TORNAR

Aigua és Vida veu en els resultats a Igualada l'aval perquè es faci la gestió directa del servei

Considera que si no es fes així seria ”un frau democràtic”

societat
Dimarts, 4 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La qüestió de si el model de gestió de l'aigua a Igualada, una vegada municipalitzat, estaria en mans d'una empresa privada, mixta o seria gestió directa ha estat un dels temes que més s'ha debatut aquest mandat, arrel de les reivindicacions d'Aigua és Vida. La plataforma vol que amb el nou resultats de les eleccions, es consolidi un model d'aigua en mans públiques.

Els diversos partits que recolzen la gestió directa, en la prèvia a la manifestació d'octubreEl col·lectiu Aigua és vida Anoia ha analitzat els resultats electorals a Igualada i considera que "les urnes han estat clares i mostren que la ciutadania d'Igualada ha votat, amb una majoria absoluta tant en vots com en regidors, per la gestió pública de l'aigua". En aquest sentit, la plataforma ha volgut assenyalar que "si el proper govern que es constitueixi al consistori en les properes setmanes no inicia els processos per a la gestió pública de l'aigua, ens trobaríem davant d'un frau democràtic". Entenen que "ERC Igualada, Igualada Som-hi i Poble Actiu, candidatures municipals que s'han pronunciat a favor de la gestió de l'aigua pública i les úniques que van firmar el Pacte Social i Institucional per l'aigua al municipi d'Igualada, representen el 51% amb 9867 vots i 11 regidors". Per tant "hi ha una majoria absoluta al nou ple del consistori igualadí a favor de la gestió pública de l'aigua".

La plataforma afegeix que "hi ha un consens social entre sindicats, col·lectius i entitats de la ciutat junt amb les forces polítiques que sumaran majoria absoluta en el proper mandat, a través del Pacte Social i Institucional per l'aigua al municipi d'Igualada firmat davant de tota la ciutadania el passat 6 de maig". En aquest sentit, subratllen que "el segon punt d'aquest pacte consisteix en iniciar els processos per a la implementació d'un model de gestió pública de l'aigua a Igualada amb la subrogació dels treballadors".

Demanen "respectar la decisió de la ciutadania i aplicar el mandat popular a favor de la gestió pública de l'aigua respectant el compromís firmat davant de tota la ciutadania".Creuen que la gestió pública de l'aigua "ha de ser una línia vermella i d'obligat compliment en aquest nou mandat, independentment del govern que en reïxi, ja sigui un govern format entre les forces signants a favor de la gestió pública de l'aigua, o un govern sorgit del pacte entre les forces contraries i a favor" perquè, assegura la plataforma ecologista, "qualsevol pacte de govern haurà de passar per una o més de les candidatures que han firmat el Pacte Social i Institucional per l'aigua al municipi d'Igualada que demana iniciar els processos per a la gestió pública de l'aigua".

Aigua és Vida Anoia conclou que, segons l'auditoria, "l'Ajuntament d'Igualada pot suprimir o rescatar el servei en qualsevol moment, per raons d'interès general, sense que Agbar tingui dret a indemnització" És per aquest motiu que Aigua és vida Anoia demana que "una de les primeres accions del nou govern que es formi al consistori igualadí sigui la de rescatar el servei municipal d'aigua i iniciar els processos per a la gestió pública de l'aigua ja que les urnes han mostrat que la ciutadania d'Igualada vol per majoria absoluta que la gestió del servei d'aigua sigui pública".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.