Ella es dedicava a examinar críticament cada plat que li posaven a davant amb una lupa, un costum que no li va portar moltes invitacions repetides a sopar… (…) “Louis Pasteur buscava obsessivament microbis; ell mateix havia demostrat que la vida no sorgeix de forma espontània sinó que ha d’arribar de cèl·lules preexistents que estan a tot arreu.”

Vaig llegir-li el fragment. Lectora empedreïda com era, havia de fer més cas a un bon llibre que a les meves explicacions sobre les manies. No vaig reeixir i vaig haver de canviar-li el plat. Però alguna cosa del llibre devia quedar-li, perquè ella m’ha demanat si el recomanaria...

Una breve historia de casi todo de Brill Brynson va presentant els grans descobriments del que ens rodeja i ho amenitza amb la descripció de les peculiars personalitats dels seus descobridors. Com diu el títol, ho repassa quasi tot. Des de l’estructura i origen de l’univers a la massa de les partícules subatòmiques, passant per les curiositats de la vida i del nostre planeta. Totes les preguntes que et pots fer quan mires al teu voltant. Quasi totes. T’estiraràs els cabells de les llacunes amb què has conviscut i les mentides que has acceptat. Voldràs explicar-ho als teus fills.

Aquest periodista curiós i tafaner ha esmerçat tres anys de la seva vida per contestar-se les preguntes i explicar-les en llenguatge de carrer. Aconsegueix que et facis les seves preguntes i en devores les respostes. Ni en la més enrevessada telenovel·la trobareu les curiositats que explica de la vida dels descobridors.

La realitat supera la ficció.

Bona lectura, lectors!

(Agraeixo a la cunyadíssima que pensés a regalar-me’l)

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.