TORNAR

L’IMIS arriba al seu final

L’Agència del Medi i Salut ha duta terme més de 50 projectes des del 2008

Salut
Dimarts, 20 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Agència del Medi i Salut dirigida per Jordi Baroja no tindrà continuïtat l’any 2012. Amb la decisió del Consell Rector de l’entitat es posa punt i final a un projecte que es va iniciar l’any 2008 amb l’objectiu de ser una eina tècnica i de suport a les entitats públiques i privades en l’àmbit de la salut pública i mediambiental. Mentre que l’Ajuntament d’Igualada apel•la a la seva inviabilitat econòmica, Pilar Salat, regidora de PSC, apunta que ‘només se’l carreguen perquè era un projecte nostre’.

Durant els seus quatre anys de funcionament, -l’agència es va posar en marxa el febrer del 2008, l’IMIS ha desenvolupat i implementat més de 50 projectes amb l’objectiu de posicionar la salut pública i ambiental com a un eix dins les polítiques transversals municipals d’Igualada, de l’Anoia i de les comarques de la Catalunya central.

Alguns d’aquests projectes són: la Inspecció i vigilància del servei de recollida de residus i neteja viària, Projectes Empreses Sostenibles, Auditories de consum d'aigua a equipaments municipals, la campanya ‘On fer-se la prova del VIH’, la setmana de la sexualitat responsable, xerrades sobre manipulació d’aliments, neteja i desinfecció de legionel·la dels equipaments municipals….

El Consell Rector de l’IMIS, del qual l’Ajuntament d’Igualada n’és el principal membre, va decidir posar punt i final a l’activitat de l’ens al·legant, bàsicament, motius econòmics i per la manca de projectes. Per la seva banda, Pilar Salat, exregidora de Salut de l’Ajuntament d’Igualada, afirma que era un projecte ‘econòmicament viable i molt necessari per tirar endavant les polítiques de salut pública i medioambiental’ Salat ha afirmat que ens supramunicipals com la Diputació de Barcelona havien encarregat estudis a l’IMIS i el tenia molt ben considerat.

Pel que fa a la viabilitat econòmica, Salat explica que l’IMIS es mantenia amb una pòlissa que s’anava renovant però assegura que l’ens estava a punt d’aconseguir l’equilibri pressupostari: ‘Se l’han carregat només perquè era un projecte de l’Entesa’.


3 Comentaris

M

Mjesus

Igualada

20 de desembre 2011.20:34h

Respondre

Mare meva, es que sembla que caminem al darrere, tornem als 80..

M

Maria Ll.

Igualada

20 de desembre 2011.13:28h

Respondre

Si una de les tasques d’aquesta agència des de l’any 2008 era la inspecció i vigilància del servei de recollida de residus i neteja viaria, crec que fan molt be en eliminar-la ja que tots... Llegir més coincidim que Igualada es una ciutat mes aviat bruta, per tant un es pot preguntar: que feia aquesta agència?, feia be la seva feina o nomes s’ho mirava

A

Antoni

Igualada

20 de desembre 2011.11:08h

Respondre

Quin nivell Sra Salat! ”L’IMIS es mantenia per una pòlissa que s’anava renovant”. Les pòlisses no serveixen per mantenir les empreses, sinó per continuar fent pagaments. Les empreses o... Llegir més organismes es mantenen pels ingressos sempre que siguin superiors a les despeses. Que li expliqui la Sra Mateu, que darrerament sembla ser que està agafant coneixements accelerats d’economia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.