TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada fa exclusiu a comerç i veïns l'accés en cotxe al carrer Galícia

La zona sota videovigilància també s’estén als carrers Vida, Dansa i Aurora

societat
Dimecres, 25 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor Miquel Vives emmarca aquesta mesura dins "l'objectiu de construir una ciutat més accessible". Aquesta zona de videovigilància se suma a les que ja hi ha a l'entorn de la Plaça de l'Ajuntament i al carrer del Clos.

PUBLICITAT

El carrer Galícia, des del carrer ÒdenaLes pròximes setmanes es farà la instal·lació d'un sistema de control fotogràfic de les matrícules dels vehicles que accedeixin al carrers Galícia, Vida, Dansa i Aurora, al voltant de la Plaça de Cal Font i la Biblioteca. Els veïns ja han rebut la informació sobre el funcionament d'aquest sistema i properament s'instal·larà la corresponents senyalització, amb la previsió que el dia 1 de gener ja estigui plenament operatiu.

Així,s'ha creat un tràmit senzill que es pot gestionar presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (OAC) o bé per via telemàtica. Sols cal aportar adjuntant còpia del DNI i del permís de circulació del vehicle que cal autoritzar. Aquest sistema regulador permetrà l'accés lliure de veïns i de vehicles autoritzats i limitarà l'accés en horaris de càrrega i descàrrega a la resta.

Amb aquest canvi, es vol pacificar l'activitat viària de la zona i millorar la convivència entre vianants i vehicles, amb la qual cosa es vol aconseguir un espai més segur i més agradable que, alhora, "es pot convertir en un pol actiu de comerç i d'oci per a la ciutadania". L'actuació forma part del projecte de gestió automàtica i control d'accessos a diverses zones de vianants, destinat a ordenar i pacificar el trànsit a la ciutat.

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, destaca que "l'Ajuntament està fermament compromès a fer d'Igualada una ciutat més accessible, més adequada i, en
definitiva, més humana. És per això que continuem amb la nostra política de pacificació del transit, política de convivència entre vianants, ginys de mobilitat i transit rodat".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.