TORNAR

Una empresa igualadina posa en marxa un servei pioner de teleassistència avançat

Aquest gener s’ha iniciat una prova pilot amb la delegació del Govern de la Generalitat a Lleida en tres municipis

Salut
Dimecres, 31 gener 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El dispositiu mesura les constants vitals, permet la geolocalització dins i fora de casa i activa els serveis d’emergència si detecta alguna anomalia i no només s’adreça a persones grans sinó també a dones en situació de violència masclista, esportistes otudoor o professionals que passen moltes hores sols.

L’empresa igualadina Senior Family Health ha arrencat aquest mes de gener una prova pilot amb la Generalitat de Catalunya per oferir un servei pioner de teleassistència avançat mitjançant rellotges intel·ligents. Es tracta d’un dispositiu de polsera que monitoritza les constants vitals (com la tensió, el pols, la temperatura o la saturació d’oxigen), detecta la geolocalització i avisa automàticament mitjançant una trucada al centre d’emergències si hi ha alguna alteració com ara una caiguda o una manca de moviment. El rellotge està connectat a una APP que els familiars es poden instal·lar al seu telèfon mòbil i conèixer, així, la informació en temps real de l’estat i geolocalització de la persona.

El servei ofert per aquesta empresa igualadina dona atenció personalitzada a través d’un call center receptor de trucades de teleassistència. A diferència d’altres dispositius similars, aquest sistema dona cobertura les 24 hores dels 365 dies de l’any, tant si els usuaris són a casa com si són a fora. A més el rellotge té un únic botó que, un cop activat, genera una trucada al centre d’emergències i els usuaris poden parlar a través del propi dispositiu. Aquest sistema també permet emetre recordatoris per a la presa de medicaments.

La prova pilot amb la delegació del Govern a Lleida que ha arrencat el 15 de gener durarà tres mesos i se’n beneficien una trentena de famílies dels municipis de Sant Guim de Freixenet, Montgai i Talavera. Aquest sistema està pensat no només per a les persones grans, que són les principals usuàries del dispositiu, sinó també per a la protecció de víctimes de violència masclista, ja que pot activar una trucada de socors en un sol botó, de forma totalment discreta. El dispositiu també va adreçat a persones que realitzen activitats a l’aire lliure com ara esportistes, sector outdoor (perquè puguin estar sempre localitzables), per a l’entorn laboral (guardes forestals, personal de vigilància que requereixi assistència immediata o persones que treballen soles), i persones amb malalties cròniques.

A banda de la Generalitat de Catalunya, ja s’han interessat pel dispositiu diversos ajuntaments de les comarques centrals i alguns estan estudiant implementar-lo mitjançant fórmules de copagament amb els usuaris. L’objectiu és afavorir l’envelliment actiu i l’autonomia de les persones grans a partir dels 65 anys o amb malalties cròniques.

Pep Méndez, líder del projecte, explica: “Cada vegada vivim més anys i volem viure’ls activament, i per això necessitem que la tecnologia ens ajudi a poder ser el màxim d’autònoms. Aquest dispositiu dona tranquil·litat a tothom: als usuaris i als fills, i ho fa vint-i-quatre hores al dia. El tradicional botó és un sistema que quedarà obsolet en poc temps perquè només funciona dins de casa, ara és l’hora d’apostar per mètodes més adaptats a la realitat de les persones grans del segle XXI”. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.