TORNAR

Receptes saludables: Espirals amb carabassó i alfàbrega

Salut
Dimarts, 10 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Ingredients per a 4 persones

250 g d'espirals de pasta

2 carabassons

40 g de formatge sec

3 grans d'all

3 cullerades soperes d'alfàbrega fresca picada

1 iogurt natural

1 llimona

Un grapat de pinyons

2 cullerades soperes d'oli d'oliva

Sal i pebre

 
 

Elaboració

1. Poseu a coure la pasta amb abundant aigua bullent i una mica d'oli i sal.

2. Netegeu els carabassons i talleu-los a mitges rodanxes. 

3. Peleu els alls i talleu-los a làmines.

4. Salteu els carabassons, els alls i els pinyons en un wok o paella amb oli durant uns 3 minuts. 

5. Afegiu-hi el iogurt, el formatge ratllat, l'alfàbrega, la sal, el pebre i el suc de llimona, i barregeu-ho bé. 

6. Barregeu-hi la pasta cuita i escorreguda i serviu-la a continuació. 

 
 

Comentari diètetic

Els ingredients principals d'aquesta recepta són la pasta i els carabassons. El carabassó és una hortalissa amb molt poques calories i conté fibra. La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni recomanable, també, en l'alimentació de persones amb diabetis i sobrepès en una quantitat determinada en funció de la dieta de cadascú. En aquest cas s'utilitzen uns 60 g de pasta en cru per plat. Si ho considereu convenient, per tal de reduir l'aportació energètica del plat podeu reduir la quantitat de pasta i donar més volum al plat amb les verdures; és a dir, augmenteu la quantitat de carabassons i disminuïu la quantitat d'oli. També podeu fer servir pasta integral per tal d'incrementar el contingut en fibra de l'apat. El contingut de greixos saturats i de colesterol de la preparació és molt baix. 

 

Canal Salut. Generalitat de Catalunya

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.