Divendres, 30/1/2009
1157 lectures

Joana Mollà i Roca ens recomana 'La Tierra Herida'

LA TIERRA HERIDA

Miguel Delibes

Miguel Delibes de Castro

No és una novel.la, és un documental ( fins i tot hi ha fotografies!) .

És una conversa on es tracten els grans reptes que en temes ecològics té plantejats el nostre planeta i quines possibilitats d’actuació té la humanitat.

Un pare i un fill, l’escriptor i el científic; un pregunta i l’altre respon. En aquest diàleg, el neòfit, però molt preocupat pel medi ambient, pregunta a l’expert què n’opina, com s’explica el patiment de la Terra.

Les respostes les dóna amb rigor però amb un llenguatge assequible i planer. Explica al pare i als lectors els “perquès” d’una sèrie d’indicis alarmants sobre les condicions de vida del nostre planeta ara i en el futur: el debilitament de la capa d’ozó; el canvi climàtic conseqüència de l’efecte hivernacle; l’augment de sequeres i altres fenòmens naturals extrems ...

El pare pregunta si encara hi som a temps, a actuar per evitar-los; el fill respon exposant tot el que s’intenta a nivell internacional i què hi podem fer des de casa nostra.

La conversa que els Delibes van iniciar unes vacances d’estiu de 2004 segueix sent una tertúlia d’avui, amb més o menys rigor científic, en què podem participar les persones inquietes pels temes ecològics.

Sóc conscient de l’esforç constant que he de fer per posar el meu granet de sorra i per educar els meus fills en aquesta cultura de l’esforç que sembla estar en crisi. Però també sóc conscient que esmerçar-hi dedicació i temps contribuirà a curar una insignificant porció de la Terra, de la meva i de la que heretaran els meus fills i això em fa sentir bé. Em queda molt clar que la intenció dels Delibes era que entengués el que deien, no deixar-me’n indiferent i que actués.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.