Rosa Sánchez recomana ‘El llegat de Judes’ de Francesc Miralles i Joan Bruna

Rosa Sánchez Fuentes va néixer a Vilanova i la Geltrú el 1948 però és igualadina des de pràcticament tota la vida. Llicenciada en Història, va exercir de docent i ara gaudeix d’una merescuda jubilació, i és la Síndica de Greuges de l'Ajuntament d'Igualada. Algunes de les seves aficions són la lectura, la música, la TV i, sobretot, els viatges.

Publicada per Columna Edicions, S.A., el març de 2010 en la seva 1a. edició, és una novel·la d’acció que té com a principal protagonista un guia de viatges anomenat Andreas, que acabada la temporada d’estiu no té ni feina ni recursos fins que es torni a reactivar l’activitat turística de les festes nadalenques.

Inesperadament, l’oferta d’un viatge immediat per acompanyar una misteriosa dona cega, l’aboca a una perillosa aventura per diverses ciutats que li fan témer per la seva vida.

Sense pretendre-ho, l’Andreas es veu arrossegat per la voràgine d’esdeveniments produïts arran de la recerca del testament de Judes, recentment descobert a Jerusalem, que conté les claus per trobar set de les monedes d’argent que encara es conserven i que formaven part del total de 30 que rebé el deixeble traïdor de Jesús, fa més de dos mil anys.

Aquestes antiguitats tan valuoses pertanyen a set de les famílies més riques del món que, per seguretat, les han amagat. Cada moneda té el poder d’enriquir la persona que la posseeix i que altres ambicionen fins al punt d’assassinar per tal d’obtenir-les.

“Jo, Judes, anomenat l’Iscariot, sentint que s’aproxima el moment de la mort, vull deixar testimoni de la meva vida, raons i actes últims per a qui s’atorgui el dret de jutjar-me”. En cada part del testament es fa referència a un pecat, enigma que un cop desxifrat portarà a una ciutat on s’amaga una de les monedes.”

Els autors han dotat d’un ritme ràpid i trepidant tot el relat, mostrant un món d’interessos econòmics i de lluites de poder, a la vegada que han sabut incloure, tot canviant-la, la visió d’un personatge vilipendiat com el seguidor que per unes monedes va trair el seu mestre.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.