TORNAR

Unes 600 piscines obren avui les portes per celebrar el "Mulla't"

Les piscines s'ompliran de banyistes que avançaran nedant tal i com es vol fer en les investigacions de l'esclerosi múltiple

societat
Diumenge, 13 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des del 1994, la Fundació Esclerosi Múltiple convida a tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llençant-se a l'aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa que s'ha convertit en la segona causa de discapacitat en els adults i joves, a Catalunya hi ha uns 7.000 afectats i 46.000 a tot l'Estat.

Els fons recaptats amb el Mulla’t es destinen íntegrament a millorar la qualitat de vida dels afectats amb serveis de neurorehabilitació i d’inserció laboral, a través dels hospitals de dia que gestiona la FEM i el Centre Especial de Treball (FEM-CET).

La iniciativa compta amb el suport de 600 piscines i clubs nàutics. A la comarca, la piscina de Can Titó, la Piscina Municipal d'El Bruc, l'Alzinar Societat Recreativa i Cultura de Masquefa, la Piscina Municipal de Piera, la Piscina Municipal de Calaf, el Servei Municipal d'Esports de Sant Sadurní d'Anoia i l'Infinit d'Igualada, obriran les portes de 9'00 del matí a 14'00 del migdia. A les 12'00 serà el moment clau de la jornada, quan tothom s'haurà de llançar a les piscines.

Què és l'esclerosi múltiple?

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina és destruïda o malmesa, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des de i al cervell, s'interromp i aquest fet produeix l'aparició dels símptomes de la malaltia.

Donatius voluntaris

A part del preu de l'entrada, es poden fer més donatius voluntaris per investigar aquesta malaltia. També es poden comprar tovalloles, samarretes, gorres, xancletes i bosses entre d'altres articles del Mulla't.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.