//Plugins sense CDN ?>
Desenes de casaments s'han hagut d’ajornar a l'Anoia, alguns ja es fixen de cara a l'any vinent, després d'una primavera en blanc. Parlem amb el Josep Vicenç i la Laura, que mouen la data de juny a agost.
L'agenda primaveral dels restaurants està farcida de casaments, excepte si una pandèmia fa impossible les reunions de grans grups. Aquesta circumstància del tot infreqüent no la tenien en ment el Josep Vicenç i la Laura, dos anoiencs que tenien previst el seu casament el 23 de juny. Una data especial, no només per Sant Joan, sinó també perquè era el mateix dia -un any després- de la proposició. Ara mateix, el casament aquesta data és una possibilitat tan difícil que han acordat traslladar-lo dos mesos més tard, el 23 d'agost. Expliquen que "No volíem canviar la data, però tampoc volem que falti ningú al casament".
La decisió de posposar aquesta celebració no ha estat senzilla, afirmen aquests futurs nuvis. "Hem canviat el xip fa ben poc. Vam confiar durant temps que a finals de juny ja no hi hauria cap situació de perill, ni l'Estat d'Alarma, però hem anat veient a les notícies com hi havia rebrots a la Xina, com s'allarga tot aquí. Hi ha gent que ho està passant malament. Havíem de ser conseqüents".
La decisió s'ha pres per poder celebrar el casament, a l'Espai Gastronomia -"ens han posat totes les facilitats i cal agrair-ho"-, el diumenge 23 d'agost. És una data que s'ajusta a tots els convidats que han de venir i, encara que hi hagués restriccions sobre els vols, no afectaria a la concurrència: "la gent que ha de venir és catalana o, com a molt, del País Valencià". Més compromesa és la celebració de la germana de Laura, el mes de juliol, i on esperen convidats provinents d'Escòcia o els Estats Units, tota una incògnita.
No es plantegen que a l'agost hi hagués algun altre impediment, però matisen que "no volem un casament a l'hivern". Pel que fa al viatge de nuvis, asseguren que "hem estat de sort perquè no teníem res tancat. Ara, segurament, no ens hi deixarien anar. Havíem pensat al Japó o a la Polinèsia francesa... ara, anar a aquests llocs, serà molt difícil".
La suspensió se l'han pres amb filosofia, com també les bromes d'alguns dels seus amics: "són bastant graciosos ells" i "no faran un comiat de solters, ens faran una benvinguda de casats". Allò positiu és que la família i les amistats s'adapten a la nova data. També pel que fa als 15 dies de permís de la feina, que miraran de gaudir el setembre, quan es formalitzi jurídicament el matrimoni. La diada del 23 d'agost coincidirà amb la Festa Major d'Igualada, però malgrat no poder ser als actes, "la part bona és que l'endemà (dilluns 24) serà festiu".
"Ens intentem adaptar a les necessitats"
Des de la sectorial de turisme de la Unió Empresarial, Carles Carol explica que "quan parlem de casaments parlem de moltes emocions, il·lusions i esperances, i és delicat. Els que ens hi dediquem, tractem tots els casos individualment, amb cadascuna de les parelles i s’intenta adaptar les necessitats de cadascú. En la majora de casos s’ha intentat buscar dates per aquest mateix any sempre que sigui possible, i en els casaments de destinació, on hi ha membres que són de fora i que per tant ara està limitat, s’han reprogramat pel 2021. Cal tenir present també que en un esdeveniment com un casament no en depèn només el restaurant o qui organitza l’acte en si sinó que en depenen molts altres professionals, és una llarga cadena de proveïdors que intervenen i que veuen estroncada també la seva activitat".