Francesc Duocastella i Cortadellas va néixer el 1949 l’any a Calaf. Va estudiar Teologia i Filosofia i Lletres. Posteriorment i professionalment s’ha dedicat a treballar amb persones amb discapacitat intel·lectual. Ha fet una feina que l’ha omplert de satisfacció. Actualment està pre-jubilat i combina el temps entre l’alcaldia dels Prats de Rei, cultivar un hortet i anar a la muntanya o fent excursions amb amics.

'Cap artista no és ininterrompudament artista les vint-i-quatre hores del dia. totes les obres essencials i duradores les assoleix en els pocs i extraordinaris moments d'inspiració. De la mateixa manera, la història, que admirem com la més gran poeta i actriu de tots els temps, tampoc no crea constantment. En aquest ''misteriós taller de Déu'', tal com Goethe va anomenar respectuosament la història, gran part del que s'hi esdevé també és irrellevant i quotidià....... Es necessiten els milions de persones d'un poble perquè neixi un sol geni, han de passar milions d'inútils hores universals abans no es produeixi un moment veritablement històric, un moment estelar de la humanitat"

‘Moments Estel·lars de la Humanitat’, d’Stefan Zweig

‘Moments estel·lars de la humanitat’ aplega catorze miniatures històriques fascinants que relaten esdeveniments històrics absolutament diversos com ara la relació de Ciceró amb Juli Cèsar, la caiguda de l'imperi d'Orient a mans dels turcs, el descobriment de l'oceà Pacífic, el naixement d'El Messies de Händel, la derrota de Napoleó a Waterloo, l'indult de Dostoievski poc abans de l'execució, el viatge de Lenin a Rússia el 1917 o la creació de la melodia de la Marsellesa entre d’altres.

Tots ells són moments universals que, quan es produeixen, segons paraules del mateix Stefan Zweig, resulten decisius durant segles i segles.

Un llibre deliciós que t'endinsa en els detalls i en la profunditat del ser humà, i en les conseqüències que tenen les seves decisions per a la humanitat. El cant a la vida i a la llibertat, la crítica directa i lògica als egoismes i a les ànsies de poder, l’elogi objectiu i reflexiu a les honestes intencions d’individus utòpics pels lluitadors i impossibles i/o irreals pels conformistes, es desprenen de la sosegada i diàfana narració de Zweig.

El fet de poder-lo llegir per capítols amb inici i fi et permet gaudir de cada història com si estiguessis mirant una pel·lícula. Si algú no l'ha llegit que no es perdi aquesta joia de la literatura.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.