TORNAR

L'Ajuntament d'El Bruc defensa el projecte que inclou pagar per aparcar a Can Maçana

L’alcalde remarca que fins ara El Bruc no comptava amb punts d’informació

societat
Dimarts, 22 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El dissabte 2 d'abril, l'aparcament a l'espai de Can Maçana passarà a ser de pagament. La Fundació la Pedrera -propietària dels terrenys- i l'Ajuntament d'El Bruc defensen aquest canvi per començar a desenvolupar una infraestructura turística al municipi, ja que aquest canvi ve acompanyat de la instal·lació d'un punt d'informació i de serveis per als visitants.

La construcció d'un edifici d'informació turística i l'inici de l'aplicació d'una taxa d'aparcament a l'esplanada de Can Maçana, punt habitual de l'inici de moltes excursions a Montserrat, ha mobilitzat un grup de veïns de la zona que estan en contra d'aquesta mesura. L'Ajuntament d'El Bruc ha defensat i avalat aquesta acció, que executa la Fundació la Pedrera, propietària dels terrenys, com a necessària. Enric Canela, batlle bruquetà, manté que "amb això començarem a tenir infraestructures turístiques, que ara no teníem ni una guixeta". Amb aquest edifici hi haurà a Can Maçana lavabos, vigilància dels cotxes i servei de bar, "de manera que es millora l'entrada a la muntanya i s'ofereixen coses que fins ara no hi havia". 

Les obres de l'edifici, a la recta finalCanela defensa que el preu "és raonable i els bruquetans no pagaran". La nova infraestructura significarà dos llocs de treball "que ja és quelcom sabent la situació econòmica" per la qual passa el municipi. La nova cara de Can Maçana "aporta quelcom al turisme, més informació, ja que no serà simplement aparcar en un descampat. Donem un valor al lloc. Estem agraïts a la Fundació". A més, l'alcalde apunta que "calia treballar més la marca, ara per fi donarem una atenció al turisme al Bruc, que fins ara no donàvem". L'Ajuntament considera que també és un primer pas per revaloritzar el Camí de les Batalles. Sobre la polèmica que hi pugui haver amb veïns, Canela recorda que malgrat la remor a les xarxes, "quan vam fer una sessió informativa, ningú va aparèixer per posicionar-se en contra".

Per part del Patronat de la Muntanya de Montserrat, el gerent Xavier Aparicio explica que "ens pot semblar més bé o malament, però una vegada la Fundació la Pedrera passi a assumir el manteniment ens permet a nosaltres destinar recursos a altres punts de la muntanya". Fins ara, la gestió anava a càrrec del Patronat. Aparicio afegeix que "el punt d'informació que es posa serà una connexió entre la muntanya i el municipi".

"Mercantilització"

Les veus que s'han oposat a aquest canvi han afirmat que s'està produint una "mercantilització de l'espai". Afirmen que "aquest punt d'informació està finançat amb subvencions públiques" i que "és un pas més per limitar el lliure accés a Montserrat". Les crítiques assenyalen també que aquesta construcció "malmet" la fisonomia de Can Maçana. 


2 Comentaris

X

Xavi

Igualada

24 de març 2016.22:41h

Respondre

Quina vergonya, només es busca el benefici d’alguns a costa dels pocs espais lliures que tenim.

Males excuses, perquè necessitem un bar i una oficina d’informació a la muntanya??? Qui... Llegir més s’estima la muntanya, per res! Només són per fer negoci.

Quina llàstima, anem perdent espais i llibertats, al final pagarem per respirar.

G

Gerard

Igualada

22 de març 2016.10:09h

Respondre

Ara ja només serà pels rics anar a can Massana. Ja ho era anar a Montserrat si volies aparcar a prop, ara ni tant sols per fer excursions.

És trist viure en un país on mica en mica ens van... Llegir més privant de tot.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.