TORNAR

El govern de Vilanova, en minoria, aprova el pressupost amb un ampli suport del ple

Per aquest 2012 es prioritza els serveis socials i la promoció econòmica

politica
Dijous, 5 abril 2012. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de Vilanova del Camí ja té aprovat el pressupost per aquest 2012. El ple d’aquest dimecres va donar llum verda a un pressupost total de 10.738.223 euros. Per aquest exercici Vilanova ha fet un esforç de contenció econòmica rebaixant la majoria de partides respecte el 2011, però ha volgut prioritzar els serveis socials i la promoció econòmica.

Ple d'aquest dimecres a Vilanova del Camí

La negociació dialogada entre l’equip de govern i els grups de l’oposició ha facilitat que els pressupostos hagin rebut el suport de la majoria de formacions: PSC, VA!, CiU, PP, ERC i ICV. Només IPV-VV va votar-hi en contra, mentre que PxC va optar per l’abstenció.

Tant l’alcalde, Joan Vich, com la portaveu del PSC, Vanesa González, van agrair el suport de la resta de grups i la predisposició per encarar el full de ruta auster i de contenció que planteja el pressupost 2012. Així mateix, i durant el seu torn de paraula, la majoria de portaveus dels grups municipals van subratllar la participació i col·laboració conjunta en la redacció d’aquests pressupostos a partir del treball dels tècnics municipals.

La formació IPV-VV, però, encapçalada per Juan Manuel Cividanes, va lamentar que no s’hagués inclòs en l’ordre del dia, el debat sobre les 8 esmenes que el seu grup va presentar el mes de març i va dir que presentaria un recurs de reposició perquè s’havien vulnerat els seus drets com a regidors.

L’alcalde va respondre a Cividanes que allò no eren esmenes, sinó simplement ‘suggeriments respectables’ per la qual cosa no estaven obligats a incorporar-los al ple, com reclamava IPV-VV. També va retreure que hagués callat a la comissió informativa quan s’havien de tractar els pressupostos.

Què inclou el pressupost

Un augment de la dotació de les partides de Cultura per al funcionament del Club de Lectura o per a la millora de les Carrosses de Reis. També s’han establert dos concursos d’idees per dinamitzar Can Muscons i per definir el funcionament i la gestió del Centre de Serveis dels Polígons Industrials de la Conca d’Òdena.

S’ha retallat una partida de Protocol de 2500 euros i s’ha contemplat una dotació major per a l’arranjament de pista de Petanca del carrer dels Ducs.

El capítol d’inversions del pressupost 2012 és de 1.731.920 euros, gairebé la meitat que l’any 2011) i contempla bàsicament la urbanització del carrer Antonio Machado, la 2a fase del Centre de Serveis als Polígons Industrials de la Conca d’Òdena, la pavimentació amb gespa artificial del Camp de Futbol de Can Titó i el manteniment de la zona esportiva.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.