//Plugins sense CDN ?>
Dissabte a les 10 del matí començarà el Dia de la Terra a Igualada. Durant tota la jornada, tothom que s’acosti al Museu de la Pell gaudirà de xerrades, conferències, tallers de teràpies sobre salut i consum per a totes les edats, i fins i podrà comprar al mercat de productes naturals.
L’objectiu del Dia de la Terra, segons Jordi Carner, un dels organitzadors i membre de La Bastida, és ‘dedicar un dia a la mare terra i a la vegada apropar, conscienciar i donar a conèixer els productes de proximitat i les teràpies naturals’. Carner també apunta que el fet que es realitzi al Museu, ‘és per apropar, un cop més, el barri del Rec als ciutadans’.
La jornada serà ‘un punt de trobada entre consumidors i professionals’ que des de diferents àmbits treballen per la salut i la sostenibilitat ambiental i social. Així dons hi haurà productors i artesans de la comarca i també de fora, i professionals en l’àmbit de les teràpies naturals i alternatives.
Jordi Carner agraeix la bona resposta que han rebut de tots els participants i en destaca ‘la seva predisposició i ganes de celebrar aquest dia’.
Consultar tota la programació aquí.
Les activitats en vuit espais
Les activitats estaran repartides en 8 espais: l'Espai Terra, l'Espai Conferències, l'Espai Tallers, l'Espai Hort, l'Espai Jardí Aromàtic, l'Espai Interior, l'Espai Exterior i l'Espai Adoberia.
D'entre les múltiples activitats destaquen els tallers pels més menuts com Sembrar i fer esqueixos, Juguem amb energia, l’hortet per emportar i ioga. També pels més grans es realitzaran tallers de meditació, flors de bach, tai-txi, risoteràpia, bio-veu, entre altres.
Pel que fa a l'Espai Conferències es parlarà de diferents temes com la pedagogia Walford, les plantes medicinals i el consum responsable, entre molts altres.
També es durà a terme una visita guiada d’un hort urbà, a càrrec d’un horticultor urbà que s’inicia en l’agricultura ecològica. I durant tot el dia estarà obert el mercat de productors i artesans del món de l’alimentació.
Població conscienciada?
Un dels objectius que busca el Dia de la Terra és fomentar el consum de productes km0 i la sostenibilitat. Actualment encara és una minoria les persones conscienciades en aquest tema, però segons explica Jordi Carner ‘aquesta tendència va canviant’. Una mostra, argumenta ‘és que cada vegada trobem més supermercats o restaurants que aposten per aquesta opció’.