David Ymbernon és un artista visual igualadí, treballa amb diferents mitjans. Mostra per primera vegada la seva obra en públic als quatre anys. Posseït pel color taronja, cursa estudis de pintura a l'Escola d'Arts i Oficis de Tàrrega. Exposa regularment en galeries d'art, museus i altres espais d’art. Ha realitzat nombroses accions i muntatges escènics. Ha estat premiat en diferents ocasions. Participa en festivals internacionals i d'altres esdeveniments artístics amb diverses disciplines.

"–A veure, Pedrals, jo no nego la teva capacitat de sacrifici, però vull aclarir si ho fas per afecte o per ambició.

– Ja està bé que reconeguis que ho faig per amor a l'art!

–Exacte, per amor a l'Art! No per amistat, simpatia o estima... Aquesta és una altra de les teves culpes, poeta: l'amor no el dirigeixes a l'Home, sinó a la Poesia!"

‘El romanço d'Anna Tirant’ és una passa més de l'anar tirant de Josep Pedrals. En aquest llibre brillen els diàlegs que l'autor manté amb Quim Porta tot passejant. Llegint-los, un s'adona d'algunes coses, de coses que podem parlar nosaltres amb ells i de coses que només poden parlar ells entre ells, i t'adones que de les coses mundanes a les coses extraordinàries de la vida només cal fer el pas de la poesia. I la poesia d'en Pedrals té humor, enginy lingüístic, gosadia, ironia i intel·ligència, i a mi em captiva, llegint-lo sobretot, la sensació d'estar volant fregant el terra.

.

Tot el que sé ho he après a l'hora del pati. Ho recordo ara mateix, ara que em veig obligat a dir per què d'entre tots els llibres del món n'he triat un de Josep Pedrals. La veritat és que no ho sé. No ho sé. Escullo sense pretendre saber per què, amb la poesia del perquè sí i del perquè m'agrada. I penso que és en no voler saber-ho on hi ha la màgia, la gràcia de suggerir un perquè sense concretar-lo, i suggerir és ampliar qualsevol cosa fins allò que cadascú pugui pensar d'aquesta, tot al contrari que voler fer pensar una sola cosa reduint-la a una explicació.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.