TORNAR

El 95% dels casos de fibromiàlgia es diagnostiquen en dones, amb una mitjana d'edat de 53 anys

Avui, 12 de maig, es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

Salut
Dijous, 12 maig 2022. 11:56. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dona i de 53 anys. Aquest és el perfil de les persones afectades per fibromiàlgia. Són dades extretes d'un estudi d'abast nacional elaborat per l'Àrea de Recerca i Innovació de l'Institut Català de la Salut Catalunya Central amb el propòsit de mesurar la incidència dels diagnòstics de fibromiàlgia a Catalunya des de l'any 2010 fins al 2017. L'estudi conclou que hi ha un nombre significativament més alt de dones afectades per la malaltia, un 95,4% dels casos, mentre que en homes és d'un 4,55%. L'estudi, en què han participat 56.000 pacients pertanyents a 283 equips d'atenció primària gestionats per l'ICS de tot Catalunya, també revela que l'edat mitjana dels diagnosticats per fibromiàlgia és de 53 anys.

L'estudi, liderat per les investigadores de l'Àrea de Recerca i Innovació de l'ICS Catalunya Central Glòria Saüch i Queralt Miró, i l'investigador Josep Vidal, parteix d'un treball de recerca que els investigadors van dissenyar un estudi observacional a partir de grans bases de dades que els van permetre trobar un lleuger augment en les àrees rurals, respecte de les urbanes en relació amb la prevalença i, pel que fa a les àrees urbanes, com menor és l'índex socioeconòmic, major és la prevalença.

L'informe assenyala que "la incidència acumulada de la malaltia en la població es manté constant en el temps, 0,11% el 2010 i 0,10% el 2017, essent sempre més prevalent en dones que en homes (0,18% dones i 0,01% homes l'any 2017)" i que, per tant, "la fibromiàlgia és una malaltia present a Catalunya, amb un augment en els darrers anys que afecta més les dones que els homes."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.