TORNAR

L'Adoberia Bella, seu d'un seminari internacional de polítiques ambientals en els curtits

Igualada comparteix experiències amb els clusters italians

societat
Dilluns, 8 febrer 2016. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Divendres 5 de febrer va tenir lloc a l'Adoberia Bella d'Igualada, seu del Clúster de la Pell d'Igualada, un seminari internacional sobre les polítiques mediambientals de les indústries adoberes. El seminari va comptar amb la participació de diferents professionals en matèria mediambiental i en Recerca, Desenvolupament i innovació del Institute of Management de la Scuola Superiore Sant' Anna de Pisa i d'Igualada Leather Cluster Barcelona.

Els experts en sostenibilitat mediambiental Tiberio Daddi i Benedetta Nucci, del Institute of Management de la Scuola Superiore Sant' Anna de Pisa, van compartir a l'Adoberia Bella les experiències i pràctiques mediambientals de les indústries adoberes del clúster de la pell de Santa Croce sull', Arno un dels clústers de la pell més importants d'Itàlia. El clúster de la pell de Santa Croce està format per 300 empreses adoberes que donen feina a uns 6.000 treballadors.

La reunió, amb professionals de diferents procedènciesEl conjunt de les empreses del clúster de Santa Croce factura 2.000 milions d'euros i concentren el 35% de la producció de pell d'Itàlia. Per part d'Igualada Leather Cluster Barcelona, Bernat Vilarrubias gerent del Gremi de Blanquers va explicar com en els últims 20 anys la indústria adobera d'Igualada havia invertit molts esforços per ser una indústria sostenible i totalment respectuosa amb el medi ambient, amb l'aplicació de programes d'estalvi d'aigua, la modificació de processos amb aplicació de les millors tecnologies netes disponibles, la minimització de residus, el reciclatge de subproductes i residus i el tractament biològic de les aigües residuals.

Per la seva part, Anna Bacardit, directora de Càtedra A3, va explicar com el centre R+D+i d'Igualada Leather Cluster Barcelona, desenvolupa projectes promovent la innovació, la recerca i l'aplicació de noves tecnologies en el sector de la pell, i participa en programes nacionals i internacionals de R+D+i amb projectes en els quals treballen diferents actors de la cadena de valor del sector pell (adoberies, empreses de marroquineria, empreses químiques, etc.) que tenen per objectiu obrir nous escenaris en l'adobament de pells gràcies a avanços científics, aconseguir millores en el procés de tractament de la pell, articles ecològics de pell d'alta gamma i millores per a la sostenibilitat mediambiental dels processos i els productes de les indústries adoberes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.