TORNAR

Vich insta als alcaldes a fer un gran pacte contra l’atur i la precarietat laboral

Qüestiona la presencia de Castells a la Taula d’Alcaldes de la Catalunya Central

politica
Dilluns, 29 juliol 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, ha qüestionat la presència del seu homòleg igualadí, Marc Castells, a la Taula d’Alcaldes de la Catalunya Central que aquesta setmana passada es van constituir com a lobby territorial. Vich, que tradicionalment s’ha mostrat més proper al Penedès, com altres municipis de la Conca i del sud de la comarca, ha mostrat la seva sorpresa davant aquesta signatura.

Joan Vich

Vich considera que abans de rubricar aquest tipus de document 'seria necessari i prioritari aconseguir un gran pacte per l’Anoia. Un pacte que aposti pel territori que s’hauria de percebre com una única realitat, i en aquest mateix sentit, s’hauria de cercar un compromís que reforçaria, sens dubte, el paper d’Igualada com a capital de la comarca'.

L’alcalde vilanoví està d’acord en què 'sumar esforços és positiu' però insisteix en la necessitat de treballar plegats en un gran pacte anoienc contra l’atur i la precarietat laboral 'una llosa que a l’Anoia i a la Conca és especialment pesada i un dels temes que més preocupa a la ciutadania'.

Joan Vich creu que el pacte d’alcaldes que es va signar dimecres i que inclou Manresa, Solsona, Vic, Igualada i Berga, s’hauria d’ampliar a les poblacions de Vilafranca i Vilanova i la Geltrú tenint en compte les aspiracions de la Conca i perquè 'són poblacions amb les que mantenim relació'.


5 Comentaris

E

Eduard

Igualada

5 d'agost 2013.12:36h

Respondre

Sr. Observador, em cpmplau que comparteixis el contingut del meu anterior comentari. Ahir al vespre, un vei, camioner, que es passa tota la setmana fora de casa, amb un sou semblant al que cobraria... Llegir més amb la prestació d’atur (però, pare de familia, conserva el treball per no exhaurir el subsidi) em comentava de forma vehement: perquè aquesta pasivitat de la població i no hi ha una revolució ? per aturar això que dius, els espolis i abusos en el quals estem sotmesos la majoria de la població, a tots els nivells: mondial, estatal, nacional, comarcal, local ... Segurament la nostre denúncia pot ser més efectiva sobre els que tenim més aprop per canviar les coses. I mai que les banderes, de qualsevol bàndol, ens privi de perseguir els espolis i abusos allà on es produexin (paradisos fiscals u opacs, palacios, palaus, cims, valls, etc.). Semblant al que diu l’evangeli: no utilitzeu el nom de la patria en và.

O

Observador

3 d'agost 2013.18:19h

Respondre

Senyor Eduard molt cert el que diu. Senyora Rosa: més atur encara si es per aquests polítics. Senyor Joan: La independència no es una estelada que es posa perquè es porta i està de moda; la... Llegir més independència es quelcom que cal que la majoria de Catalans entengui que es el millor per Catalunya; per treure´ns aquest espoli i robatori que ens pressiona; no perquè es el que es porta.

J

Joan

Igualada

29 de juliol 2013.18:49h

Respondre

Sr Vich, deixis de ”collonades” i posi una ”estelada a la entrada de Vilanova.
Es lo que es porta.

R

Rosa

Òdena

29 de juliol 2013.11:44h

Respondre

I després del graaaaaaaan pacte que hi haurà de real!!!!!!!

E

Eduard

Igualada

29 de juliol 2013.11:43h

Respondre

Realment és per indignar-se, i dir prou. Mentres l’UEA malviu perdent massa social i presència en la comarca, en perjudici de les empreses, que son les activitats que han de crear riquesa i... Llegir més ocupació de qualitat, particularment l’indústria, els nostres polítics s’entretenen amb crear nous òrgans que suposadament ens han de treure del pou en el qual estem immersos (no tenim prou amb ajuntaments, consorcis, consells comarcals, diputacions, departaments, ministeris ... naturalment tots ells mantinguts amb els nostres impostos, i sovint amb dirigents que s’assignen sous, que per la seva formació i experiències voldrien tenir molts milieuristes - en el cas de trobessin alguna feina remunerada - a banda de despeses de representació, desplaçament, hotels, restaurants executius, assessoraments varis, etc. etc. L’anunciada reforma de la llei local acabarà amb aquests despropòsits ? Per començar, es tindria d’aplicar el principi enunciat per Sir Georg Bernard Show: Els polítics, com els bolquers, s’han de canviar amb freqüència... i pels mateixos motius. Per quan la profunda regeneració de la política, a tots els nivells ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.