TORNAR

Jordi Olivé i Pedro Àlvarez volen per primer cop en un globus adaptat per discapacitats físics

L'accessibilitat és un dels eixos d'aquesta edició del festival

societat
Dissabte, 12 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pedro Àlvarez té una paràlisi cerebral i és usuari de la Fundació Privada Àuria, Jordi Olivé pateix una discapacitat intel·lectual i treballa al Taller Àuria. Els dos van viure dijous l'experiència inoblidable de volar per primer cop en un globus aerostàtic de la mà de l'European Balloon Festival. En aquesta edició, el festival ha posat els globus a l'abast de les persones amb mobilitat reduïda.

Un dels pictogrames d'en Pedro dissenyats expressament per l'ocasió

Pedro Àlvarez ens ha explicat a través de pictogrames les sensacions que ha viscut durant el vol

Jordi Olivé (esquerra) i Pedro Àlvarez (dreta) abans d'enlairar-se al vol inaugural

Al aterrar, tant Àlvarez com Olivé no s'acabaven de creure el que havien viscut. Olivé ha explicat que per ell ha estat una gran experiència tot i que també ha reconegut els nervis en l'enlairament i l'aterratge. Ha expressat "la satisfacció de poder acompanyar al Pedro en aquesta aventura", els dos s'han complementat en tot moment. Àlvarez ha explicat a través de pictogrames la seva experiència, detallant que el que més li ha agradat ha estat veure el cel i el paisatge. Desbordat d'alegria, ha assegurat que a part dels nervis, per a ell ha estat una gran sorpresa.

Dolors Bassols, una altra de les participants al vol, volia agrair "l'oportunitat de gaudir d'aquesta fantàstica experiència de poder anar amb globus, que no hagués pensat mai que fos possible!". Des de la Fundació Privada Àuria, han destacat que "l'adaptació de les cistelles és el primer pas per trencar barreres".

El motorista de ral·lis Isidre Esteve, també ha pogut provar un dels aparells adaptats i pujar en globus per primera vegada. El pilot de l'aparell ha explicat que "molta gent veu la cistella com una barrera, però les cistelles amb porta fan que es perdi aquest respecte i no es veuen amb problemes".

Com és un globus accessible?

L'empresa igualadina Ultramàgic, ha desenvolupat una cistella que reuneix dues característiques principals que la converteixen en accessible: una porta que permet accedir-hi amb cadira de rodes i una cadira hidràulica a l'interior que subjecta el passatger i l'eleva uns centímetres per tal que tingui una bona visió del paisatge per sobre de la cistella.

Totes les empreses de vol turístic coincideixen a dir que "el fet de tenir cistelles adaptades permet obrir el món dels globus a persones amb problemes de mobilitat i persones grans", al mateix temps que esperen que aquest tipu de cistelles es vagin generalitzant perquè el sector dels globus aerostàtics elimini definitivament totes les barreres.


1 Comentaris

R

Roman

Igualada

12 de juliol 2014.10:07h

Respondre

”l’oportunitat de gaudir d’aquesta fantàstica experiència de poder anar amb globus, que no hagués pensat mai que fos possible!
Para molts usuaris de cadira de rodes i sense desmerèixer el... Llegir més fet de poder volar seria poder accedir a moltes de les botiges d’Igualada
Podem entrar a un 10% aproximadament

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.