TORNAR

Salustià Monteagudo: 'No pot haver-hi en cap cas un delicte de prevaricació'

L'exalcalde de Cabrera d'Anoia no entén la postura del fiscal

politica
Dijous, 12 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Arran de la notícia publicada a l'edició d'anoiadiari·cat d'aquest dimecres, en què el fiscal demanava la inhabilitació de l'exalcalde de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo, per un delicte de prevaricació, juntament amb dos exregidors més, un exsecretari i l'exarquitecte municipal, el mateix Monteagudo ha declarat en aquest diari que 'tot són suposicions'.

Monteagudo està acusat de prevaricació. Foto: anoia.socialistes.cat

L'exalcalde de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo, va assegurar a aquest diari que fins al moment, tot el què ha dit el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals 'són suposicions'. Monteagudo va afirmar que 'no pot haver-hi en cap cas un delicte de prevaricació', en referència a l'acusació de col·laborar amb l'exarquitecte municipal per a facilitar-li els tràmits per a què pogués comprar sis finques, que prèviament s’havien taxat a un preu inferior al del mercat, segons el fiscal.

Segons Monteagudo, el què al·lega la part denunciant és que la majoria del ple i dos exsecretaris -ja que tot i que el fiscal en cita un, varen estar involucrats dos secretaris municipals en les subhastes a les què es fa referència- van posar-se d'acord per afavorir l'exarquitecte municipal, sobre l'adjudicació d'unes parcel·les, i això, en declaracions de l'exalcalde, no és possible.

L'exalcalde de Cabrera d'Anoia assegura, també, que 'la Direcció General Urbanística va fer el seguiment de tot el procés, revisant-lo i donant-lo per vàlid', i en cap moment, ell va enganyar la mateixa direcció, segons declaracions de l'acusat, en defensa a l'escrit del fiscal en què s'assegura que Monteagudo va ometre informació a la Direcció General.

Monteagudo creu que l'expedient de l'adjudicació va ser 'perfecte', i l'únic que va passar és que 'l'empresa de l'exarquitecte municipal va licitar en una subhasta pública, com hagués pogut fer qualsevol'.

D'altra banda, l'acusat afirma que en qualsevol cas, hi ha una sèrie de tècnics que han d'informar si existeixen incompatibilitats, i que 'no ha de ser l'alcalde qui hagi d'estudiar la llei d'incompatibilitat, sempre que n'hi hagués, que no és el cas'.

Salustià també va acusar al govern actual, i entre ells els regidors que el van denunciar, d'algunes irregularitats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.