TORNAR

V365 acusa al govern de "venjança política" en la municipalització del servei de neteja

Asseguren que ”l’acord certifica que la subrogació del servei era possible”

politica
Dimarts, 16 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l'acord entre el sindicat CGT i l'empresa UTE Vilanova respecte a les treballadores del servei de neteja d'edificis públics de Vilanova del Camí, es tanca un conflicte laboral que va marcar els primers mesos del govern a quatre de la ciutat, el 2017. El principal partit de l'oposició, V365, considera que "la resolució fa evident que es podria haver subrogat el servei i no es va fer per manca de voluntat política".

En un comunicat, el grup municipal de Vilanova 365 ha reaccionat a l'acord assolit recentment entre el sindicat CGT, l'empresa UTE Vilanova i l'Ajuntament de la localitat. Entenen que que la municipalització del servei que va impulsar el govern que formen PSC, VA!, IPV i Decide "no responia a cap criteri d'estalvi o d'aposta per les polítiques públiques, sinó a una maniobra de venjança política".

Vanesa González, en una fotografia a l'emissora municipalConsideren que "és la demostració que la subrogació de les persones que realitzaven el servei de neteja sí era possible, a més de una altra mostra de l'incompliment de les promeses per part de l'equip de govern". En aquest sentit, apunten que "el regidor d'Hisenda, el socialista Kilian Tomàs, va prometre en un ple que les treballadores de la neteja no perdrien el seu lloc de feina, cosa que no es va garantir, d'altra banda els va assegurar que veurien millorades les seves condicions de treball, cosa que tampoc va succeir", afirma Vanesa González, portaveu de V365.

L'anterior alcaldessa i líder de l'oposició assegura que "no totes les 27 dones van superar les oposicions, i fins i tot una d'elles va ser acomiadada un mes després sota criteris molt sospitosos, i després, totes aquelles que van passar-les no van veure reconeguts els seus drets, com l'antiguitat i la jornada". L'acord al que s'ha arribat ara inclou la obligació de l'ajuntament de reconèixer els drets laborals de les persones del servei de neteja que van superar les oposicions, un fet que demostra que "el procés de subrogació només depenia de la voluntat política del govern de Noemí Trucharte".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.