes partides de caràcter social". 

Un dels focus de les crítiques de V365 i ERC en aquest ple era la partida de pobresa energètica. El govern del PSC argumenta que "es va crear amb 63.700 euros i només se n'han gastat 22.000; per tant amb 44.500 per acabar l'any creiem que són suficients per cobrir el servei, a més no deixarem a cap vilanoví sense pagar el rebut". La rèplica de l'oposició era que apareix un càrrec de confiança -que es va aprovar el mandat del cartipàs- davant la reducció de les partides socials. 

El ple dels pressupostos 2019, que va tenir lloc dilluns FOTO: R. NovaEl portaveu d'ERC, Marc Bernáldez, retreia al govern que "moltes partides tant d'ingressos, com de despeses, que no estan ajustades a la realitat, fent unes previsions poc realistes i de difícil assoliment. És per tot això el nostre grup valora que el més positiu pels vilanovins i vilanovines és mantenir el pressupost prorrogat fins a final d'any i així reduir el nivell d'endeutament, actualment un 47%, i de cara a l'any vinent fer un pressupost socialment més just i econòmicament viable i real". 

Al seu torn, la líder de V365, Vanesa González, va comentar que el govern no havia incorporat la seva proposta, una partida de 160.000 euros si no anava acompanyat del vot favorable als pressupostos. González ho considera un "xantatge". V365 també va manifestar que no estava d'acord amb la gestió d'algunes partides corrents i censurava la gestió de la neteja i criticava"la rebaixa en matèria de Serveis Socials".

864.000 euros en inversions

Per part del govern, Eva Vadillo, primera tinent d'alcalde, va defensar el pressupost. Exposava que la major part del pressupost servirà per cobrir despeses de personal (quatre milions d'euros en total) i despeses de béns i serveis (4.200.000). Destacava la importància de les inversions a realitzar per valor de 864.500 euros: "tot i que sigui un pressupost només per a quatre mesos, perquè estem treballant amb el pressupost prorrogat de l'any 2018, és preferible l’aprovació d’un nou pressupost per no perdre les inversions aquest any", va explicar. 

Per la seva part, Jordi Barón (Junts), el sorprenent aliat del PSC aquestes primeres setmanes, justificava el vot a favor del seu grup: "s'han incorporat propostes fetes pel nostre grup per un valor de 300.000 euros: un 35% del cost de les inversions a realitzar" que portaven al programa electoral. "Per responsabilitat política i perquè volem el millor pel nostre municipi, votarem a favor".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.