TORNAR
PUBLICITAT

Igualada informa de 30 morts "amb símptomes de COVID19" a la Pare Vilaseca, el darrer mes

Espai patrocinat per

La totalitat del personal i els residents s’han fet la prova, però Castells demana també que en disposi el personal d’atenció domiciliària

Salut
Dimecres, 22 abril 2020. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa setmanes, la situació de les residències és una de les prioritats dels ajuntaments en la lluita contra la COVID19. En el cas de la Residència Pare Vilaseca,  es fan "visites de l'equip de Salut Pública i Metges Sense Fronteres per revisar circuits, proposar millores i aconsellar accions".

PUBLICITAT

Aquest matí de dimecres Marc Castells es referia de nou a les condicions actuals de les residències. Pel que fa a la residència Pare Vilaseca, única residència de titularitat municipal, s'han pogut actualitzar les dades. Entre el 19 de març i el 20 d'abril, la residència va haver de lamentar la mort de 30 residents que tenien símptomes compatibles amb la COVID19, dels quals 11 han estat confirmats amb un test PCR positiu.

El batlle igualadí remarca que "des de fa més d'un mes vam demanar un pla de contingència a la Generalitat per aplicar a les residències i als equipaments sociosanitaris del territori. Alhora, des de l'Ajuntament d'Igualada s'han realitzat actuacions de desinfecció, lliurament de material i s'han fet tots els esforços possibles per gestionar la situació".

El 8 d'abril es va sol·licitar al Departament de Salut suport hospitalari a les residències de la Conca d'Òdena. En resposta "d'aquesta sol·licitud, el Servei Català de la Salut ha informat de les actuacions dutes a terme". Ara, es fa una visita diària als residents per a control de símptomes, valorar aïllament i coordinar les actuacions sanitàries amb el personal dels centres per part de l'EAP Igualada Nord i un equip de facultatiu i infermeria per a cadascun dels centres.

En aquest moment, s'han sectoritzat per plantes les dues residències i s'hi ha fet higienitzacions. Als residents, se'ls han fet proves de PCR i s'ha subministrat oxigenoteràpia als residents segons necessitat clínica. El Servei Català de la Salut també ha afirmat que es va rebent material segons comandes i disponibilitat i pel que fa al personal intern se'ls va realitzant determinacions i se'ls va impartint sessions de formació.

Segons l'Ajuntament, es fan "visites de l'equip de Salut Pública i Metges Sense Fronteres per revisar circuits, proposar millores i aconsellar accions. Així mateix, s'ha establert la coordinació dels equips d'atenció de les residències amb l'hospital per treballar criteris de trasllat. Des de les residències s'ha treballat i es treballa de forma conjunta amb l'Hospital i es manté la comunicació constant per tal de fer el seguiment dels casos més greus i valorar de forma conjunta la millor actuació en cada cas. Pel que fa als tests que es van reclamar també des del primer dia, des del consistori s'ha afirmat que segons la informació rebuda Salut ja els ha aplicat a la totalitat de les persones residents i que els està fent als treballadors". Emperò, des de la direcció dels centres es continua reclamant que s'administrin tests també al personal del SAD, servei d'atenció domiciliària, al qual encara no s'ha fet cap test.

Més informació sobre la COVID19 

PUBLICITAT

1 Comentaris

T

Teresa

La Pobla de Claramunt

24 d'abril 2020.23:45h

Respondre

La residencia ”Igualada” no ha tingut cap cas de Covid , ni mes defuncions del que es habitual? Trobo extrany que ningú en parli ni per be ni per mal, com si no existis

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.