TORNAR

Poble Actiu: "La lluita dels professionals de la salut és també la nostra"

La formació dona suport a la concentració que es farà dimecres per millorar les condicions laborals dels professionals de l’Hospital d’Igualada

Salut
Dilluns, 30 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu dona suport a les diferents vagues i mobilitzacions que els professionals de l'educació i la sanitat pública han convocat durant aquests dies. En aquest marc, la formació dona suport a la concentració que es farà aquest dimecres 1 de febrer, a les 6 de tarda, davant de l'Hospital Universitari d'Igualada, convocada per un col·lectiu de professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada per reclamar millores en la gestió del Consorci Sanitari de l'Anoia. La concentració coincideix amb la reunió del Consell Rector del Consorci Sanitari de l'Anoia. El regidor i candidat per Poble Actiu a les pròximes eleccions municipals, Pau Ortínez, ha anunciat que seran presents a la concentració, anima a participar-hi, no només als professionals, sinó també als usuaris, i ha remarcat respecte a les demandes del col·lectiu de professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada que "la seva lluita és també la nostra".

"Sobren motius per protestar"

La regidora Neus Carles ha manifestat que "sobren motius per protestar" i ha posat "tres exemples dels problemes dels professionals de l'Hospital d'Igualada, el CAP Igualada Nord i el Centre de Salut Mental de l'Anoia. En primer lloc, la manca de professionals sanitaris en algunes especialitats, que fa que tinguin poc temps per atendre els pacients, que s'allargui la llista d'espera per a visites i intervencions, i que els professionals hagin d'assumir una sobrecàrrega laboral important. En segon lloc, la manca d'estabilització de la infermeria, que han de passar molts anys fent de corretorns, nits i caps de setmana abans de tenir un contracte estable, i la manca de respecte cap a alguns col·lectius professionals, com per exemple els Tècnics en Cures d'Auxiliar d'Infermeria que se senten menyspreats en el tracte i en les condicions salarials respecte de la resta. En tercer lloc, la decisió de la direcció, el passat desembre, d'augmentar de 8 a 12 hores la jornada laboral a Urgències per cobrir el pic de contagis durant les festes de Nadal, fet que va desencadenar les protestes dels professionals d'Urgències."

Des de Poble Actiu remarquen que, "per millorar l'atenció als usuaris de l'Hospital d'Igualada són necessaris tres canvis substancials. En primer lloc, el pacient sigui el centre de totes les cures i, per tant, que els professionals tinguin temps suficient per a cadascun d'ells. Per fer-ho, l'Hospital d'Igualada necessita fidelitzar els professionals i atraure'n de nous, i per això cal oferir llocs de treball estables, amb càrregues de treball adequades i una bona gestió del centre sanitari. En segon lloc, cal garantir que hi hagi suficients professionals sanitaris per a totes les especialitats a fi de reduir les llistes d'espera i, especialment, que les Urgències tinguin una dotació adequada. I, en tercer lloc, instar la resta de partits a treballar al Parlament de Catalunya per tal que el sistema sanitari tingui més recursos econòmics i una millor gestió, i per això cal revertir les retallades de CiU i PP, recuperar la gestió de serveis privatitzats i dotar l'atenció primària amb una quarta part del pressupost."


4 Comentaris

J

Joan Carles

Igualada

4 de febrer 2023.09:42h

Respondre

És evident que un partit a l’oposició poca cosa pot fer per millorar les condicions del personal laboral i les cues. Potser podrien haver fet alguna cosa més, però cal recordar que va ser Poble... Llegir més Actiu qui va publicar els sous de gerència del Consorci Sanitari de l’Anoia fa més d’un any enrere quan encara no estavem en període electoral. Si tots a data d’avui ho sabeu és gràcies a ells, i donar suport també és visibilitzar les lluites i fer-les públiques, que és el què pots fer quan ets a l’oposició.

J

JOSEPM

IGD

31 de gener 2023.21:25h

Respondre

El segle XXI es caracteritzarà per ser el que marca el final a la força sindical com a eina de millora social i element igualador de rendes.
Les vagues actualment són protagonitzades... Llegir més exclusivament per persones emparades pel paraigua públic (ensenyament, salud, forces de seguretat o taxistes -més protegit que el linx ibèric-) i cerquen exclusivament el benefici propi, característica de la societat moderna, cada cop més egoista i individualista.
Observem que les vagues són fins i tot ”virtuals”. Menys d’un 5% de les plantilles fan vaga efectiva (renuncia salarial el dia de la vaga), però en els mitjans sembla que hi ha èxit, una pura fake basada en relacions i coneixences mediàtiques.
Ja ningú parla d’afegir valor i distribuir-lo. De progrés, malgrat les noves tecnologies haurien de permetre-ho. Ni tant sols es defensa compartir el treball, en una societat amb alt nivell d’atur. Els sindicats actuals són capitanejats per gent ”madureta” que treballa pels madurs, els seus! En detriment dels joves, que difícilment poden incorporar-se al sistema amb garanties, tot i que sovint estan més ben preparats que els momios que viuen dins els ”xiringuitos” autocomplaents.
Val com exemple el cas dels mestres:
a) Ningú parla de millorar el sistema, objectivament fracassat en termes de producte (abandonament escolar, nivell de sortida, etc. Tot és culpa del ”conseller”, malgrat aquest fa 4 dies que hi és.
b) La força està en recuperar ”estadis” i ”trinis”. O sia, un jove comença a fer de mestre per 1.900 € però ha de conviure amb un veterà que cobra més de 3.000 € mensuals nets. I la vaga és per augmentar la diferència. Al jove se li diu ”quan siguis gran en gaudiràs”.
Vivim en un món de broma pesada, som una societat burocratitzada i complicada. I el temps pasa.

p

polako

Igualada

31 de gener 2023.11:38h

Respondre

Tot es electoralisme, pero de on treuran els diners per fer totes aquestes coses?
Mentres els als carrecs del Consorci Sociosanitari tinguin els sous tan alts i la gent que esta treballan amb els... Llegir més paciens tinguin uns sou inadecuat, tot anira malament.
Per ferta una proba, espera 3 messos i per una visita al especialiste, 3 messos mes
PATETIC

P

Pep Maure

Igualada

30 de gener 2023.07:52h

Respondre

I es pot saber com donaran suport, a banda de fer aquesta nota de premsa i fer-se la foto dimecres? Oportunisme electoral ara que venen eleccions

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.