TORNAR

Set municipis de l’Anoia ja disposen de tècnic de Joventut compartit

Des de l'any 2009, el Consell ofereix aquest servei

politica
Dimecres, 11 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja són set els ajuntaments que es beneficien d’un projecte del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia que els permet disposar d’un tècnic dinamitzador de Joventut compartit.

Així, des del febrer tècnics dinamitzadors de Joventut del Consell treballen també a Carme i Sant Martí de Tous, els dos darrers municipis que s’han adherit al projecte. Des de l’any 2009 el Consell ja ofereix aquest servei a uns altres cinc municipis: el Bruc, Calaf, Castellolí, Sant Martí Sesgueioles i Vallbona d’Anoia.

Aquest projecte, que compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, s’emmarca en el Pla d’Actuació de Joventut per al 2012 del Consell Comarcal de l’Anoia, que va ser aprovat en el darrer ple comarcal.

Amb la figura dels tècnics dinamitzadors de Joventut compartits, el Consell Comarcal ajuda els municipis petits amb pocs recursos humans perquè puguin disposar d’una persona dedicada en exclusiva a les tasques relacionades amb joventut i a desenvolupar les polítiques municipals en aquesta matèria.

En aquests set municipis que tenen conveni amb el Consell, els tècnics dinamitzadors elaboren i executen el Pla Local de Joventut -que els facilita obtenir recursos econòmics per a les polítiques que duen a terme-, reforcen les accions que es fan al municipi en matèria de joventut, tenen una major capacitat per a detectar les necessitats de la població juvenil i poder definir noves línies d’actuació i duen a terme tasques de dinamitzador i informador juvenil. També els permet aprofitar millor els serveis que ofereixen el Consell Comarcal i altres administracions, i tenen més facilitat per impulsar accions conjuntes entre diversos municipis i amb el Consell, entre altres avantatges.

La incorporació del tècnic dinamitzador de Joventut permet als joves d’aquestes localitats comptar amb una persona de referència per atendre les seves consultes i demandes. El col·lectiu juvenil també té la possibilitat de participar en el disseny de les polítiques de joventut ja que disposa d’un interlocutor directe entre les seves demandes i l’administració encarregada de planificar les accions que es duen a terme. A més, el tècnic dinamitzador els proporciona informació sobre els temes que són del seu interès, per exemple els estudis, l’habitatge o la salut i s’encarrega d’apropar els joves als serveis i actuacions que s’adrecen específicament a ells i fer-los-en partícips.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.