El Mossén Josep Maria Pujol recomana Agenda llatinoamericana mundial

'Hem confessat sempre que les nostre causes ‘valen’ més que la nostra vida, perquè són elles les que donen sentit a la vida. Som allò que estimem, allò que fem, allò que somiem. Una paraula somiadora i militant ve acompanyant l’Agenda en totes les seves conjectures i propostes: <> . Som impenitentment somiadors; creiem; amb el proverbi etíop, que < >.

Introducció de Pere Casaldàliga

El Mossèn Josep Maria i Pujol, va néixer l’any 1942 a Avinyó, un petit poblet del Bages. Va estar estudiant teologia al Seminari de Vic. Més tard va viatjar a Rwanda, a l’Àfrica, per una causa solidària, lloc on va estar-hi vint anys. Tornant del viatge i fins l’actualitat ha estat exercint de Mossèn a diferents parròquies, actualment al nucli antic de Montbui. Un poble on el Mossèn és reconegut i estimat per les generacions més gran i també per les més petites. En Josep Maria és un home interessat en les causes solidàries, la justícia i els problemes humans.

Avui ens recomana un llibre, ‘Agenda Llatinoamericana Mundial’. Tal i com ens explica el Mossèn, és una eina de treball per reflexionar individual i col·lectivament. És un llibre que en format d’agenda ens proposa una sèrie de textos i crítiques sobre la situació mundial i enfocat a un tema concret. Els textos ens fan reflexionar a partir del punt de vista del ‘Bon viure’ i ‘Bon conviure’. Mentre que nosaltres vivim en una societat capitalista i de consum, diferents tribus africanes pensen en el viure bé. La seva filosofia es basa en que la natura forma part del nostre viure. Per altra banda, també ens fan una sèrie de propostes utòpiques per canviar el rumb de la nostra manera de viure. Tal i com ens el defineix el Mossèn Josep Maria, Una barreja de filosofia, utopisme, teologia i esperança.

Li demanem que ens expliqui el perquè ha triat aquest llibre d’entre els molts que ha llegit. Ell ens explica que és un bon llibre a tenir en compte en aquests moments en que vivim. Vivim en una societat capitalista i consumista, plena de preguntes sense resposta. No tenim cap moment per parar, aturar-nos i reflexionar. I això és una cosa molt important, el fet de pensar. Aquest llibre, ens ajudarà a veure les coses d’una altra manera, a entendre el món on vivim.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.