//Plugins sense CDN ?>
250 g d'espirals de pasta
2 carabassons
40 g de formatge sec
3 grans d'all
3 cullerades soperes d'alfàbrega fresca picada
1 iogurt natural
1 llimona
Un grapat de pinyons
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Sal i pebre
1. Poseu a coure la pasta amb abundant aigua bullent i una mica d'oli i sal.
2. Netegeu els carabassons i talleu-los a mitges rodanxes.
3. Peleu els alls i talleu-los a làmines.
4. Salteu els carabassons, els alls i els pinyons en un wok o paella amb oli durant uns 3 minuts.
5. Afegiu-hi el iogurt, el formatge ratllat, l'alfàbrega, la sal, el pebre i el suc de llimona, i barregeu-ho bé.
6. Barregeu-hi la pasta cuita i escorreguda i serviu-la a continuació.
Els ingredients principals d'aquesta recepta són la pasta i els carabassons. El carabassó és una hortalissa amb molt poques calories i conté fibra. La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni recomanable, també, en l'alimentació de persones amb diabetis i sobrepès en una quantitat determinada en funció de la dieta de cadascú. En aquest cas s'utilitzen uns 60 g de pasta en cru per plat. Si ho considereu convenient, per tal de reduir l'aportació energètica del plat podeu reduir la quantitat de pasta i donar més volum al plat amb les verdures; és a dir, augmenteu la quantitat de carabassons i disminuïu la quantitat d'oli. També podeu fer servir pasta integral per tal d'incrementar el contingut en fibra de l'apat. El contingut de greixos saturats i de colesterol de la preparació és molt baix.
Canal Salut. Generalitat de Catalunya