TORNAR

Senserrich veu la conclusió de la vegueria aviat però remarca que no té a veure amb les delegacions

La votació definitiva per aprovar la vegueria que inclourà l’Anoia serà el novembre

politica
Dissabte, 30 juliol 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Moment històric el que es vivia al Parlament dijous, amb l'inici del tràmit de la llei per constituir la comarca del Moianès i la vuitena vegueria, la del Penedès, on  anirà a parar el gruix de l'Anoia. La diputada anoienca de Junts pel Sí, Maria Senserrich, apunta que el vot del text definitiu podria ser el novembre.

Si els terminis es compleixen, a finals d'aquest 2016 la vuitena vegueria -la penedesenca- serà una realitat. Una realitat encallada, ja que les vegueries estan frenades al Tribunal Constitucional, però al capdavall un canvi històric que trenca amb la divisió administrativa repensada fa una dècada i que va suposar una resposta per part dels ajuntaments del de l'eix centre-sud de la comarca. Maria Senserrich, diputada anoienca de Junts pel Sí, puntualitza que "no implicarà cap canvi en el desplegament de les seus, perquè l'àmbit territorial del Penedès està paralitzat i pendent d'un pla parcial urbanístic".

Mapa amb els municipis adheritsEl tràmit parlamentari va tenir suport dels diputats de Junts pel Sí, la CUP, Catalunya Sí que es Pot i PSC, mentre que va tenir l'oposició del PP -que anteriorment havia acceptat l’àmbit territorial del Penedès- i de Ciudadanos. Senserrich subratlla que "llei de vegueries i àmbit són dues qüestions diferents: ara mateix, el desplegament del pla parcial en l’àmbit està en compàs d'espera".

Els pròxims passos són, doncs, a partir del setembre. Es farà la ponència i en les següents setmanes hi haurà les diferents compareixences dels grups. Posteriorment hi haurà el procés d'esmenes i el text definitiu es posarà a votació el mes de novembre, en principi. Els efectes sobre la comarca -la marxa dels vuit municipis del nord- "no hi té res a veure" i seguirà un procés diferent.


1 Comentaris

j

juan castillo

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

31 de juliol 2016.06:17h

Respondre

SI IGUALADA Y MUNICIPIOS DE LOS ALREDEDORES ( NO ESTA YA BASTANTE AISLADO DE CATALUÑA PUES A LA MAS LEJOS ,NO SE CUENTA EN CATALUÑA CON LA POBLACION SINO CON LOS INTERESES) SR. ALCALDE DE IGUALADA... Llegir més DEJESE DE TANTO INDEPENDENTISMO Y MIRE MAS POR LA CIUDAD QUE LOS VECINOS NECESITAMOS MAS SERVICIOS DE TRANSPORTES PUBLICOS COMO NUEVOS TRENES PARA BARCELONA O LERIDA , PARA USTED ES FACIL IR A VILAFRANCA ,BARCELONA TARRAGONA ,LERIDA ,GERONA PERO EL QUE NO TIENE VEHICULO QUE PASA , COMO DICEN EN ESPAÑA QUE SE FASTIDIEN,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.