//Plugins sense CDN ?>
Aquesta setmana, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la concessió de l'aigua a Barcelona i l'Àrea Metropolitana. A instàncies d'una altra empresa, Acciona, es va portar als tribunals per haver estat concedida "a dit" a una empresa mixta feta el 2012. A Igualada, la plataforma Aigua és Vida entén que podria obrir la porta a un canvi.
L'anul·lació de la concessió del servei de subministrament d'aigua que tenia una empresa mixta formada per Agbar, Criteria i l'Ajuntament a Barcelona podria obrir la porta a canvis a Igualada, també, segons la plataforma Aigua és Vida. La sentència del TSJC, que Agbar recorrerà, argumenta que "no s'ha produït un concurs públic" amb els requisits necessaris. Aigua és Vida manifesta que "això crea jurisprudència" i que la fórmula mixta de concessió i el règim que hi havia a Barcelona té similituds amb la situació d'Igualada. Afegeixen que "a Igualada no hi ha concessió i ara s'ha evidenciat que no pot estar adjudicada a dit com a Barcelona" a una empresa mixta.
La plataforma considera que "aquesta decisió del TSJC fa més clar que els contractes a dit no són legals i que els ajuntaments només poden remunicipalitzar o convocar un concurs públic i legal" i assenyala els casos d'Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. A les tres poblacions no hi ha el contracte concessionat, en una situació similar a la de Barcelona. Això obre la porta a que també una empresa denunciï el contracte com ha fet Acciona a Barcelona.
Des d'Aigua és Vida es considera que "el cost del judici a Barcelona és rentable per Acciona, ja que l'empresa que aconsegueixi el contracte en pot treure bons guanys amb la gestió; a Igualada i altres pobles de l'Anoia, s'hauria de denunciar el contracte perquè es produeixi un procés similar. Els costos judicials són alts i segurament només ho podrà afrontar una empresa, però Igualada és una ciutat prou gran com per oferir aquesta possibilitat".