TORNAR

Unió Democràtica de Catalunya es dissol a l'Anoia i demana refundar el partit

El fins ara president Xavier Boquete certifica el final de l’agrupació comarcal

politica
Divendres, 10 juliol 2015. 14:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quasi quatre setmanes després de les votacions del 14 de juliol, els militants d'Unió Democràtica a l'Anoia han decidit liquidar l'agrupació a nivell comarcal. La decisió l'han pres la majoria de membres de l'executiva anoienca.

No hi haurà més agrupació comarcal d'UDC a l'Anoia. El president Xavier Boquete, alcalde també de Masquefa, el principal municipi amb una alcaldia del partit, ha anunciat el migdia d'aquest divendres que es dissol "per acord de la majoria dels membres de l'executiva comarcal". Després que el 14 de juny la majoria del partit votés a favor del 'no' i contra la postura oficialista, ara aquest nucli expressa que "donem suport al caràcter plebiscitari del 27 de setembre i a la defensa d'esdevenir un Estat independent. Ens refermem amb el posicionament que vam adquirir a principis d'any, que l'únic motiu per avançar les eleccions catalanes era per substituir el referèndum que l'Estat no ens deixa fer".

Boquete anuncia la dissolució a nivell de comarcaBoquete recorda que ja a les municipals es van manifestar posicionats amb el president de la Generalitat, Artur Mas. També al respecte de la situació del partit a nivell nacional, el fins ara president cristiano-demòcrata explica que "volíem la celebració d'un Congrés Nacional on el màxim de la militància pogués decidir el paper d'Unió Democràtica de Catalunya, després de la consulta del 14 de juny. Considerem que ni el comitè de govern, ni el Consell nacional (sense punt previ en l'ordre del dia) poden prendre les decisions d'aquestes darreres setmanes", en relació amb la postura que ha pres el nucli afí a Duran Lleida i que ha costat l'expulsió de militants històrics alineats amb el dret a decidir.

Així, la majoria de militants afirmen no reconèixer l'actual direcció d'Unió Democràtica de Catalunya com a representants "del sentir de la majoria del partit", tant per la línia autonomista com "per les formes de presa de decisions i d'actituds internes del partit". Reclamen l'herència "de la Unió Democràtica de Catalunya de 1931 i portarem amb nosaltres el seu llegat polític en aquesta nova formació política que creiem més que necessària".

Boquete i els altres militants parlen de fer "una aposta decidida per refundar Unió Democràtica de Catalunya en una nova formació política que permeti una majoria sobiranista al Parlament català, el proper 27 de setembre". Així, la democràcia-cristiana que vol un Estat independent "sumarà esforços, com sempre ha estat, amb la majoria" del poble català. Conviden a ser a l'acte de la Plataforma dels HereusUDC1931, el proper diumenge, 12 de juliol. També esmenten a la militància, però també a les 6.000 persones que aquests "darrers 5 anys s'han donat de baixa del partit i aquells que reclamen un projecte nítid demòcrata-cristià independentista a refundar Unió Democràtica de Catalunya" en un nou partit polític.


1 Comentaris

J

JUAN

14 de juliol 2015.13:11h

Respondre

POBRE DE LA ILUSTRISIMA SRA DE-ISPERT.
FRANCAMENTE ESTOS GRANDES PATRIOTAS, NO HACE FALTA QUE NOS CONVENZAN DE QUE ESTO DEL VIAJE A ITACA, ES UN GRAN NEGOCIO.
La vanguardia:
La mayor parte de la... Llegir més riqueza de De Gispert procede de la valoración de los bienes inmuebles de los que es propietaria. En su declaración de bienes original, publicada en la web del Parlament el 1 de julio, fecha en la que entró en vigor la ley catalana de Transparencia, De Gispert indicó que posee seis viviendas (tres de ellas al 50%), una plaza de garaje y un inmueble urbano valorado en 439.000 euros. Posteriormente añadió, en el apartado ’Otras consideraciones’, que posee además el 50% de dos ”inmuebles indivisos de propiedad familiar”, cuyo valor catastral o valor de adquisición es de 671.340 euros y 1.184.515 respectivamente. En total, la Presidenta del Parlament es propietaria de bienes inmuebles valorados en 1.647.263 euros -teniendo en consideración que sólo se suma el valor correspondiente al porcentaje sobre la propiedad de la vivienda que declara la diputada. El capital mobiliario (dinero en cuentas corrientes, acciones, planes de pensiones, etc.) declarado por De Gispert añade 167.781 euros más a su fortuna.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.