TORNAR
PUBLICITAT

El 23è Cavatast, amb 40 expositors, escalfa motors

societat
Dijous, 26 setembre 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La gran cita del món del cava arrencarà en vuit dies a Sant Sadurní d'Anoia. Uns 40 de la regió penedesenca, en la que s'engloba l'Anoia, seran a la capital cavista en un certamen que inaugurarà la consellera d'Agricultura Teresa Jordà.

Aquest dimecres, aL CIC La Fassina de Sant Sadurní es va presentar la nova edició del Cavatast, la trobada anual dels amants dels caves i gastronomia referent a Catalunya. Enguany, la mostra arriba a la 23a edició i ho fa envoltada de novetats per millorar l'experiència, el gaudi i la comoditat dels visitants. Se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d'octubre. En la seva presentació, prop de 150 persones van degustar en primícia els sabors més exclusius dels expositors de la mostra amb un tast de màgnums, grans caves i gastronomia d'alta qualitat. Amb aquesta iniciativa, la primera de les novetats presentades de l'edició, l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia vol reforçar el valor i l'esforç dels cellers, expositors gastronòmics i col·laboradors que fan que el Cavatast continuï creixent i millorant any rere any.

La presentació, aquest dimecres al CIC FassinaEl regidor de Turisme i Comerç sadurninenc, Ton Amat i Ibàñez, va presentar amb detall les novetats de l'edició d'enguany. Amat valora positivament la fidelització del públic assistent, un fet que, segons afirma "fa que el Cavatast hagi de renovar-se constantment i que el sector s'impliqui participant en les noves aventures" i agraeix la presència d'uns 40 cellers i expositors participants a la mostra: "alguns hi són presents des dels inicis del Cavatast i d'altres és el seu primer any, sempre amb la voluntat de fer-ne un referent nacional, mantenint l'essència de la fira i demostrant el potencial dels productes locals".

El batlle, Josep Maria Ribas, destaca la implicació i la vinculació del municipi que, un any més, acollirà la mostra gastronòmica apostant per la tradició i la proximitat, però també per la qualitat gastronòmica dels productes locals: "és un reflex del territori: excel·lents productes, tradició i respecte per la feina ben feta. Tot això és possible gràcies als pagesos i elaboradors i hem de donar-los el suport que mereixen". A la presentació també intervenien un representant de Somsantsadurní, i el president de la Confraria del Cava. Es va agrair la col·laboració i implicació a totes les persones que treballen per fer possible el Cavatast, així com a les entitats col·laboradores i patrocinadors.

Novetats

Una de les novetats és que el tiquet de tast de cava i degustació gastronomia serà el mateix. A més, el Cavatast consolida la seva aposta pels tastos i maridatges dels cellers participants que s'organitzen al Celler de la Fassina, ja que és una de les propostes que genera més acceptació entre el públic assistent. El batlle afirma que el Cavatast "està pensat per atraure i incloure públic de totes les edats, ja que es podrà gaudir de maridatges musicals, un scape room, un tast al campanar de l'església o un tastet de la Festa de la Fil·loxera".

De nou, millorar l'experiència dels visitants és un dels principals objectius i per això s'oferirà un servei de transport sense interrupcions, des de l'estació de RENFE fins a la zona de la mostra, en l'horari d'obertura de la fira. A més, també s'instal·laran zones de degustació amb taules en les quals els visitants podran degustar els productes amb una major comoditat. Una altra de les novetats és que enguany, seguint el compromís de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia per combatre les violències masclistes i garantir la igualtat, el Cavatast disposarà d'un punt lila informatiu durant els tres dies de la mostra.

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ofereix la venda anticipada d'entrades a les activitats ja disponibles a través del web www.cavatast.cat. Pel que fa als tiquets de tast i degustació gastronòmica, els visitants ja poden adquirir-los abans de l'inici de la mostra per així gaudir d'una fira sense cues. Els tiquets els podran recollir, juntament amb la copa oficial Riedel, en l'horari d'obertura de l'oficina de turisme. La fira tindrà lloc a Sant Sadurní d'Anoia, la Capital del Cava, els dies 4, 5 i 6 d'octubre, i els horaris seran de 7 a 11 de la nit el divendres, d'11 a 11 dissabte i d'11 a 9 diumenge.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.