Rosa Sánchez recomana 'El monjo i la psicoanalista', de Marie Balmary

Acabo de descobrir una autora que voldria recomanar. El traductor al català d’una de les seves obres, l’Andreu, ens n’havia parlat a tot un grup, però ha estat just aquesta setmana quan he agafat i llegit un dels seus llibres El monjo i la psicoanalista. És un llibre que no arriba ni a dues-centes pàgines, i que he llegit pràcticament d’una tirada perquè és capaç 'd’enganxar'.

La francesa Marie Balmary es dedica a la psicoanàlisi i s’interessa profundament per l’origen de les paraules i les seves interpretacions. Entre els seus llibres n’hi ha tan sols dos que ja han estat traduïts al català: El monjo i la psicoanalista i L’origen diví. D’altres que han estat publicats en diversos idiomes, no pas en el nostre, són El sacrifici prohibit, Freud i la Bíblia, Déu no ha creat l’home, i Abel o la travessia de l’Edèn.

El monjo i la psicoanalista, un gran èxit a França, és una ficció dialogada i relativament lleugera que mostra la seva amistat amb el monjo Marc François, germà del psicoanalista Jacques Lacan. Balmary, jueva i agnòstica, té el mèrit de reflectir un pensament obert, ampli, capaç d’escoltar, dialogar, interpretar i anar més enllà de les conviccions tradicionals. Ha aprofundit en els textos bíblics des d’una perspectiva lliure, no condicionada per visions ortodoxes seculars.

Us convido a fer-ne una bona lectura.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.