TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament, disposat a "esclarir" si hi va haver irregularitats en la gestió del Campus Universitari

Es van obrir dues investigacions per factures dubtoses i es va suspendre un mes de feina al director del CETI

societat
Dilluns, 8 juliol 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons una peça del periòdic Ara, durant quatre anys es van emetre "factures dubtoses". L'import total derivat d'aquestes factures seria d'uns 370.000 euros. La UPC -que gestionava aleshores el Campus- va obrir dues investigacions.

El Campus Universitari, al Pla de la MassaUna informació publicada al diari 'Ara' apunta a que s'haurien investigat possibles irregularitats durant quatre anys en la gestió del  Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI). En concret, sobre factures emeses per alguns dels professors amb conceptes poc clars. Aquest matí de dilluns, l'Ajuntament d'Igualada avança en un comunicat que "va, conèixer aquesta situació quan es va investigar. Aquesta investigació interna que va fer l'UPC va concloure, en el seu moment, que tot era correcte i no s'havia produït cap pràctica il·legal o inadequada". Amb tot, afirmen que "si hi hagués novetats sobre aquesta qüestió i es constatessin males pràctiques en la gestió del CETI, l'Ajuntament seria el primer interessat a aclarir-ho i a demanar explicacions".

El govern igualadí afirma que "refermem que l'aposta pels estudis universitaris a la nostra ciutat és estratègica per a l'Anoia. Un projecte de ciutat en què comptem amb el suport de totes les forces polítiques representades al consistori". Afegeixen que "gràcies a aquella primera etapa amb l'UPC, ara és possible aquesta ambiciosa època amb el Campus de la UdL que ja està donant els seus fruits. Igualada, avui és ciutat universitària".

Xifres molt elevades

Segons el diari ARA, el volum de les factures -unes 300- a nom de diversos professors del centre totalitzava uns 370.000 euros. Les factures es van emetre per part de membres del CETI de 2012 a 2015, eren de periodicitat mensual i estaven justificades només com a "col·laboració tècnica". Dues persones van facturar en aquests quatre anys 67.000 i 71.000 euros respectivament. Es van obrir dues investigacions per part de la UPC -que llavors era la universitat vinculada al Campus, ara ho és la UdL- i en la segona (la primera no va veure indicis d'irregularitat) va suspendre's al director del CETI d'aleshores, Lluís Ollé, perquè la universitat entenia que hi havia una "incompatibilitat" entre la seva feina al Campus i tenir una empresa que hi prestava serveis.

Al seu torn, la UdL, actual gestora del Campus, afirma que "les investigacions obertes al seu moment tant per la Universitat Politècnica de Catalunya, titular dels estudis del Campus d'Igualada a l’època dels presumptes fets, com per la Direcció General d'Universitats de la Generalitat de Catalunya, es van resoldre determinant que no hi havia hagut irregularitats. La Universitat de Lleida resta a disposició de la ciutadania, les institucions i la justícia per donar les explicacions que calguin, i remarca el seu compromís amb les bones pràctiques acadèmiques i de gestió de tots els àmbits que en depenen".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.