TORNAR

La Nit de la Professió reuneix els especialistes de la salut

Salut
Dijous, 8 octubre 2009. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una bona representació dels professionals de la salut a la nostra comarca van viure una jornada especial divendres passat. La filial a l’Anoia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, la delegació a l’Anoia del Col•legi de Metges i la delegació a l’Anoia del Col•legi d’Infermeria, van organitzar amb èxit la segona edició de “La nit de la professió”. Un acte de trobada que va servir alhora per homenatjar els qui es jubilen i els qui prenen el relleu, així com analitzar els reptes actuals de la sanitat al nostre país. En podeu veure una fotogaleria.

La Dra. Núria Terribas va parlar d'ètica i professió

El Dr. Bruguera, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, durant la seva intervenció

Prop de 100 professionals de la salut van assistir al sopar

La segona 'nit de la professió', celebrada el passat divendres, va ser un acte de benvinguda, de reconeixement i de trobada de prop de 100 professionals anoiencs de la salut.

La jornada va començar amb la conferència 'Ètica i professió', a càrrec de la Dra. Núria Terribas, directora del Institut Borja de Bioètica. Davant una sala d'actes de la Biblioteca d'Igualada plena de gom a gom, Terribas va parlar entre d'altres de la relació entre pacients i treballadors de la salut, i dels seus respectius drets i deures avui.

Un cop finalitzada la xerrada, els assistents es van desplaçar fins al restaurant Cal Ble, on es va celebrar el sopar. Un acte que va servir per per reconèixer la feina de tots aquells altres que durant l’últim any han deixat l’exercici actiu de la professió, i alhora per donar la benvinguda als 19 professionals -MIRS, FIRS i LLIRS- que inicien la seva formació especialitzada a la comarca.

Els records d'una vida dedicada a la salut per part d'aquests primers va ser el moment més emotiu de la nit, que també va tenir tocs d'humor gràcies a diversos anècdotes amb pacients explicats al públic.

A més, en el marc del sopar, la Dra. Aurora Garriga va presentar l’edició impresa del treball guanyador dels Premis Ciutat d’Igualada d’Investigació Sanitària Pere Gabarró, “Repercussió en la salut i utilització dels recursos sanitaris en les dones que han patit violència de gènere (REVISA)”. Un estudi realitzat per 18 professionals, metges i infermeres, de 7 centres de salut de l’Anoia, que es va lliurar a tots els comensals.

Per part dels professionals hi van intervenir el Dr. Josep M. Sánchez, president a l’Anoia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Montserrat Aymerich, delegada comarcal a l’Anoia del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, el Dr. Josep M. Bausili, vice-president comarcal Anoia del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, Mercè Balcells, gerent de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, el Dr. Bruguera, president del Col•legi Oficial de Metge de Barcelona i Montserrat Aymerich, delegada comarcal a l’Anoia del Col•legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.

Com a representació més institucional, també van realitzar un breu parlament la Dra. Remei Juncadella, cap de la unitat de la Regió sanitària Catalunya Central, M. Antonia Trullàs, consellera sanitat del Consell Comarcal de l’Anoia, i Pilar Salat, regidora de salut de l’Ajuntament d’Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.