TORNAR

Roger Torrent, proper convidat al cicle “Converses” de l'AnoiaDiari

El President del Parlament de Catalunya conversarà amb la periodista igualadina Marina Llansana sobre l’actualitat política que viu el país

politica
Dimecres, 28 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el Sr. Roger Torrent i Ramió, serà el protagonista d’una nova conversa organitzada per l’AnoiaDiari. A les portes de la celebració de la festivitat de Sant Jordi i en l’escenari de l’actualitat política que viu Catalunya, el President del Parlament conversarà amb la periodista igualadina i exdiputada Marina Llansana. La conversa tindrà lloc el divendres 13 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, a la sala d’actes de l’Escola Pia d’Igualada

Torrent va néixer a Sarrià de Ter, al Gironès, el 1979, on resideix. És politòleg i urbanista. Llicenciat en ciències polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un màster en estudis territorials i urbanístics a la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, un postgrau en dret urbanístic a la Universitat Pompeu Fabra, un postgrau en comunicació política a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i un postgrau en gestió d’administracions locals a la Universitat Autònoma de Barcelona.  Ha treballat com a tècnic en el marc de l’Administració local.

Va iniciar la seva trajectòria política de ben jove. Quan tenia 19 anys es va afiliar a les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2000. Ha estat secretari de política parlamentària regional a la federació de Girona (2000-2008), secretari de política municipal de la federació regional des del 2011. Ha estat el cap de llista d’ERC a Sarrià de Ter des del 1999. En aquest municipi gironès ha estat regidor de l’Ajuntament de Sarrià de Ter també des del 1999. El 2007 fou elegit alcalde.

En l’àmbit institucional també cal destacar que fou elegit diputat portaveu d’ERC a la Diputació de Girona (2011-2012). També ha estat membre de l’executiva de l’Associació de Municipis de Catalunya, de la Comissió Municipalista de Catalunya i de la Comissió de Govern Local (2007-2011).

Al Parlament de Catalunya, ha  estat diputat de la X i la XI legislatures (2012-2017).  Roger Torrent fou nomenat President del Parlament de Catalunya el passat 17 de gener.

 

El cicle "Converses"

El cicle Converses, organitzat per l’AnoiaDiari, són unes trobades en format diàlegs, protagonitzades per destacades personalitats en diversos àmbits (ciència, política, cultura, economia, comunicació, etc.) per debatre sobre els reptes de la nostra societat. Es va estrenar fa un any, concretament el 23 de març, i va tenir com a protagonista el doctor Manel  Esteller, eminència mundial en la recerca i investigació del càncer. Esteller va conversar amb el periodista igualadí Joan Maria Morros, cap dels serveis informatius de RAC1. Més de 400 persones van omplir el Teatre Municipal l’Ateneu per escoltar aquest diàleg entre Morros i Esteller, qui va donar resposta a molts interrogants sobre aquesta malaltia.

Conversa amb el Dr. Manel Esteller

El públic també va omplir de gom a gom el teatre de l’Ateneu Igualadí, el 26 de juny, en la segona sessió del cicle Converses. En aquesta ocasió, el periodista Xavi Rosiñol va conversar amb Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms. Rosiñol, que també és l’impulsor de la plataforma Casa nostra per a l’acollida de refugiats, va conversar amb Camps sobre la situació dels milers de desplaçats, sobre la tasca que duu a terme la seva ONG al mar Mediterrani i sobre el paper dels estats en aquesta dramàtica situació que succeeix a pocs quilòmetres de casa nostra


5 Comentaris

J

JUAN

SANTA MARGARITA DE MONTBUI

28 de març 2018.08:19h

Respondre

ESTE SEÑOR TORRENT QUE POR FAVOR SE VENGA EN EL TREN DE IGUALADA QUE VERA LO BONITO QUE ES DESDE BARCELONA A IGUALADA

Ò

Òscar

Igualada

28 de març 2018.21:02h

”Este señor” és el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el Sr. Roger Torrent i Ramió, i si, podria venir en tren.

b

berto

B. Montserrat

29 de març 2018.21:08h

Oscar, teniu la pell molt fina,
A la guanyadora de les eleccions al Parlament de Catalunya, la Sra Arrimades, la tractant de ”tal”, i os quedeu tan amples.
De Honorables, ja hem... Llegir més conegut a ”mols, Pujols”, i no en dic mes, per no faltar-te el respecte, pero estarás en mi, que apart de Títols grandiloqüents, lo mes important es la, honestedat i ser una persona integre.

p

pep

igd

30 de març 2018.22:29h

Berto:
T’has oblidat, de nomenar entre d’altres a l’honorable Presidenta del Parlament, la Sra Carmen Forcadell, la mateixa, que davant del jutge, va assegurar que tot era de broma, i a... Llegir més més ”suplico” que no la tanqués, doncs era àvia, i que es portaria molt bé .......... i fins i tot es abraçada, amb algun uixer, per celebrar que no tancaven, una altra; també Molt Honorable Presidenta del Parlament, la Sra Rigau, que reparteix carnets de catalanitat, i als que no combreguen amb el seu fanatisme, els demana que fotin el camp de Catalunya .............. i per posar un altre exemple enriquidor, no oblidem a l’ex MHP Sr Mas l’astut, que en la seva compareixença davant del jutge, pases les culpa als voluntaris, a més que segueix dient a, tot i el pollastre que ha muntat, que tot va ser ”simbòlic”
Com es veu, tots sons uns grans Honorables, a més de ser falsos, covards, supremacistes, i en el cas del Mas, a més corrupte.
Aquí el únic, que te dignitat, responsabilitat, valentia, i segueix defenen el seu pensament es el Oriol Jonqueres, pero aquest , no a sigut Honorable......de moment.
Sols dir que no crec amb les seves ideas, pero he de reconeixa,
que es el mes coherent, i digne, de tota aquesta tropa, de vividors.

M

Marià

Igualada

12 d'abril 2018.09:32h

Pep; TOTALMENT d’acord amb tu i subscric tot el que dius

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.