//Plugins sense CDN ?>
El canvi en l'adscripció del Campus Universitari d'Igualada comportarà modificacions en l'estructura dels estudis. Estudiants dels dos darrers cursos d'Organització Industrial i Enginyeria Química han sol·licitat seguir a la UPC i acabaran els estudis vinculats a Manresa, on hi ha un centre d'aquesta universitat.
Segons fonts de la Universitat Politècnica de Catalunya, una quarantena d'estudiants que cursaven el Grau d'Organització Industrial i el d'Enginyeria Química faran el pas al centre de Manresa per acabar els estudis, una vegada el Campus d'Igualada passa a dependre de la Universitat de Lleida. Fa uns mesos, un grup d'estudiants va demanar començar una negociació per elaborar un pla d'extinció d'estudis per aquells que havien començat els estudis universitaris a la UPC i els volien acabar amb un títol de la mateixa universitat. El fet que el Campus Universitari d'Igualada es vinculi des del setembre d'enguany a la UdL feia que sol·licitessin una solució per seguir adscrits a la Politècnica. La solució és "un període transitori de dos cursos acadèmics" fins el 2020, en el qual, sota la tutela acadèmica de l'Escola Superior Politècnica d'Enginyeria de Manresa els estudiants dels graus podran rebre els serveis docents al Campus d'Igualada.
Les negociacions van arribar a un acord on s'oferien diverses possibilitats, a més de la de passar a dependre de la UdL. En el cas d'Organització Industrial -una titulació que ha de desaparèixer-, mantenir-se durant dos anys d'aplicació del pla d'extinció establert, les classes s'impartirien amb docència de la UdL però els estudiants continuarien pertanyent a la UPC; en el cas d'Enginyeria Química, hi havia una opció idèntica a aquesta -seguir dos anys amb docència del centre de Lleida-, o el trasllat a un altre centre de la UPC, amb cost zero.
El total d'alumnes d'aquestes dues titulacions era de més de 150. Organització Industrial comptava al final del curs 2017-2018 amb 84 estudiants, dels quals 30, dels dos darrers cursos, conclouran els estudis vinculats a la UPC de Manresa. La resta, una desena, provindria dels estudis d'Enginyeria Química, amb 77 estudiants actualment.
Gairebé 90 alumnes a la UdL
A partir del curs vinent, doncs, la UdL integrarà els estudis que realitzava el CETI, adscrit fins ara a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Això comporta que el gruix dels alumnes, 86 alumnes, passaran a la UdL, segons fonts d'aquesta universitat.