TORNAR
PUBLICITAT

Com organitzar els dinars i sopars dels nens

Supermas col·labora en la secció 'Nens sans nens feliços'

Salut
Dilluns, 20 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els dinars dels nens i de tota la família estaran formats principalment per un farinaci (pasta, arròs, llegum o patata) i d’un càrnic de segon (carn, peix, ous) amb una guarnició de verdura o amanida i per postres fruita. I no ens oblidem de l’aigua com a beguda principal.

Núria Rosich

De combinacions n’hi ha moltes: cigrons amb verduretes, broqueta de pollastre a la planxa amb una mica d’enciam i unes maduixes; macarrons amb salsa de tomàquet, lluç al forn amb ceba i pastanaga i una poma; llenties amb arròs acompanyades d’una amanida i una pera;... És important recordar que hi ha plats que pel seu contingut funcionen com a plat únic i només els hauríem d’acompanyar d’una amanida, puré de verdures o sopa vegetal com podria ser una paella, uns canelons, una lasanya o una fideuà per exemple.

També és important anar incloent verdures cuites o crues en els primers o segons plats, d’aqueta manera els nens s’acostumen al seu sabor i ens assegurem que l’aportació de vitamines i minerals serà complert. És una manera senzilla de complir amb el que es diu de 5 racions de fruita i verdura al dia: si mengen una fruita al mati, acompanyem el segon plat de dinar d’una amanida, amb una fruita de postres i per sopar un plat de verdura ja tindríem totes les racions necessàries d’un dia.

En els sopars com a primer plat aniríem cap a les verdures, sopes, purés o amanides amb un segon de peix, ous o pollastre acompanyat de patata, arròs o pasta, o bé en el primer plat o bé en el segon i una fruita de postres. D’aquesta manera aconseguirem àpats de més fàcil digestió com per exemple: una minestra de verdura amb patata, una truita i un préssec de postres; un puré de carbassa amb un filet de peix a la planxa amb verdures i patata al forn per acompanyar i una poma per acabar; sopa de pollastre amb fideus, truita d’espinacs amb enciam d’acompanyament i un iogurt de postres; …

Quan els nens dinen a l’escola és important saber què han dinat per poder planificar el sopar i assegurar que la seva alimentació sigui variada i equilibrada. Recordem que en un àpat com a mínim hi hem de trobar quatre colors per assegurar que sigui variat i equilibrat.

Núria Rosich Domènech (Igualada, 1.970). Diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat de Barcelona. Postgrau de 'Nutrició en la infància i adolescència' de la Universitat de Navarra i educadora en obesitat infantil a través del programa “Nens en Moviment” de la unitat d’endocrinologia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Actualment exerceix com a dietista així com coordinadora del programa “Nens en moviment” a Igualada i Abrera a més de formar part de l’equip educacional de Fufosa (Fundación para el Fomento de la Salud).


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

igualada

20 de juny 2011.07:32h

Respondre

es un tema basic
nens sans societat amb futur.
bona setemana a tothom

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.