TORNAR

L'Agència Catalana incrementa els punts de control de l'aqüífer de Carme Capellades

L’actuació s’emmarca en els treballs del projecte Life Climark i servirà per analitzar el comportament d’una de les principals zones de recàrrega de l’aqüífer

societat
Dilluns, 4 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació un contracte per construir quatre nous punts de control de l’aqüífer de Carme Capellades. Aquests piezòmetres s’habilitaran en el terme municipal de la Llacuna (Anoia), en una de les principals zones de recàrrega d’aquesta massa d’aigua subterrània.
El pressupost de licitació és de 28.737 euros i es podran presentar ofertes fins el proper 4 de febrer. A partir d’aquí, un cop adjudicat i signat el contracte, es disposarà de 3 mesos per a executar els treballs, que consistiran en la perforació, entubació, engravillat i acabat superficial (arqueta), a més de la col·locació d’un sensor. Aquests piezòmetres superficials tindran una fondària total de 40 metres (10 metres per a cada punt de control) i serviran per analitzar de manera exhaustiva i amb més detall la repercussió de les pluges en els volums d’aquesta massa d’aigua en diferents escenaris de gestió forestal.
 
Les dades obtingudes permetran mesurar i interpretar la seva evolució, tot correlacionant-les amb variables meteorològiques i la gestió que se’n faci de la massa forestal. S’analitzaran, per tant, els beneficis ambientals i el possible guany de recurs mitjançant una gestió adequada dels boscos en zones de recàrrega d’aqüífers.
 
Aquests treballs s’emmarquen dins del projecte Life Climark, liderat per Centre de la Propietat Forestal de Catalunya, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 
Zona de la Llacuna on s'ubicaran els pous.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.