TORNAR

L'Ajuntament donarà ajudes de fins a 20.000 euros per rehabilitar pisos a Igualada

societat
Divendres, 14 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per primera vegada, l'Ajuntament ha aprovat concedir ajudes d'un màxim de 20.000 habitants per reformar pisos buits. S'avançarà un 20% dels ajuts per fer els pagaments inicials de la reforma.

PUBLICITAT

El consistori igualadí obre una nova convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació de pisos buits. L'objectiu és que un cop reformats es lloguin a través de la Borsa d'Habitatge de Lloguer Assequible durant cinc anys i s'ampliï l'oferta de lloguer a la ciutat. La convocatòria d'aquests ajuts presenta "importants millores respecte anteriors edicions" assenyalava aquest dimecres la primera tinent de batlle Carme Riera. Afegia que "mentre que un pis buit es deteriora, un pis reformat i amb un llogater que el cuidi és una tranquil•litat per al
propietari i una contribució a la societat".

El propietari no haurà de cofinançar res, ja que l'Ajuntament assumeix la totalitat del cost de les reformes fins arribar a l'import màxim de 20.000 euros. El consistori avançarà el 20% d'aquest ajut per fer els pagaments inicials de l'obra i la resta s'anirà abonant durant la reforma. Els diners es poden destinar a reforma de banys i cuines, instal"lacions d'aigua, gas, calefacció o electricitat, aïllaments tèrmics o acústics, terres, portes, finestres, barreres arquitectòniques o qualsevol acció de millora de l'habitatge.

Com a contrapartida, els propietaris dels pisos que es reformin amb aquests ajuts es comprometen a llogar-lo través de la Borsa de Lloguer Assequible d'Igualada durant 5 anys.
L'Ajuntament garanteix el cobrament del lloguer i el retorn del pis en bon estat perquè els propietaris puguin llogar amb tranquil•litat. L'ajut per a reformar habitatges buits es pot demanar des d'ara i fins el dia 31 de juliol.

Iniciativa de masoveria urbana

La primera tinent de batlle també va parlar del projecte de masoveria urbana. És una iniciativa "que posa en contacte propietaris d'immobles que requereixen rehabilitacions amb persones que necessiten un habitatge i tenen els recursos i el temps per fer les reformes". Riera anima "als propietaris d'immobles que vulguin participar o conèixer més d'aquest projecte a escriure un correu a l'adreça habitatge@aj-igualada.net" indicant a l'assumpte: "Masoveria". Tant pel que fa als ajuts de rehabilitació com pel projecte de Masoveria Urbana es pot demanar més informació a l'Oficina Local d'Habitatge situada a l'ajuntament, (93 803 19 50).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.